پیش‌بینی درآمد غیرشهریه‌ای ۳۰ درصدی برای دانشگاه آزاد استان سیستان و بلوچستان

رئیس دانشگاه آزاد استان سیستان و بلوچستان گفت: با تقویت رشته‌های مهارتی، درآمد غیرشهریه‌ای دانشگاه به ۱۲ درصد رسید. به عبارت دیگر، درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد استان در بازه کمتر از ۹ ماه حدود ۴ برابر رشد کرد. هم‌اکنون میزان درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه حدود ۲۰ درصد است و برای سال آینده پیش‌بینی می‌کنیم بین ۲۵ تا ۳۰ درصد باشد.

کامبیز نرماشیری رئیس دانشگاه آزاد استان سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره شهید طهرانچی اظهار کرد: من در سال ۱۴۰۲ به عنوان رئیس دانشگاه آزاد استان سیستان و بلوچستان منصوب شدم. در اولین جلسه‌ای که با آقای دکتر طهرانچی برای مصاحبه انتصاب داشتم، وقتی نظر ایشان را در مورد استان سیستان و بلوچستان شنیدم، بسیار خوشحال شدم. من برق خدمت را در چشمان شهید طهرانچی دیدم. ایشان در آن جلسه تاکید کردند که باید در استان سیستان و بلوچستان تحول اتفاق بیفتد. استان سیستان و بلوچستان در برخی شاخص‌های دچار عقب‌ماندگی است. شهید طهرانچی تاکید داشتند که این شاخص‌ها باید از طریق دانشگاه ارتقا پیدا کند. ایشان دانشگاه را مسئول حل مشکلات استان می‌دانستند. نگاه تحولی شهید طهرانچی در همه زمینه‌ها شامل علمی، آموزشی، پژوهشی، اداری، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی وجود داشت.

وی افزود: رابطه همه روسای دانشگاه‌ها و معاونان و مدیران دانشگاه آزاد با شهید طهرانچی به هیچ عنوان رئیس و مرئوسی نبود، بلکه به عنوان مرید و مراد بود. مدیریت نوگرایانه، جهادی و تحولی از ویژگی‌های شهید طهرانچی بود. ایشان بدون وقفه کار می‌کرد و همیشه می‌گفت فرصت کم است و باید زودتر اقدام کنیم. این شیوه مدیریت شهید طهرانچی هم در دانشگاه شهید بهشتی وجود دارد و در دانشگاه آزاد هم ادامه یافت. شهید طهرانچی حتی یک لحظه برای خدمت آرام و قرار نداشت. ما تلاش می‌کردیم ایشان را سرلوحه خودمان قرار دهیم.

نرماشیری با ذکر مثالی یادآور شد: تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت یکی از حوزه‌های مورد توجه شهید طهرانچی بود که در حد یک شعار نماند و با تلاش‌های صورت گرفته یک ارتباط واقعی شد. برای مثال استان سیستان و بلوچستان یک استان صنعتی نیست. در سال‌های اخیر به دستور مقام معظم رهبری برخی صنایع مثل پتروشیمی و فولاد در سواحل مکران در حال راه‌اندازی هستند. در واقع این استان بیشتر در زمینه کشاورزی و آبزی‌پروری پتانسیل دارد. شهید طهرانچی بر استفاده از این پتانسیل تاکید داشت. البته پس از انقلاب تلاش‌های بسیاری برای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت در این استان صورت گرفت؛ اما موفقیتی حاصل نمی‌شد. شهید طهرانچی با تاکید بسیار بر شکل‌گیری این ارتباط، اقدامات ارزشمندی را آغاز کردند.

رئیس دانشگاه آزاد استان سیستان و بلوچستان گفت: در این راستا، دانشگاه آزاد استان سیستان و بلوچستان در حوزه مسائل کشاورزی و آموزش و پرورش وارد شد. طرح پرورش میگو یکی از اقداماتی بود که در سال‌های اخیر اجرا شد. این طرح سال اول در زمینی به وسعت ۲۰ هکتار و هم‌اکنون در زمینی ۴۰ هکتاری در حال اجراست. پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۷۰ تن میگو برداشت کنیم. توجه به آبزی‌پروری سبب شد که رشته شیلات در دانشگاه آزاد سیستان و بلوچستان، پس از ۱۵ سال تعطیلی دوباره دانشجو جذب کند. همچنین موفق شدیم حدود ۱۵ دانشجو را بورسیه کنیم و شهریه‌ آن‌ها به صورت کامل توسط بخش خصوصی پرداخت شود.

