-
نسترن صائبی صفت
تعداد خبر 1222
-
محققان دانشگاه واترلو ابداع کردند؛
امکان ساخت لنز تماسی که دارو منتشر میکند
محققان دانشگاه واترلو نوع جدیدی از هیدروژل را ابداع کردهاند که با کمک پرینتر سهبعدی روی لنز تماسی مینشیند و امکان انتشار دارو را برای بیماران مبتلا به مشکلات چشمی ایجاد میکند.
-
توسط یک محقق ایرانی در دانشگاه MIT صورت گرفت؛
ابداع یک سیستم هوش مصنوعی جدید برای بهبود سلامت
یک محقق ایرانی در دانشگاه MIT موفق به ابداع یک سیستم یادگیری ماشینی برای بهبود سلامت شده است.
-
دنیای فناوری با سکانداری ترامپ به کجا میرود؟
دونالد ترامپ در طی چهار سال دوره ریاست جمهوریاش به خوبی چهره خبیثانهاش را به دنیای فناوری نشان داد و با اقداماتی که دقیقا خلاف جریان آب بود، عملا پروژههایی را که روی آن سرمایهگذاریهای کلان و زمان زیادی صرف شده بود، ناکام کرد. اما سوال اینجاست در این دوره چه مسیری را در پیش خواهد گرفت؟
-
علومی که از صفحه تاریخ محو میشوند/ تبعات آرشیو نکردن مقالات
دانش علمی با سرعت بسیاری در حال رشد است، اما ذخیرهسازی دیجیتال آن با این سرعت هماهنگ نیست و این امر نگرانیهایی را برای حفظ سوابق علمی برای نسلهای آینده به وجود آورده است.
-
چهره مادربزرگ فرعون بعد از ۳۴۰۰ سال بازسازی شد
یک محقق با استفاده از بقایای مومیایی مادربزرگ توتعنخ آمون که قدمتی سه هزار و ۴۰۰ ساله دارد، چهره او را بازسازی کرد.
-
انتشارات یا مقالهفروشی؟/ ناشران علمی دنیا بیش از هر زمان دیگری مقاله تولید میکنند
مطالعات جدید نشان میدهد که تعداد مقالات در طول سالهای اخیر آن هم در مجلات بسیار معتبر به شدت افزایش یافته است و این نگرانی را ایجاد کرده است که این افزایش باعث پایین آمدن کیفیت مقالات شده است یا خیر؟
-
کدام کشورها بیشترین رباتهای صنعتی را دارند؟
رباتهای صنعتی امروزه به یکی از فاکتورهای قدرت در کشورها تبدیل شده است، زیرا وجود و نصب این دستگاهها به منزله رشد صنعت و در نهایت رشد اقتصادی است. در این گزارش به معرفی کشورهایی میپردازیم که بیشترین ربات صنعتی را نصب کردهاند.
-
ایسکانیوز گزارش میدهد؛
نمایشگاه بزرگ فناوری چین؛ قدرتنمایی در یکپارچگی آموزش، تحقیقات و صنعت
چهار هزار و 300 محصول و فناوری جدید در نمایشگاهی در چین معرفی شدهاند که قرار است تحولی در نوآوری و زندگی روزمره انسانها ایجاد کنند.
-
هوش مصنوعی خوشخدمتیهای اپل به چین را خنثی کرد / تسلط اژدهای سرخ روی غولهای آمریکایی
تیم کوک، مدیرعامل اپل، سالها اصرار داشت که بگوید این شرکت چین را از درون تغییر خواهد داد، اما چیزی که اتفاق افتاد این بود که چین اپل را کن فیکون کرد.
-
آمازون در قبضه چشمبادامیها / ۷۰ درصد محصولات چینی است
آمازون کارش را به عنوان فروشنده کتاب شروع کرد، اما به مرور زمان و با افزایش رضایت و جلب اعتماد کاربران به بزرگترین فروشگاه آنلاین در دنیا تبدیل شد. اگر میخواهید در مورد نحوه کسب درآمد آن بیشتر بدانید، با این گزارش همراه باشید.
-
تمجید ایلان ماسک از نخبگان ایرانی مهاجر در آمریکا / روند مهاجرت ایرانیها به سرزمین آرزوها چگونه است؟
ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی و مدیرعامل شرکتهای عظیم تسلا و اسپیسایکس و همچنین ایکس، در بحبوحه روی کار آمدن دونالد و ترامپ و نگرانیها در مورد موضع سخت او در قبال مهاجرت نیروی کار به آمریکا اظهار نظر جالبی کرده و از «ایرانیان بااستعدادی» که به آمریکا مهاجرت کردهاند، تمجید کرده است.
-
هوش مصنوعی در خطر ترامپیسم
دونالد ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری، وعدههای متعددی به دانشمندان داد و اعلام کرد که با اتخاذ سیاستهای جدید فضای علم را تحت تاثیر قرار خواهد داد. اما آیا حالا که به منصب ریاست جمهوری رسیده، این وعدهها را اجرا خواهد کرد؟
-
ایسکانیوز گزارش میدهد:
ترامپ و ماسک به ساز هم میرقصند
دونالد ترامپ صبح چهارشنبه در حالی پیروزی خودش را در انتخابات ریاست جمهوری جشن گرفت که ایلان ماسک، یکی از ثروتمندترین افراد جهان در کنارش بود و برای کمپین تبلیغاتیاش ۱۳۰ میلیون دلار خرج کرده بود. البته این هواداریها در گرو وعده و وعیدهایی است که ترامپ به ماسک داده است که در ادامه میخوانید.
-
زنان در مصاحبههای شغلی علمی بهتر از مردان هستند
مجله نیچر در مقاله جدید خود ادعا کرده است که علاوه بر تعداد درخواستهای شغلی در دنیای آکادمیک، زن بودن هم یکی از فاکتورهای مهم در بالا رفتن احتمال موفقیت در مصاحبههای شغلی به شمار میرود.
-
آیا جدایی اکوسیستمهای فناوری چین و آمریکا عملی است؟ / چند شاخه شدن علم در دنیای بهم تنیده
دنیای امروزی از لحاظ دیجیتال به شدت به هم تنیده است و از این رو، رقابت ژئوپلیتیکی به طور فزایندهای حول محور فناوری میچرخد. آمریکا و چین نمونه بارزی از این رقابت هستند که به یکباره وابستگی متقابل فناوریشان را کاهش دادهاند و به نظر میرسد که مسیر فناوری را به یک دوراهی سخت میکشانند.
-
ایسکانیوز گزارش میدهد؛
شکستن کد ساختارهای شگفتانگیز پروتئینها؛ موضوع اصلی جایزه نوبل شیمی امسال
طبق پیشبینیها، جایزه نوبل شیمی امسال هم به هوش مصنوعی تعلق گرفت؛ نیمی از این جایزه به ۲ دانشمند هوش مصنوعی در زمینه پیشبینی ساختار پروتئین و نیمی دیگر به دانشمند طراح پروتئین محاسباتی اهدا شد.
-
آیا جایزه نوبل شیمی هم به هوش مصنوعی میرسد؟
هوش مصنوعی آنقدر در پژوهشها و توسعه ترکیبات جدید و علم نقش اساسی داشته است که برخی کارشناسان معتقدند که جایزه نوبل شیمی امروز هم به شیمیدانانی تعلق خواهد گرفت که در این زمینه پژوهش کردهاند.
-
لایه اوزون در حال ترمیم است
۴۰ سال از زمان کشف سوراخ در لایه اوزون توسط دانشمندان میگذرد و هماکنون دانشمندان نشانههای امیدوارکنندهای از ترمیم این لایه مشاهده کردهاند.
-
اعلام برندگان جایزه نوبل فیزیک / هوش مصنوعی با علم گره خورده است
کمیته جایزه نوبل هماکنون در یک برنامه زنده و آنلاین برندگان جایزه نوبل فیزیک را اعلام کرد. برندگان این جایزه در زمینه یادگیری ماشینی تحقیق کردهاند.
-
جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۴ به ۲ دانشمند حوزه ژنتیک تعلق گرفت
جایزه نوبل امسال در فیزیولوژی یا پزشکی به طور مشترک به ۲ دانشمند به خاطر کشف یک اصل اساسی که بر نحوه تنظیم فعالیت ژنی حاکم است، تعلق گرفت.
-
گزارش نیچر در سوئد نشان میدهد:
دانشجویان دکتری سال به سال به خدمات روانپزشکی بیشتری نیاز دارند
مجله نیچر در مقاله جدید خود میگوید که دانشجویان دکتری در سوئد با افزایش تحصیلات خود به خدمات بهداشت روانی بیشتری نیاز دارند.
