به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ دانشمندان میگویند که این شهر زیرزمینی وسیع در مصر دهها هزار سال قدیمیتر از اهرام جیزه است. اگر درست باشد، تاریخ مصر - و بشر - را تغییر خواهد داد، هر چند کارشناسان مستقل آن را غیرعادی و حرفهای دیوانه کننده نامیدهاند.
هفته گذشته، محققان ایتالیایی تحقیقاتی را ارائه کردند که ادعا میکرد چاهها و اتاقهایی با ارتفاع چند هزار فوتی در زیر هرم خفره کشف کردهاند. اعتقاد بر این است که اهرام جیزه در حدود چهار هزار و ۵۰۰ سال پیش ساخته شدهاند و با توجه به مقیاس عظیم و دقت ساخت آنها، که برای دوره زمانی یک راز باقی مانده است، شاهکاری قابل توجه به حساب میآیند.
با این حال، محققان پشت این مطالعه جدید ادعا میکنند که سازههای پنهان با وسعت چهار هزار فوت، تقریباً ۳۸ هزار سال قدمت دارند - که قدمت دهها هزار سال قبل از قدیمیترین سازههای دستساخته بشر در نوع خود دارد.
این تیم ادعاهای خود را بر اساس متن مصر باستان استوار کرده است که آنها به عنوان سوابق تاریخی تمدنی از قبل موجود که در طی یک رویداد فاجعه بار نابود شده است، تفسیر کردند.
پروفسور لارنس کانیرز، کارشناس رادار در دانشگاه دنور که بر باستان شناسی تمرکز میکند و در این مطالعه شرکت نداشت، میگوید: این یک ایده واقعا عجیب است. در آن زمان در تاریخ بشر، مردم ۳۸ هزار سال پیش بیشتر در غارها زندگی میکردند.
او میافزاید: مردم تا حدود ۹ هزار سال پیش در آنچه ما اکنون شهرها مینامیم زندگی نمی کردند. قبل از آن چند روستای بزرگ وجود داشت، اما آنها تنها به چند هزار سال قبل از آن زمان بازمیگردند. این ادعاها نه تنها توسط دانشمندان، بلکه خود دولت مصر نیز مورد انتقاد قرار گرفته است.
آنها ادعا میکنند که ساختارهای پنهان را با استفاده از پالسهای رادار شناسایی کردهاند تا تصاویری با وضوح بالا در عمق زمین در زیر سازهها ایجاد کنند، همان روشی که رادار سونار برای نقشهبرداری از اعماق اقیانوس استفاده میشود.
پروفسور کانیرز میگوید که آنها از انواع نرم افزارهای اختصاصی تجزیه و تحلیل دادهها استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید:
بالاخره راز ساخت اهرام مصر فاش شد
این کارشناس رادار همچنین خاطرنشان کرد که امکان نفوذ این فناوری به عمق زمین وجود ندارد و ایده شهر زیرزمینی را به یک اغراق بزرگ تبدیل میکند.
با این حال، پروفسور کانیرز میگوید که ممکن است ساختارهای کوچکی مانند شفتها و اتاقکها در زیر اهرام وجود داشته باشد، زیرا قبل از ساخته شدن اهرام در آنجا وجود داشته است، زیرا این مکان «ویژه افراد باستانی» بوده است.
او تأکید کرد که چگونه مایاها و سایر مردمان در میان آمریکای باستان اغلب اهرام را در بالای ورودی غارها یا غارهایی میساختند که برای آنها اهمیت تشریفاتی داشت.
این تیم میگوید که آنها از راهنمایی متون باستانی نه تنها برای یافتن این سازهها استفاده کردهاند، بلکه تاریخ آنها را به تمدنی از قبل موجود میدانند.
آنها گفتند که فصل ۱۴۹ کتاب مردگان، ۱۴ خانه الهی را توصیف میکند که تیم آن را به عنوان توصیف بقایای تمدن پیشرفته قبل از مصر سلسله تفسیر میکند.
سیکولو میگوید که تیم همچنین از فهرست Turn King یا Canon سلطنتی استفاده کرده است که یک سند مصر باستان است که نام پادشاهان، از جمله خدایان و نیمه خدایان را که ظاهراً قبل از اولین سلسلههای ثبت شده بر مصر حکومت میکردند، نشان میدهد.
محققان بر این باورند که خدا و نیمه خدایان مدتها قبل از اولین فراعنههای ثبت شده، پادشاهان زنده بودند.
سیکولو گفت که این متون باستانی یک سری ارجاعات را ارائه میدهند که تمدنی از قبل موجود بوده که قبل از یک رویداد فاجعه بار در منطقه زندگی میکرده است. این رویداد یک نظریه است مبنی بر اینکه یک سیارک عظیم با زمین برخورد کرده و باعث تغییرات آب و هوایی جهانی و انقراض در سراسر جهان شده است.
در حالی که هستههای یخی در گرینلند و سایر دادههای زمینشناسی در اقیانوس اطلس به چنین رویدادی اشاره میکنند، دانشمندان به دلیل عدم یافتن دهانه سیارک تا حد زیادی آن را رد کردهاند.
برای انجام این مطالعه جدید، محققان از روش جدیدی برای «دیدن» زیر هرم خفره استفاده کردند.
آنها پالسهای راداری را از ۲ ماهواره در فضا به سمت هرم ارسال کردند و چگونگی برگشت سیگنالها را تجزیه و تحلیل کردند.
سپس سیگنالها به امواج صوتی تبدیل شدند تا تصاویر سهبعدی از سازههای زیرزمینی پنهان، از جمله هشت چاه پایینروی با قطری در حدود ۹ تا ۱۰ متر که حداقل ۶۴۰ متر زیر سطح امتداد دارند، ایجاد کنند.
نتایج همچنین ساختارهای پلکان مانندی را که در اطراف هر یک از هشت چاه پیچیده شده بودند، نشان داد که به گفته سیکولو به نظر میرسد به عنوان نقاط دسترسی به این سیستم زیرزمینی عمل میکنند.
در انتهای چاهها محفظههای مستطیل شکل عظیمی وجود داشت که هر ضلع آن تقریباً ۸۰ متر بود. به گفته محققان، هر یک از این محفظهها شامل چهار محور است که از بالا امتداد یافته و به سمت پایین پایین میآیند.
محققان همچنین میگویند که یک سیستم آبی در زیر سکو شناسایی شده است که در بیش از ۶۴۰ متر زیر هرم خفره قرار دارد، با مسیرهای زیرزمینی که حتی به عمق زمین میرسند.
این تیم بر این باور است که یک «دنیای پنهان کامل از ساختارهای متعدد» در بیش از یک کیلومتر و ۲۰۰ متر زیر هرم وجود دارد.
کورادو مالانگا از دانشگاه ایتالیا در پیزا در بیانیهای که به انگلیسی ترجمه شده است، میگوید: وقتی [در آینده] تصاویر را بزرگنمایی کنیم، نشان خواهیم داد که در زیر آن چیزی نهفته است که فقط میتوان آن را یک شهر زیرزمینی واقعی توصیف کرد.
این تیم گفت در حالی که بیشترین احترام را برای مصر شناسان قائل هستند، یافتههای آنها براساس اندازهگیریهای عینی به دست آمده از طریق پردازش سیگنال راداری پیشرفته است.
آنها از رادار برای تولید تصاویر شبه توموگرافی با وضوح بالا از زیرسطح استفاده کردند که بینش ارزشمندی را در مورد ساختارهای زیرزمینی ارائه میدهد.
سیکولو گفت: دادهها با استفاده از توموگرافی داپلر پیشرفته، تکنیکی که تصاویر زیرسطحی را [بر اساس تغییر فرکانس سیگنالهای پراکنده] بازسازی میکند، به دست آمد.
این روش در تشخیص شفتهای عمودی و شناسایی ناهنجاریهای سازه ای موثر بوده است.
انتهای پیام/
نظر شما