به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، هشتاد و سومین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز بهریاست محمد باقر قالیباف رئیس قوه مقننه با حضور ۲۴۳ تن از نمایندگان آغاز شد.
در ابتدای جلسه قالیباف ضمن اعلام آغاز نشست علنی مجلس گفت: نشست امروز مجلس بهصورت غیرعلنی در ساعت ۸ و ۶ دقیقه با دستورکار بررسی گزارش کمیسیونهای امنیت ملی و حقوقی و قضایی درباره حادثه تروریستی شهادت دو قاضی دیوانعالی کشور، آغاز شد.
روحالله متفکرآزاد عضو هیئت رئیسه مجلس دستور کار امروز نمایندگان را بهشرح زیر قرائت کرد:
ـ گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی درخصوص توسعه و افزایش تولید دانههای روغنی، زیتون و روغن و حمایت از کشاورزان و صنایع مرتبط در اجرای ماده ۲۱۲ آییننامه داخلی مجلس.
ـ گزارش کمیسیون عمران در مورد ارزیابی نتایج اجرا و آسیبشناسی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در اجرای تبصره ۱ ماده ۴۵ آییننامه داخلی مجلس.
ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری مردمی بنگلادش بهمنظور حذف مالیات مضاعف در مورد مالیاتهای بر درآمد و جلوگیری از فرار و اجتناب مالیاتی.
ـ گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه موافقتنامه بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فنلاند بهمنظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیاتهای بر درآمد.
ـ گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد لایحه ارجاع اختلاف بین سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران «شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران» و شرکت ساتارم به داوری.
ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه موافقتنامه استرداد مجرمین میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بولیواری ونزوئلا.
ـ گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد؛ لایحه پروتکل ارزیابی اثرات زیستمحیطی فرامرزی الحاقی به کنوانسیون چهارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی، دریای خزر.
قالیباف: میتوانیم بحران مسکن را طی برنامه هفتم حل کنیم
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز پس از رسیدگی به گزارش کمیسیون عمران درباره ارزیابی نتایج اجرا و آسیب شناسی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در بیان کرد: مجلس در برنامه هفتم توسعه کل کشور برای بخش مسکن رشد ۹ درصد را پیش بینی کرده چراکه همه موارد مربوط به مسکن توان داخلی و بهانهای از جمله ارز در این حوزه وجود ندارد و طبق بررسیهایی که تاکنون داشتهایم، شروع جدی اجرای برنامه در حوزه مسکن از سال جاری است.
وی افزود: مهمترین مسئله مردم در حوزه معیشت به ویژه قشر محروم حوزه مسکن است. الان در ماده ۵۰ برنامه هفتم ظرفیتهای زیادی به ویژه در حوزه مسکن پیشبینی کردهایم که بنده از کمیسیون میخواهم که موضوع را مورد توجه جدی و در اولویت خود قرار دهند.
رئیس مجلس ادامه داد: در مجلس برای حوزه مسکن قانون تولید جهش مسکن و نیز قوانینی درباره اجاره و علاوه بر این قوانینی جهت جلوگیری از احتکار مسکن را تصویب شده اما به نظر میآید که در این سه حوزه قانون آنطور که باید اجرا نشده است و مجلس و سازمان بازرسی باید موضوع را به صورت جدی پیگیری کنند.
قالیباف با اشاره به هزینههای ساخت مسکن گفت: الان صدور پروانه و قیمت مصالح افزایش پیدا کرده است؛ همچنین هزینه انشعابات افزایش پیدا کرده است و حتی هزینههای خدمات دولتی و خدمات نظام مهندسی افزایش قیمت داشتهاند.
وی اظهار کرد: به اعتقاد بنده کمیسیونهای تخصصی این بخش باید به این موضوعات توجه کنند. ما شاهد افزایش هزینههای ساخت هستیم در حالی که این حوزه وابستگی ارزی ندارد؛ بخشی از افرایش قیمتها مربوط به بخشهای دولتی است و همچنین درباره افزایش قیمتهای انشعابات نیز قوانینی در مجلس وجود دارد.
رئیس مجلس با تاکید بر لزوم تسهیلگری و بسترسازی دولت در حوزه مسکن گفت: الان در حوزه بازارهای سرمایهگذاری در حوزه طلا طی ۹ ماه ۱۲۰ درصد سود حاصل شده است که با توجه به این وضعیت طبیعتاً سرمایهگذاری در حوزه مسکن کاهش پیدا میکند.
قالیباف با اشاره به عملکرد برخی از بانکها در این حوزه، گفت: از طرف دیگر بانکها به تعهدات خود عمل نمیکنند و دولت به جای تسهیلگری و بسترسازی برای حوزه مسکن به طور مستقیم در ساخت مسکن ورود میکند؛ در حالی که قانون به این موضوع اشاره نکرده است.
وی با اشاره به قیمت زمین تصریح کرد: همچنین به موضوع زمین که به طور متوسط ۵۰ درصد هزینه مسکن و ساخت آن را شامل میشود، توجه نشده است. اینها از موضوعاتی است که قوانین آن وجود دارد و در نظارت، پیگیری و اجرا سازمان بازرسی و کمیسیونها باید کمک کنند و اقدامات لازم را انجام دهند.
رئیس مجلس در پایان با بیان اینکه هدف از نظارت، مچگیری نیست بلکه دستگیری و اصلاح روشها است، اضافه کرد: اگر امروز مرد و زن خانه هر دو سر کار بروند اما مسکن نداشته باشند، همه درآمدشان صرف هزینه مسکن میشود. ما میتوانیم بحران مسکن را طی برنامه هفتم حل کنیم و به رشد ۹ درصد در این حوزه برسیم؛ این موضوع به یک تحرک جدی احتیاج دارد که باید انجام دهیم.
انتهای پیام/
نظر شما