-
ایسکانیوز گزارش میدهد؛
نوبل ۲۰۲۴؛ بارقهای از امید در جهانی پر از بحران و جنگ
جایزه نوبل امسال در شرایطی برگزار میشود که جهان پر از بحرانهای جدی و جنگ است و به نظر میرسد که اعلامیه جوایز نوبل نشان دهنده دستاوردهایی خواهد بود که جهان را به مکانی بهتر تبدیل کرده است و نوری از خوشبینی در میان درگیریهای مارپیچی خاورمیانه، جنگ در غزه و اوکراین، قحطی در سودان و تغییر شدید اقلیم در کره زمین ایجاد میکند.
-
سالمترین مردم جهان در کدام کشورها زندگی میکنند؟
عوامل مختلفی باعث سلامت مردم یک کشور میشود، ولی چیزی که مشخص است این است که شهروندان کشورهای توسعه یافته نسبت به کشورهای در حال توسعه و به ویژه کشورهای کمتر توسعه یافته سالمتر هستند.
-
ایسکانیوز گزارش میدهد؛
دانشگاههای بریتانیا در دو راهی حفظ اعتبار و ورشکستگی
بسیاری از دانشگاههای انگلستان در بحران مالی به سر میبرند و این در حالی است که دولت به جای کمک آنها را رها کرده و آموزش عالی را یک صنعت بخش خصوصی و تحقیقات را یک سرمایهگذاری عمومی تلقی میکند.
-
فهرست جدید فوربس نشان میدهد:
فناوران همچنان در صدر ثروتمندترینهای دنیا
مجله فوربس به رسم هر سال فهرست ۱۰ ثروتمند بزرگ جهان را منتشر کرده است. طبق روال همیشه بیشتر این افراد از دنیای فناوری هستند.
-
دیدهبان سلب اعتبار مقالات علمی: از هر ۷ مقاله یکی جعلی است
مطالعه «دیدهبان سلب اعتبار مقالات علمی» نشان میدهد که تعداد قابل توجهی از مقالاتی که در مجلات آن هم مجلات معتبر منتشر میشوند، دستکاری شدهاند و جعلی هستند و عمق فاجعه زمانی بیشتر میشود که مقالات بعدی به این مقالات بازپس گرفته استناد میکنند.
-
دانشگاههای ایدهپرور چه هستند؟ / رویکرد بین رشتهای دانشگاههای آمریکا برای تربیت نوآوران اجتماعی
مراکزی در موسسات آکادمیک برتر آمریکا تاسیس میشوند که وظیفه شکل دادن به کسبوکارهایی را دارند که روی جامعه تاثیر میگذارند و از این رو «دانشگاههای ایدهپرور» نام گرفتهاند. این دانشگاهها روی بروز نوآوری و کارآفرینی تمرکز کردهاند و موتورهای اقتصادی به شمار میآیند که ایدهها، کسبوکارها و فرصتهایی را ایجاد میکنند که شهرها، مناطق و کشورها را به سمت آیندهای بهتر سوق میدهند.
-
ایسکانیوز گزارش میدهد؛
سازمان ملل پایههای حکمرانی جهانی هوش مصنوعی را بنا میکند
یک نهاد مشورتی قدرتمند سازمان ملل با تاکید بر اینکه حکمرانی جهانی هوش مصنوعی امری ضروری است، از سازمان ملل خواست که پایههای اولین نهاد جهانی را برای تنظیم این فناوری بگذارد.
-
رقابت تنگاتنگ چین و آمریکا در علم پزشکی
یک ناشر علمی برتر به تازگی اعلام کرده که چین با توجه به تلاشها و سیاستهای دولت و همچنین توسعه هوش مصنوعی در حال پر کردن شکاف با آمریکا در زمینه انتشار مقالات پزشکی است.
-
باهوشترین و کمهوشترین مردم جهان کدامند؟ / ایران در رده سوم بالاترین IQها
کره جنوبی باهوشترین و نپال کمهوشترین کشور جهان شناخته شد. در این گزارش ضمن معرفی ۲ سر طیف ضریب هوشی در جهان، به عوامل افزایش این فاکتور میپردازیم.