به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از اصفهان، پنجشنبه گذشته روستای دره بید از توابع شهرستان تیران و کرون اصفهان، میزبان برگزاری افتتاحیه اکرانهای مردمی هجدهمین دوره از جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت بود. افتتاحیهای که از نوع برگزاری تا محل آن، بسیار توجه برانگیز بود. افتتاحیهای در تنها مسجد روستای دره بید که بخش قابل توجهی از هنرمندان حوزه سینما و تئاتر تا استاندار اصفهان در آن شرکت کردند. مهمترین بُعد از این برنامه، حضور مردم روستای در فرآیند برگزاری بود. حضوری که بدون ابلاغ و دستور مدیران بالادستی انجام گرفت.
جواد اسماعیلی دبیر جشنواره مقاومت در استان اصفهان پیرامون این برنامه و انتخاب دره بید به عنوان مبدا افتتاحیه، بیان کرد: مهمترین دلیل انتخاب این روستا، همان روایتی بود که سید مرتضی آوینی در دهه شصت از روستای دره بید انجام داده است. به دره بید آمدیم که نشان دهیم آن روایت شهید آوینی، همچنان جاری و ساری است. در آن مستند ما مادربزرگی را میبینیم که برای جبهه، نیم کیلو بادام میآورد و تنها سرمایه خودش برای کمک به جبهه است؛ در برگزاری این افتتاحیه هم دیدیم که هرکسی از اهالی با دست گرفتن بخشی از کار، خود را سهیم کردند.
اسماعیلی افزود: برای برگزاری این برنامه، تنها یک سفر نیم روزی انجام و ذکر مسئله با اهالی و شورای روستا انجام شد. مابقی امور تمام و کمال به دست مردم روستا انجام شد. اتفاقی که برای برخی از مدیران استانی شرکت کننده در مراسم، تعجب آور بود. همین یک برنامه خود به تنهایی بیانگر همین نکته است که آقایان مدیران بزرگوار، شما به مردم میدان بدهید و میدانداری کنید، بقیه امور به دست مردم جلو خواهد رفت. مثل آنچه که دیدیم. اهالی ایستگاه صلواتی زدند، آش دوغ پختن، دمنوش آویشن کوهی برای پذیرایی توزیع کردند، مردان روستا نظم و انضباط محیط برگزاری را برعهده گرفتند و بسیار اقدامات دیگری که انجام گرفت.
اسماعیلی درباره استقبال مردم روستای دره بید از کاروان فرهنگ و هنر اضافه کرد: هنگام ورود کاروان هنرمندان، بسیار خودجوش، اهالی با اهدای شاخه گل و حضور برای عرض خیرمقدم به هنرمندان، از آنها استقبال پرشور و گرمی انجام دادند.
وی درباره برگزاری کارگاه انتقال تجربه با حضور امیر داسارگر، کارگردان سینما و تلویزیون افزود: برای اولین اتفاقی که رخ داد این بود که برای جوانان و علاقمندان شهرستانهای در نزدیکی تیران و کرون، با حضور یک کارگردان باتجربه سینما و تلویزیون، کارگاه آموزشی برگزار شد. کارگاهی که برای یک تک جلسه برنامهریزی شده بود اما با استقبال بسیار بالای علاقمندان، تبدیل به سه کارگاه شد.
این فعال فرهنگی درباه وجود داشتن بستر برای استفاده از ظرفیتهای مردمی اینگونه گفت: درباره این برنامه نکتهای که وجود دارد و آن که بنده و تیم ستاد استان اصفهان، تنها اراده کردیم که برنامه را در دره بید برگزار کنیم. همین یک اراده اولیه موجب شد که تمام ظرفیت حاکمیتی و سازمانی استان، پای کار برگزاری بیایند. از سازمانهایی که تجیهزات لازم را تامین کردند تا عالیترین مقام اجرایی استان که شخصا در مراسم حضور یافت. این یعنی اگر طرح واقعا خوب و کاربردی وجود داشته باشد، زمینه برای پیشبرد آن موجود است.
خبرنگار: سجاد ابوئی
انتهای پیام./
نظر شما