به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ دانشمندان دانشگاه ولز جنوبی در انگلستان هشدار میدهند که تنها چهار درجه سانتیگراد گرم شدن هوا باعث میشود تا سال ۲۱۰۰ افراد متوسط ۴۰ درصد فقیرتر شوند. و این افزایش فقر برای کشورهایی مثل انگلستان تا ۴۶/۵ درصد خواهد بود.
محققان دریافتند که حتی اگر افزایش دمای کره زمین تنها به ۲ درجه سانتیگراد محدود شود، تولید ناخالص داخلی جهانی به ازای هر نفر - معیاری از تولید اقتصادی - ۱۶ درصد کاهش مییابد.
این افزایش بزرگی نسبت به تخمینهای محافظهکارانهتر است که نشان میدهد ۲ درجه سانتیگراد گرم شدن منجر به کاهش ۱/۴ درصدی تولید ناخالص داخلی میشود.
از آنجایی که دانشمندان پیشبینی میکنند که افزایش ۲/۱ درجه سانتیگراد تقریباً اجتنابناپذیر است، این بدان معناست که تغییرات آب و هوایی احتمالاً افراد متوسط را به میزان قابل توجهی فقیرتر میکند. دلیل اینکه این هزینهها بسیار بیشتر از پیشبینیهای قبلی است این است که محققان برای اولین بار تأثیر آب و هوای جهانی را در نظر گرفتهاند.
دکتر «تیموتی نیل»، نویسنده اصلی این مقاله میگوید: از آنجایی که این آسیبها در نظر گرفته نشدهاند، مدلهای اقتصادی قبلی ناخواسته به این نتیجه رسیدهاند که حتی تغییرات شدید آب و هوا هم مشکل بزرگی برای اقتصاد نبوده – و پیامدهای عمیقی بر سیاستهای آب و هوایی داشته است.
در گذشته، زمانی که اقتصاددانان میخواستند بفهمند که تغییرات آب و هوایی چگونه بر اقتصاد تأثیر میگذارد، تصور میکردند که فقط آب و هوای داخل یک کشور معین بر آن تأثیر میگذارد. بنابراین آنها به هزینههای سیل یا خشکسالی در یک کشور نگاه میکنند، اما به اختلالات گستردهتری که در سراسر جهان روی میدهد نگاه نمیکنند.
با این حال، این رویکرد به دلیل در نظر نگرفتن اینکه چقدر اقتصادهای جهان واقعاً به هم مرتبط هستند مورد انتقاد قرار گرفته است.
دکتر نیل توضیح میدهد: این امری عادی است که کالاها و خدماتی که مردم از سوپرمارکت یا فروشگاه بزرگ خریداری میکنند از سرتاسر جهان تهیه شود، و ممکن است کالاهایی از چندین کشور برای تولید یک محصول تولیدی استفاده شده باشد که در نهایت به یک فروشگاه ختم میشود.
آنچه که تحقیقات نشان میدهد این است که آب و هوای شدیدی که بخشی از جهان را تحت تاثیر قرار میدهد، پیامدهایی برای اقتصادهای سایر نقاط جهان دارد. تحقیقات به وضوح نشان میدهد که رویدادهای شدید آب و هوایی در نتیجه مستقیم گرم شدن آب و هوا رایجتر و شدیدتر میشوند.
هوای گرمتر میتواند آب و انرژی بیشتری را در خود نگه دارد، به این معنی که برخی از نقاط جهان توسط طوفان و سیل آسیب میبینند در حالی که برخی دیگر در اثر خشکسالی پخته شدهاند.
مطالعات اخیر نشان داده است که برخی از نقاط جهان حتی در فرآیندی به نام «کلیمات شلاقی»، شدت هر ۲ حالت مرطوب و خشک را تجربه میکنند. در حالی که زمین دورههای گرمی را در گذشته زمین شناسی تجربه کرده است، آب و هوا در حال حاضر سریعتر از جامعه ما در حال تغییر است.
این بدان معناست که در صورت تداوم تغییرات آب و هوایی، اقتصادهای ملی احتمالاً با اختلالات بیشتر ناشی از رویدادهای شدید آب و هوایی مواجه خواهند شد.
اگر این اختلالات در چندین کشور به طور همزمان اتفاق بیفتد - به ویژه در طول سالهای به ویژه گرم - تأثیرات به ایجاد «اختلال زنجیره تامین آبشاری» در سراسر جهان سرایت میکند.
دکتر نیل میگوید: مدلهای قبلی گاهی اوقات پیشنهاد میکردند که کشورهای ثروتمندتر یا خنکتر، مانند بریتانیا، به طور قابلتوجهی کمتر از کشورهای در حال توسعه تحت تأثیر قرار میگیرند و حتی ممکن است برخی از آنها سود ببرند.
با این حال، این تصور بر این فرض تکیه داشت که شرایط آب و هوایی خارج از کشور به موفقیت اقتصادی محلی بی ربط است.
او میافزاید: آنچه نتایج مقاله ما نشان میدهد این است که آنچه واقعاً برای رشد اقتصادی آینده در بریتانیا تحت تغییرات آب و هوایی مهم است، نه تنها این است که چگونه تغییرات آب و هوایی آب و هوای بریتانیا را تغییر میدهد، بلکه این است که چگونه همه شرکای تجاری بریتانیا را تغییر میدهد.
به عنوان مثال، از آنجایی که بریتانیا مقدار زیادی از میوه و سبزیجات تازه خود را از اسپانیا وارد میکند، سیل و خشکسالیهای مکرر در این قاره میتواند تأثیرات ضربهای بر صنایع غذایی بریتانیا داشته باشد.
محققان میگویند: کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و مبارزه با تغییرات آب و هوایی به نفع اقتصادی همه است و افراد متوسط را تا پایان قرن ثروتمندتر میکند. بر این اساس، ما استدلال میکنیم که هزینههای ادامه دادن تغییرات آب و هوایی بسیار بیشتر از هزینههای کربنزدایی است.
انتهای پیام/
نظر شما