وی خاطرنشان کرد: پرورش ماهی در قفس در آب‌های آزاد و توجه به پتانسیل استان در گیاهان دارویی از دیگر تاکیدات شهید طهرانچی بود. شهید طهرانچی در اجرای این طرح‌ها ارتباط دانشگاه و صنعت، تاکید داشتند که نباید نگاه اقتصادی صرف داشته باشید. باید دانشجویان را درگیر طرح‌ها کنید. ایشان تاکید داشتند که اگر دانشگاهی در رشته کشاورزی دانشجو جذب کند، باید آن دانشگاه مرزعه کشاورزی داشته باشد تا استادان و دانشجویان درگیر شوند.

نرماشیری تصریح کرد: شهید طهرانچی معتقد بود که وابستگی دانشگاه به شهریه باید کاهش پیدا کند. دانشگاه آزاد سیستان و بلوچستان در اولین سالی که من ریاست استان را به عهده گرفتم، ۹۷ درصد از بودجه خود را از شهریه‌های دانشجویی و فقط ۳ درصد از درآمدهای غیرشهریه‌ای تامین می‌کرد. در آن زمان بیش از ۶۰ درصد دانشجویان استان فقط در رشته آموزش ابتدایی تحصیل می‌کردند. شهید طهرانچی تاکید داشت که رشته‌های مهارتی با توجه به نیازهای استان باید احیا شود. با اقداماتی که انجام شد، تعداد دانشجویان رشته آموزش ابتدایی به حدود ۴۳ درصد رسید و با تقویت رشته‌های مهارتی، درآمد غیرشهریه‌ای دانشگاه به ۱۲ درصد رسید. به عبارت دیگر، درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد استان در بازه کمتر از ۹ ماه حدود ۴ برابر رشد کرد. هم‌اکنون میزان درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه حدود ۲۰ درصد است و برای سال آینده پیش‌بینی می‌کنیم بین ۲۵ تا ۳۰ درصد باشد. در نتیجه، دانشگاه به استقلال خوبی دست خواهد یافت.

رئیس دانشگاه آزاد واحد زاهدان درباره اقدامات انجام شده برای اشتغال دانشجویان تاکید کرد: جلساتی با ۲ تا از صنایع بزرگ استان شامل پتروشیمی و فولاد داشتیم. از آن‌ها پرسیدیم در چه رشته‌هایی نیاز به فارغ‌التحصیل دارید تا برایشان نیرو تربیت کنیم. با توجه به کمبود نیروی متخصص در استان، در این زمینه موفق بودیم. در زمینه آبزی‌پروری با توجه به تاکیدات قرآن بر ارتزاق از دریا، سعی کردیم دانشجویان تربیت کنیم که هر کدام یک آبزی‌پرور باشند. به طوری که خودشان بتوانند یک چرخه آبزی‌پروری ایجاد کرده و افراد بومی را استخدام کنند. این اقدامات باعث رونق منطقه خواهد شد. چرا که بسیاری از مزارع ماهی و میگو که در سال‌های گذشته تعطیل شده بودند، احیا شد. مردم وقتی دیدند دانشگاه در این زمینه وارد و موفق شده است، اعتماد کردند و با مشارکت دانشگاه زمین‌ها احیا شد.

وی افزود: شهید طهرانچی معتقد بود که دانشگاه باید به جامعه متصل باشد. یعنی مشکلات مردم را بشناسد و حل کند. برای مثال اشتغال یکی از مشکلات دانشجویان در استان سیستان و بلوچستان است. در این شرایط دانشگاه تلاش کرد عرصه ورود دانشجویان به بازار کار را فراهم کند. ایشان میگفت دانشگاه باید برای مشکلات جامعه راهکار بدهد. دانشگاه آزاد در هر استانی باید بررسی کند که چه مشکلاتی وجود دارد؟ چرا این مشکلات به وجود آمده است؟ و چگونه می‌توان این مشکلات را حل کرد؟ برای مثال ما در جلسه با آموزش و پرورش استان در مورد مشکلات‌شان و این که سطح علمی دانش‌آموزان استان نسبت به متوسط کشوری پایین‌تر است. در نتیجه این جلسات، دانشگاه آزاد مسئولیت مشاوره تحصیلی دانش‌آموزان استان را به صورت رایگان پذیرفت. یک آزمایشگاه سیار در سراسر استان راه‌اندازی شد. با کمک شهرداری اتوبوسی برای آزمایشگاه سیار استفاده شد و به مناطق محروم رفتیم. با استفاده از تجهیزات آزمایشگاه دانشگاه و کمک استادان برای دانش‌آموزان کارگاه برگزار شد. برخی مدارس که کارگاه نداشتند این فرصت را پیدا کردند که از کارگاه‌ها و تجهیزات دانشگاه استفاده کنند. حوزه‌ فرهنگی یکی دیگر از دغدغه‌های شهید طهرانچی بود. در این راستا، تحقیقات خوبی در اندیشکده مطالعات راهبری دانشگاه آزاد در سازمان مرکزی انجام شد. فرهنگ بانوان بلوچ استان سیستان بلوچستان یکی از موضوعات این تحقیقات بود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1275760

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =