نشست هم‌اندیشی پیروان ادیان الهی در دانشگاه آزاد استان تهران برگزار شد

نشست هم‌اندیشی پیروان ادیان الهی در دانشگاه آزاد استان تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، علی سروری مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در دومین نشست هم‌اندیشی پیروان ادیان الهی که پیش از ظهر امروز در داشگاه آزد اسلامی استان تهران برگزار شد، با تبریک تقارن ایام میلادحضرت عیسی مسیح و حضرت فاطمه زهرا بیان کرد: موضوع تقریب بین مذاهب، اقوام و ادیان الهی از سال 1398 به ابتکار دکتر طهرانچی، حجت الاسلام و المسلمین علم الهدی و داوری صورت گرفت. این دفاتر در سراسر کشور به 35  دفتر در دانشگاه‌های آزاد اسلامی رسیده است.

وی گفت: اگر می‌خواهیم وحدت و تقریبی در سطح جامعه صورت بگیرد باید از نخبگان، حوزوی‌ها و دانشگاهیان استفاده شود و به بدنه جامعه تزریق شود.

سروری مجد اظهار کرد: پیشنهاد اولیه این برنامه از رییس جمهور شهید در آستان مقدس رضوی داده شد و از قائم مقام پاپ دعوت به عمل آمد. این برنامه طی دو روز در دانشگاه علوم اسلامی رضوی انجام شد.

وی به مصوبات دومین نشست ادیان الهی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و افزود: جلسه ادیان، مذاهب  سالانه برگزار شود. تشکیل کانون ادیان هم امسال در دستور کار قرار بگیرد. امسال نشست‌های تخصصی بیشتر شود و سعی شود تمامی این موارد به بدنه دانشجویان وارد شود.

مسیب داوری مدیر کل امور برنامه‌ای حوزه قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی و دبیر شورای راهبردی تقریب مذاهب اسلامی این دانشگاه اظهار کرد: از سال ۱۳۹۸ تاکنون، ۷۶ همایش در زمینه گفت‌وگوی ادیان و مذاهب برگزار کرده‌ایم. همچنین ۹۷ نشست علمی تخصصی، ۱۲۹ جلسه هم‌اندیشی و ۷۰ سخنرانی تخصصی با موضوعات مختلف مانند دیپلماسی تقریب و روان‌شناسی تقریب برگزار شده است. از دیگر اقدامات شورا می‌توان به برگزاری ۴۶ کارگاه تخصصی و ۱۲ کرسی آزاد اشاره کرد.

دبیر شورای هم‌اندیشی تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این شورا علاوه بر فعالیت‌های علمی و آموزشی، توانسته است با برگزاری دیدارهای متعدد با شخصیت‌های مذهبی و فرهنگی از داخل و خارج کشور، به ایجاد فضای گفت‌وگو و تفاهم کمک کند. ما همچنین شاهد برگزاری مراسمی همچون بزرگداشت شخصیت‌های تقریبی، شب‌های شعر، و نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های فرهنگی بوده‌ایم که همگی در راستای تحقق هدف بلندمدت دانشگاه آزاد اسلامی در فرهنگ‌سازی وحدت و همگرایی میان ادیان و مذاهب انجام شده است. این فعالیت‌ها در سطح بین‌المللی نیز تأثیرات قابل‌توجهی داشته است.

وی اشاره کرد: این شورا به برگزاری همایش‌ها و همکاری‌های علمی با دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی در کشورهای مختلف پرداخته و توانسته است نماینده‌ای مؤثر از ایران در عرصه گفت‌وگوی بین‌المللی باشد.

داوری خاطر نشان کرد: هدف ما نه‌ تنها گفت‌وگوی علمی و فرهنگی است، بلکه در تلاشیم تا با تقویت وحدت میان اقوام و مذاهب، مقدمه‌ای برای تمدن‌سازی نوین اسلامی فراهم آوریم.

علیرضا فیروزفر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در ادامه این نشست بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه اجتماعی، تلاش می‌کند تا با ایجاد بسترهای علمی و فرهنگی، گام‌های مؤثری در راستای تمدن‌سازی اسلامی بردارد.

وی عنوان کرد: شورای راهبردی تقریب مذاهب اسلامی که حدود پنج سال پیش تشکیل شد، اکنون به شورای راهبردی ادیان، اقوام و مذاهب تبدیل شده است. چنین شورایی تاثیر بسزایی در تقویت وحدت و همگرایی میان ادیان و مذاهب ایجاد کرده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران اظهار کرد: این شورا با برگزاری همایش‌ها، نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی متعدد، توانسته است فضایی مناسب برای گفت‌وگوی بین‌فرهنگی و بین‌مذهبی فراهم آورد و در این مسیر پیشگام باشد.

انتهای پیام/

خبرنگار: هلیا خراسانی

کد خبر: 1253964

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =