فراز و فرودهای کنکور در سال ۱۴۰۳

کنکور در سال ۱۴۰۳ و همزمان با شرع دولت چهاردهم با فراز و فرودهایی همراه بود.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، کنکور سراسری به عنوان یکی از مهم‌ترین مراحل تحصیلی در نظام آموزشی ایران، همواره با حواشی و چالش‌های متعددی همراه بوده است. در سال ۱۴۰۳، این آزمون با تغییرات و اصلاحات جدیدی در شیوه‌های ارزیابی و تأثیر معدل، به یکی از موضوعات داغ بحث در میان دانش‌آموزان، خانواده‌ها و کارشناسان آموزشی تبدیل شد.

یکی از موضوعاتی که از اوایل تابستان ۱۴۰۳ و پس از برگزاری امتحانات نهایی، خانواده‌ها و دانش‌آموزان پایه دوازدهم و حتی مقاطع قبل را تحت تاثیر قرار داد، اعلام تأثیر قطعی معدل در کنکور از پایه دهم تا دوازدهم بود. این موضوع باعث شد که خانواده‌ها در چند هفته متوالی به شدت نگران و مضطرب شوند و شکایات و تجمعاتی را از شورای عالی انقلاب فرهنگی گرفته تا نهاد ریاست جمهوری برگزار کنند.

عدالت آموزشی

یکی از انتقادات اصلی به تأثیر معدل، مسئله عدالت آموزشی است. در بسیاری از مناطق، کیفیت آموزش و منابع آموزشی متفاوت است و این نابرابری‌ها می‌تواند تأثیر زیادی بر نمرات دانش‌آموزان داشته باشد. به همین دلیل، برخی معتقدند که تأثیر معدل ممکن است به نابرابری‌های موجود دامن بزند.

همچنین تأثیر معدل دروس سه سال دبیرستان بر نمره کنکور، فشار مضاعفی بر دوش دانش‌آموزان گذاشت و نگرانی‌هایی را در مورد عدالت آموزشی و نابرابری‌های موجود در نظام آموزشی به وجود آورد. از سوی دیگر، این تغییرات می‌توانند به بهبود کیفیت یادگیری و انگیزه دانش‌آموزان منجر شوند.

اعتراض مخالفان تاثیر قطعی معدل در کنکور

جمعی از داوطلبان کنکور در هفتم شهریور ۱۴۰۳ با تجمع مقابل شورای عالی انقلاب فرهنگی، خواستار لغو مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور شدند. آن‌ها عنوان کردند با وجود سه مصحح در فرآیند تصحیح اوراق امتحانات نهایی، نمرات اعلامی واقعی نیست. حتی در صورت اعتراض چندین نمره از نمرات‌شان کم می‌شود.

یک دانشجوی معترض عنوان کرد که در مدارس فیروز کوه حتی کارت شناسایی برای ورود به جلسه امتحان گرفته نشده، این امر تقلب را افزایش می‌دهد و در صورت قطعی شدن این مصوبه علاوه بر تخلفات در کنکور، تخلفات در سه دوره آخر دبیرستان هم شدت می‌گیرد.

از سوی دیگر، تأثیر معدل می‌تواند به دانش‌آموزان انگیزه دهد تا در طول سال‌های تحصیلی به یادگیری عمیق‌تر و بهتری بپردازند. این موضوع می‌تواند به بهبود کیفیت آموزش در مدارس کمک کند. اما به این نکته هم باید دقت کرد که مناطق محروم در کشور که از سطح آموزشی و تحصیلی مناسبی برخوردار نیستند، تاثیر معدل می تواند چالش بسیار بزرگ و گرانی را برای آن ها رقم بزند و عدالتی در آن وجود نخواهد داشت.

نزاع رسانه‌ای وزیر علوم و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر سر کنکور

در بهمن ۱۴۰۳ درگیری وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی بر سر کنکور شدت گرفت. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس جلسه ۹۱۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت بنا شده سوابق تحصیلی پایه دهم در کنکور لحاظ نشود و سوابق پایه‌های یازدهم و دوازدهم برای کنکور مدنظر باشد؛ اما بعد از این جلسه بود که وزیر علوم در یک پیام تصویری در حساب کاربری خود در یک شبکه اجتماعی عنوان کرد: نظر کارشناسی و شخصی من، نظر کارشناسی و تخصصی سازمان (سازمان سنجش) بر تاثیر مثبت سال دوازدهم است، اما همان‌طور که مطلع هستید من در شورا یک رای بیشتر ندارم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به این نظر واکنش نشان داد و معتقد بود که پیشنهاداتی از همه دستگاه از جمله وزارت علوم، سازمان سنجش و سایر دستگاه‌ها مثل وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش داشتیم، حتی پیمایش مردمی، نظر دانش‌آموزان، خانواده‌ها و معلمان نقش مهمی در تصمیم اخیر شورا داشت. یک دیدگاه این بود که کماکان تاثیر معدل پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم بماند و تغییر نکند. دیدگاه دیگر این بود پایه دهم حذف شده و تاثیر قطعی معدل یازدهم و دوازدهم بماند. نظر سوم این بود که تاثیر پایه دهم حذف، پایه یازدهم مثبت و دوازدهم تاثر قطعی داشته باشد.

در آخرین جلسه فوق العاده شورای عالی آموزش و پرورش در اسفند ۱۴۰۳ که با حضور وزیر آموزش و پرورش، دبیرکل شورای عالی و سایر اعضای آن برگزار شد، جزئیات تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در سنجش و پذیرش داوطلبان ورود به آموزش عالی به تصویب رسید. در این جلسه نتیجه بر این شد که پایه دهم بی تاثیر و در پایه یازدهم ۶ درس نهایی برگزار شود. پایه دوازدهم هم بر اساس مصوبه قبلی شورای عالی آموزش و پرورش بدون تغییر می باشد.

یکی از توصیه‌هایی که اعضای شورا در این جلسه مطرح کردند، این بود که در پایه دهم و همچنین در دیگر دروسی که در پایه یازدهم نهایی نیستند، امتحانات به صورت غیرنهایی برگزار شود.

اگرچه که تاثیر پایه دهم از کنکور حذف شد و تنها معدل پایه یازدهم و دوازدهم در کنکور تاثیر گذار خواهد بود، باید دید که بالاخره شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت جدید به یک مصوبه که حاصل اجماع طرف‌های مختلف باشد، خواهد رسید یا همچنان داوطلبان کنکور باید منتظر تغییرات لحظه‌ای مصوبات آزمون سراسری باشند.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر: 1261564

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =