ناصر حسینقلی ارباب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره جزئیات شبیهساز پرواز گفت: شبیهساز پرواز وسیلهای است که خلبانها قبل از این که سوار وسیله اصلی یعنی هلیکوپتر و یا هواپیما شوند، نخست توسط آن آموزش دیده و از نزدیک با خطراتی که ممکن است در وسیله اصلی ایجاد شود، آشنا شوند.
او ادامه داد: خلبانان نخست در شبیهساز با سعی و خطا آموزش دیده تا سوار وسیله اصلی شوند؛ شبیه ساز در دنیا در کلاسهای مختلف ساخته میشود که سادهترین آنها شبیهساز ثابت است و در آن یک کابین ساخته میشود و چند مانیتور جلوی خلبان و کسی که در حال آموزش است، قرار می دهند تا تصاویر را برای او شبیهسازی کند.
حسینقلی ارباب درباره دیگر انواع شبیه ساز پرواز نیز گفت: شبیهسازهایی نیز هستند که یک پرده نمایش بزرگ دارند و تصویر با استفاده از پروژکتور ایجاد شده و تصاویر سه بعدی است و عمق دارد. در پیشرفته ترین نوع شبیه ساز پرواز، زیرکابین و پرده نمایش رباتی قرار داده میشود که حرکت نیز ایجاد می کند و تصاویر برای خلبان واقعی میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر با بیان این که این ربات میتواند با یک درجه آزادی تا 6 درجه آزادی باشد، اضافه کرد: 6 درجه آزادی یعنی ربات میتواند در تمام جهات حرکت کرده و در سه جهت نیز بچرخد و کابین را حرکت دهد تا خلبان حس کند در وسیله اصلی در حال پرواز است. اگر رباتی که سیستم و کابین را حرکت میدهد با تصویری که ویدئو پرژکتور ایجاد میشود، کاملا هماهنگ باشد کیفیت به خوبی ارائه میشود.
او ادامه داد: شبیه سازی که توسط شرکت دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی ساخته شد، پیشرفته ترین نوع شبیه ساز پرواز است که در دنیا تولید میشود و 6 درجه آزادی را به صورت کامل دارد و کابین آن واقعی است؛ همچنین تصویر آن روی پرده نمایشی به قطر 6 متر توسط ویدئو پرژکتور ایجاد میشود.
حسینقلی ارباب با بیان این که صنایع نظامی سفارش دهنده شبیه ساز پرواز این شرکت دانش بنیان هستند اضافه کرد: این محصول به مرحله عملیاتی رسیده و خلبانان توسط آن آموزش میبینند. از زمانی که در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد مستقر شدیم، توانستیم از فضای اداری این دانشگاه استفاده کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی درخواست کرد: اگر پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بتواند مشتریانی برای محصول ما ایجاد کند، کمک بزرگی به شرکت ما کرده است؛ چون فناوری آن کسب شده و در حال حاضر پیشرفته ترین شرکت در ایران در این زمینه هستیم. بنابراین اگر پارک بتواند قراردادهایی را با صنایع نظامی و یا غیر نظامی مثل ایران ایر و آسمان امضا کند، میتوانیم بخش فنی آن را به صورت کامل ساپورت کنیم.
انتهای پیام/