آموزش آشپزی / طرز تهیه پلو قشقایی غذای خوشمزه عشایری

پلو قشقایی نوعی پلو مخلوط سنتی و بسیار خوشمزه و مقوی است که از ترکیب برنج با گوشت، کشمش، زعفران و... تهیه می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ غذاهای سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقه‌ای هستند. غذاهای محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب می‌شوند. برخی از این غذاها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید، کم کم از یاد رفته‌اند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذاهای بسیار خوشمزه و محلی آشنا می‌شوید که برخی از آنها را تابه‌حال نخورده‌اید یا حتی نامش را شنیده‌اید.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی / طرز تهیه بادمجان پلو مجلسی به روش اصیل شیرازی

آموزش آشپزی / طرز تهیه گردو پلو با مرغ

پلوهای مخلوط در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو مرصع پلو و... از انواع پلوهای مخلوطی هستند که در مهمانی‌ها طرفداران خاص خود را دارند. پلو قشقایی نوعی پلو مخلوط خوشمزه عشایری است که از ترکیب برنج با کشمش، زرشک، گردو، گوشت و... تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه و مقوی است. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و مقوی را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش پلو قشقایی خوشمزه همراه ما باشید.

مواد لازم
برنج: ۵ پیمانه
گوشت گوسفندی: ۲۵۰ گرم
کشمش پلویی: سه چهارم پیمانه
زرشک: سه چهارم پیمانه
مغز گردو خرد شده: سه چهارم پیمانه
دانه انار: ۱ پیمانه
پیاز: ۳ عدد
سیب زمینی: ۱ عدد
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
چوب دارچین: ۱ عدد
روغن: به میزان لازم

آموزش آشپزی / طرز تهیه پلو قشقایی غذای خوشمزه عشایری

طرز تهیه پلو قشقایی؛ خوشمزه‌ترین غذای عشایری

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی / طرز تهیه پلو مخلوط به سبک عرب‌ها

برای درست کردن این پلوی خوشمزه ابتدا برنج را همراه با آب و کمی نمک خیس کنید و به مدت ۴ ساعت کنار بگذارید تا خیس بخورد. در مرحله بعد، گوشت را همراه با ۱ عدد پیاز، چوب دارچین، کمی زردچوبه، ۱ قاشق زعفران دم کرده و نصف لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا گوشت بپزد. در مرحله بعد ۲ عدد پیاز را پوست و به صورت خلالی خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز کمی نرم و طلایی شود. حالا کمی زردچوبه روی پیاز بریزید و کشمش پلویی خیس خورده، زرشک شسته و مغز گردو خرد شده را به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا با پیاز تفت بخورد. در مرحله بعد کمی نمک روی مواد بریزید و زعفران و دانه‌های انار را اضافه کنید و مواد را هم بزنید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید و سیب زمینی را خرد و همراه با روغن کف قابلمه قرار بدهید. نیمی از برنج را داخل قابلمه بریزید و مایه‌ای که آماده کرده‌اید روی برنج بریزید، سپس گوشت پخته را روی مواد بچینید و مقداری زعفران و نمک روی گوشت بریزید. حالا بقیه برنج را روی مواد بریزید و دوباره کمی زعفران روی سطح برنج پخش کنید. حالا دمکنی بگذارید و برنج را به مدت ۴۵ دقیقه روی اجاق گاز قرار بدهید تا برنج دم بکشد. بعد از این مدت زمان، پلو قشقایی خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.

منبع: فرارو

انتهای پیام/

کد خبر: 1254941

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =