تاثیر تغذیه مناسب بر افزایش ایمنی رانندگی

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به نقش تغذیه در ارتقای تمرکز، هوشیاری و عملکرد مغزی، بر اهمیت رعایت الگوی غذایی صحیح در هنگام رانندگی تأکید کرد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نسرین علیزاده با بیان اینکه نوع تغذیه قبل و حین رانندگی می‌تواند تأثیر مستقیم بر واکنش‌های عصبی، سطح تمرکز و حتی خلق‌وخو داشته باشد، اظهار کرد: مصرف غذاهای سنگین، پرچرب یا قندی پیش از رانندگی، به‌ ویژه در مسافت‌های طولانی، ممکن است موجب خواب‌آلودگی، کاهش تمرکز یا افت هوشیاری شود و خطر بروز حوادث رانندگی را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید:

تغذیه طلایی برای سلامت قلب کودکان

وی توصیه کرد: رانندگان، به‌ویژه در سفرهای طولانی، از مصرف وعده‌های سبک و مغذی مانند نان سبوس‌دار، لبنیات کم‌چرب، میوه‌ها و مغزها (مثل بادام یا گردو) بهره ببرند و از مصرف زیاد نوشیدنی‌های انرژی‌زا یا کافئین‌دار خودداری کنند، زیرا این نوشیدنی‌ها ممکن است در کوتاه‌مدت احساس هوشیاری ایجاد کنند اما پس از مدتی با افت شدید انرژی همراه می شود.

علیزاده همچنین با بیان اینکه دیده می شود برخی رانندگان جهت رفع خواب آلودگی سعی می کنند چیزی بخورند اما این موضوع موقتا خواب آلودگی فرد را رفع می کنند و بعد از مدت کوتاهی مجدد خواب به سراغ فرد می آید، اضافه کرد: رعایت فاصله زمانی بین رانندگی ووعده غذایی خصوصا ناهار وشام حداقل 1 ساعت و اجتناب از غذا خوردن حین رانندگی از دیگر توصیه برای افزایش تمرکز در رانندگی است.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: رعایت اصول تغذیه‌ای مناسب در کنار استراحت کافی، معاینه فنی خودرو و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، از ارکان اصلی یک سفر ایمن است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1264480

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =