جزئیات آزار ۹ دانش آموز دبستانی در جنوب تهران / مدیر آموزش و پرورش ری عزل شد

فرماندار ویژه شهرستان ری خواستار عزل فوری مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۱ شهر ری و معرفی شخص جایگزین نیز در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، روز گذشته یکی از روزنامه‌های کشور گزارشی درباره آزار دانش‌‏آموزان یک مدرسه پسرانه در شهرری توسط معلم‌‏شان منتشر کرد که در این گزارش آزار به چند دانش آموز کلاس پنجم توسط معلمشان با عنوان تنبیه سربازی در نمازخانه مدرسه عنوان شده است.

بیشتر بخوانید:

تعرض به دانش آموزان در جنوب تهران + واکنش آموزش و پرورش

در این گزارش آمده است: یکی از دانش آموزان مدت‌ها بود که دیگر در کابوس‌های شبانه‌اش نامی از کسی نمی‌برد. این‌بار، اما فرق داشت؛ انگار یک نفر دست‌هایش را روی گلویش گذاشته باشد، گریه و فریادش به هم می‌پیچید و از خواب می‌پرید. کابوس‌ها که می‌آمدند، پدر را صدا می‌زد. «بابا کنارم بمان تا خوابم ببرد.» مادرش هنوز نمی‌دانست که چرا پسر ۱۱ ساله‌اش با گریه از خواب می‌پرد، از او فقط این جواب را شنیده بود: «در کلاس اذیتم می‌کنند.» چه کسی؟ همانی که یک‌بار با هم سرکلاس درس رفتند تا به مادرش نشان دهد، اما نیامده بود.

این دانش آموز نمی‌دانست با چند همکلاسی دیگر در آن خواب‌ها شریک است؛ کابوس «تنبیه سربازی» آقای معلم، در آن نمازخانه کوچک مدرسه، دور از چشم مدیر، همکلاسی، خانواده و دوربین‌ها. پسرها ترس را به خواب‌هایشان برده بودند. یک‌نفر دیگر دوست نداشت در آن مدرسه درس بخواند، یک‌نفر ناخن‌هایش را می‌جوید، یک‌نفر با دوستانش دعوا می‌کرد و یک‌نفر هرچه درس می‌خواند کافی نبود، انگار که اضطراب جای کلمه‌ها را برایش پر کرده باشد. مادرها رد تشویش را در آن چشم‌های کوچک می‌دیدند و از «تنبیه سربازی» خبر نداشتند، تا اوایل اسفندماه سال گذشته که آن خبر به گوش‌شان رسید.

همان زمان که مدیر مدرسه گفته بود اتفاق خاصی نیفتاده است، نگران نباشید، در نمازخانه مدرسه دوربین گذاشته بودیم، اما هیچ‌کدام از خانواده‌ها نه آن را باور کردند، نه تصویری به آنها نشان داده شد؛ چون دوربینی در کار نبود، فقط تصویر آزارهای معلم در نمازخانه مدرسه بود که در خاطره پسرها باقی مانده بود. کسی دقیقاً نمی‌داند اولین‌بار چه کسی دید که آقای معلم کلاس پنجم یک مدرسه پسرانه در شهرری، یکی دیگر از بچه‌ها را به هوای «تنبیه سربازی یا همان کلاغ پر رفتن» به نمازخانه روبه‌روی کلاس درس برد. نامی که خودش آن را انتخاب کرده بود.

شاید یکی از آن پسرهای کوچک ۱۱- ۱۰ ساله به گوش مدیر مدرسه رسانده بود که معلم به بهانه درس نخواندن، آنها را تنبیه می‌کند، اما مدت‌ها بود که تنبیه فقط بیرون انداختن از کلاس، فریاد زدن یا پرت‌کردن ماژیک نبود. پسرهای کوچک نمی‌دانستند چرا معلم از آنها در نمازخانه می‌خواست که چشم‌های‌شان را ببندند و از لمس بدن‌شان چیزی برای کسی تعریف نکنند؟ فقط می‌دانستند که این اتفاق نباید بیفتد، نباید به‌جای کلاس، در آن نمازخانه باشند و معلم به‌نام «تنبیه سربازی» آنها را «آزار» دهد، مرزهای خصوصی بدن‌هایشان را رد کند و آنها را با کابوس‌های شبانه و اضطراب تنها بگذارد.

تا اواسط اسفند سال گذشته، ۹ دانش‌آموز به مرکز مشاوره آموزش‌وپرورش شهرری فرستاده شدند و تا پیش از عید امسال، برای بعضی از دانش‌آموزان دو جلسه و برای بعضی یک جلسه مشاوره روانشناسی تشکیل شد. از میان این ۹ خانواده، امکان دسترسی به هشت خانواده وجود داشت و شش نفر از مادران دانش‌آموزان این مدرسه به این روزنامه کشور از تعرض به فرزندشان گفتند، یک خانواده از سوءرفتار معلم شکایت کرد و یک خانواده هم سکوت را ترجیح داد؛ چون فکر می‌کرد که «آن بنده خدا مریض بود، دوست نداریم با آبروی کسی بازی کنیم.»

مادرها و پسرهای‌شان از دانش‌آموزان کلاس ششم شنیده بودند که سال گذشته برای آنها هم اتفاق مشابهی رخ داده، اما کسی را خبردار نکرده‌اند. روایت مادران شش دانش‌آموز این مدرسه، مشابه یکدیگر است؛ معلم مدرسه نام آزارهایش را «تنبیه سربازی» گذاشته بود؛ گاهی بشین و پاشو، گاهی لمس اعضای خصوصی بدن با پا و گاهی آزار همراه با تهدید. او می‌دانست اگر آن چند پسر کوچک را تهدید کند، همه‌چیز مسکوت باقی می‌ماند. آنها از بدرفتاری‌های معلم سرکلاس می‌گویند، از تذکرهای چندباره به مدیر مدرسه درباره اخراج پسران‌شان از کلاس مدرسه و سوءرفتارهای معلم.

خبرنگار براساس این گزارش از اموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران پیگیری کرد.

در این راستا سعید فراهانی مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران گفت: از آمار قربانیان منتشر شده دانش آموزان اطلاعی ندارم چراکه پیش از انتصاب من این اتفاق افتاده است. گزارش مبنی بر تعرض معلم، توسط اولیا به اداره کل آموزش و پرورش ارسال شده است و به محض رسیدن گزارش همکاران ما در حراست معلم را از مدرسه خارج می‌کنند و سپس پرونده را مورد بررسی قرار می‌دهند و با بررسی ابعاد مختلف این پرونده حکم اخراج دبیر از سوی هیئت تخلفات صادر شده است.

مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران گفت: ما در آموزش و پرورش موضوعات تخلف را در هیئت تخلفات بررسی می‌کنیم و نسبت به تخلفات در پایین‌ترین سطح حکم که

تذکر است و در بالاترین سطح که حکم اخراج صادر می‌شود، برخورد خود را انجام دادیم و جریان‌هایی از جمله زندانی شدن و محکومیت‌های معلم خاطی برعهده قوه قضاییه است.

مدیر آموزش و پرورش ری عزل شد

بیژن سلیمان‌پور عصر امروز در جمع خبرنگاران در واکنش به گزارش منتشرشده پیرامون آزار تعدادی از دانش‌آموزان در یکی از مدارس پسرانه ناحیه 1 شهرری، از ورود فوری و قاطع خود به این مسئله خبر داد و خواستار برخورد جدی با متخلفان شد.

وی در این خصوص اعلام کرد: ضمن تشکر از کلیه رسانه‌های دغدغه‌مندی که این موضوع را با جدیت پیگیری کردند، به استحضار می‌رساند که موضوع پیش‌آمده در یکی از مدارس ناحیه 1 شهرری با حساسیت ویژه از سوی فرمانداری پیگیری شد.

معاون استاندار تهران در ادامه گفت: پس از بررسی‌های لازم و در پی هماهنگی‌های صورت‌گرفته، در تماس با مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران، خواستار عزل فوری مدیر آموزش و پرورش ناحیه مربوطه شدم و معرفی شخص جایگزین نیز در دستور کار قرار گرفته است.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که صبح امروز گزارشی از ادعای آزار و اذیت تعدادی از دانش‌آموزان در یک مدرسه ابتدایی پسرانه در شهرری منتشر شد. آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران در واکنش اولیه اعلام کرده بود که این موضوع در دست بررسی دقیق از سوی هیئت رسیدگی به تخلفات و حراست اداره کل است.

با این حال، فشار افکار عمومی، رسانه‌ها و خانواده‌ها موجب شد تا فرماندار شهرستان ری به‌طور مستقیم در موضوع دخالت کرده و نسبت به عملکرد مسئولان آموزش و پرورش ناحیه 1 شهرری واکنش نشان دهد.

کد خبر: 1264396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =