به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از چهارمحال و بختیاری، حسین برزگر رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در نشست خبری با اشاره به طرحهای اجرا شده توسط این سازمان گفت: برای اجرای این طرحها پنجهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار صرف شده که با بهرهبرداری از این طرحها زمینه اشتغال مستقیم برای یکهزار و ۶۰۰ نفر در مناطق گوناگون این استان، فراهم شده است.
وی افزود: به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی نیز، عملیات اجرایی سه طرح کشاورزی در چهارمحال و بختیاری آغاز میشود.
حسین برزگر با اشاره به موفقیتهای استان در حوزه توسعه گلخانهها تشریح کرد: در این زمینه ۱۲۰ هکتار گلخانه در حال بهرهبرداری و ۷۰ هکتار در حال احداث است که این مقدار، زمینه اشتغال یکهزار نفر اشتغال مستقیم و ۲۰ هزار تن تولید در انواع محصولات دارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری باتأکید بر کسب رتبه دوم استان در سطح ملی برای توسعه فناوری نوین آبیاری اظهار داشت: در سال جاری، ۴۰۰ رشته از قناتهای استان به میزان ۵۰ درصد مجموع قنوات، لایروبی شد.
وی به تلاش برای احیای دشت بزرگ شهرکرد اشاره کرد و گفت: مهار آسیب به دشت شهرکرد و استفاده از سیلاب و پساب بهصورت کنترل شده برای احیای این دشت بزرگ در دستور کار قرار دارد.
برزگر به رفع تداخل افزونبر ۹۰ درصد از زمینهای کشاورزی چهارمحال و بختیاری در ۲.۵ سال اخیر اشاره کرد: در این مدت، رفع تداخل ۱۹۱ هزار هکتار از مجموع ۲۱۶ هکتار زمینهای کشاورزی استان و ۷۰۰ پلاک از ۸۴۹ پلاک استان، رفع و تعیین تکلیف شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در این مدت، حدنگاری زمینهای ملی و کشاورزی، صدور سند و حدنگاری اموال منقول و غیرمنقول از اولویتهای بخش اصلاحات ارضی بود که در این راستا اقدامات مطلوبی انجام شد.
وی افزود: براساس سرشماری کشاورزی سالجاری، تعداد بهرهبرداران بخش کشاورزی استان ۸۳ هزار نفر بود که از این تعداد ۸۱ هزار و ۵۰۰ بهرهبردار فعال هستند.
حسین برزگر با اشاره به انجام ۵۵۰ فقره قلعوقمع ساخت و سازهای غیرمجاز در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: یکهزار و ۶۰۰ هکتار از زمینهای بخش کشاورزی تجمیع و یکپارچه شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، هشت درصد تولید ناخالص داخلی استان را وابسته به بخش دام و طیور دانست و اذعان کرد: این میزان با احتساب بخش شیلات به ۱۲ درصد میرسد.
وی گفت: در ۲ سال اخیر، جوجهریزی در مرغداریهای چهارمحال و بختیاری از ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه به ۱۶ میلیون قطعه افزایش یافت و در دیماه امسال نیز یک میلیون جوجهریزی انجام شده است و مشکلی برای تامین مرغ شب عید و ماه رمضان وجود ندارد.
حسین برزگر ابراز کرد: در سال جاری، جمعیت دام مولد سنگین استان، بعد از ۲ سال احیا شد و در حوزه تأمین گوشت دام سنگین مشکلی نداریم اما در زمینه گوشت دام سبک، هنوز نیاز به فعالیت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یکی از طرحهای آتی چهارمحال و بختیاری را افزایش ۲۰ درصدی دام مولد دانست و اضافه کرد: بالاترین گردش مالی در حوزه شیلات ۳۴۰ هزار میلیارد ریال است که از این مبلغ ۲۶۰ هزار میلیارد ریال به کارخانههای خوراک دام اختصاص دارد.
همچنین در ادامه، بهروز میرزایی معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: هماکنون بیش از ۳۰۰ واحد تولیدی در استان، فعال است.
وی به مشکلاتی مانند ناترازیهای انرژی و چالشهای تنظیم بازار برای واحدهای تولیدی بهویژه مرغداریها اشاره و در ادامه گفت: همچنین ۳۵ واحد نانوایی در استان به سوخت دوم، متصل میشوند تا در صورت قطع برق، بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
میرزایی خاطرنشان کرد: ۸۶۱ تن برنج، یکهزار و ۹۰۵ تن شکر، ۵۶۰ تن مرغ منجمد و ۲۰ هزار تن مرغ گرم در استان چهارمحال و بختیاری توزیع شده است.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری ذخایر کالاهای اساسی استان را شامل ۲۰ هزار و ۶۷۶ تن گندم، چهار هزار و ۶۹ تن گوشت منجمد و ۱۱۶ تن مرغ، اعلام و تصریح کرد: امسال تاکنون ۱۰ هزار و ۳۱۵ تن سویا از طریق سامانه بازار تولیدکنندگان تأمین شده است.
وی یادآور شد: در سال گذشته، ۱۲ تن گوشت گرم گوساله در استان توزیع شد و این میزان برای سالجاری، ۲۲۰ تن گرم پیشبینی شده است.
میرزایی در پایان با اشاره به ارزش محصولات استان ابراز کرد: ارزش کل محصولات کشاورزی استان به ۵۰۰ هزار میلیارد ریال رسیده است.
خبرنگار: محمود اسماعیلپور اشکفتکی
انتهای پیام/
نظر شما