«مجمع خیرین دانشگاه آزاد اسلامی» راه‌اندازی می‌شود/ ضرورت شناسایی ظرفیت واحدهای دانشگاهی برای فعالیت‌های نیکوکارانه

معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر ضرورت شناسایی ظرفیت واحدهای دانشگاهی برای فعالیت های نیکوکارانه گفت: «مجمع خیرین دانشگاه آزاد اسلامی» راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی (ایسکانیوز)، نخستین نشست سراسری «مسئولین هماهنگی امور خیرین و توسعه وقف استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی» در مرکز آموزش الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی به صورت مجازی برگزار شد و آخرین رویدادها و برنامه‌های مرتبط با اداره کل امور خیرین و توسعه وقف دانشگاه آزاد اسلامی مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه احمد حیدری معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، فرشته حشمتیان مدیرکل امور خیرین و توسعه وقف دانشگاه آزاد اسلامی، محسن سوری رئیس اداره سرمایه‌گذاری و پروژه‌های مشارکتی و احمدرضا فرزین رئیس اداره مشارکت‌های مردمی دانشگاه آزاد اسلامی حضور داشتند.

نظام جمهوری اسلامی؛ ثمره یک کار خیر

حیدری معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست ضمن تبریک حلول ماه ربیع‌الاول، گفت: در دین مبین اسلام، قرآن کریم و روایات و سیره اهل بیت(ع)، انجام کار خیر و دستگیری از همنوع جایگاه والایی دارد. نظام جمهوری اسلامی ایران، خود ثمره یک کار خیر عظیم از سوی امام خمینی(ره) و البته شهدا و ایثارگران است. از سوی دیگر، دانشگاه آزاد اسلامی که با نظر مثبت و هدیه حضرت امام (ره) تأسیس شد و با پشتیبانی مقام معظم رهبری به یک شجره طیبه تبدیل شده نیز یک کار خیر است؛ نهادی که به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان اسلام با بیش از ۴۰۰ واحد دانشگاهی و بیش از یک میلیون دانشجو، ۳۸درصد از ساختار آموزش عالی کشور را به خود اختصاص داده و وظیفه آموزش ۴۰ درصد از پرستاران و پزشکان را نیز برعهده دارد.

وی افزود: دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بر نقش خیرین، وقف و گسترش ارتباطات اجتماعی تأکید ویژه دارد؛ به همین دلیل پس از بررسی‌ها و جلسات کارشناسی مقرر شد یک اداره تازه‌تأسیس با عنوان «امور خیرین و توسعه وقف دانشگاه آزاد اسلامی» شکل گیرد. خانم فرشته حشمتیان هم که سوابق ارزنده مدیریت آموزشی و فرهنگی داشت، این مسئولیت را به عهده گرفته‌ که برای ایشان آرزوی موفقیت داریم.

زمینه کار خیر را گسترش دهیم

 حیدری در تبیین وظایف این اداره و نمایندگان استانی آن گفت: باید ببینیم که ما در دانشگاه آزاد اسلامی با این ظرفیت گسترده، چه رسالتی برعهده داریم. دوم اینکه نقش ما برای هماهنگی مشارکت خیرین چیست و در نهایت این‌که چگونه باید زمینه کار خیر را گسترش دهیم. در برنامه‌های جاری و چشم انداز دانشگاه آزاد اسلامی آمده است که این نهاد آموزشی باید از آموزش صرف فراتر رفته و مقوله مهارت‌آموزی در آن به محور اصلی تبدیل شود.

معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: نقش کلیدی نهاد دانشگاه، توانایی حل مسئله است و این کارکرد مهم در سایه ارتباط دانشگاه با مردم، صنعت، جامعه و مدیران مختلف و خیرین معنا پیدا می‌کند. نباید واحد دانشگاه در یک شهرستان وجود داشته باشد و معضلات اجتماعی و شهری آن سال ها لاینحل باقی بماند. اگر این وضعیت را داشته باشیم باید بدانیم که دانشگاه به وظیفه خود عمل نکرده است.

 حیدری خطاب به مسئولان استانی اداره کل امور خیرین و توسعه وقف دانشگاه آزاد اسلامی گفت: نقش دانشگاه آزاد در حل این مسائل شهری و منطقه‌ای بسیار مهم است. در این بین شما عزیزان هم این توفیق را پیدا کرده‌اید تا بخشی از موج خروشان حضور خیرین و واقفان باشید؛ پس قدر این جایگاه را بدانید.

دانشگاه و جامعه؛ یک بزرگراه دوطرفه

وی افزود: رابطه دانشگاه و جامعه یک بزرگراه دوطرفه است. دانشگاه باید با ارتباطی که با شهر و گروه‌های مرجع می‌گیرد، مشکلات را حل کند. یعنی دانشگاه آزاد باید به عنوان یک مجموعه خیّر و نیکوکار شناخته شود. باید از ظرفیت اساتید، دانشجویان و کارمندان استفاده کرد. این ظرفیت عظیم را باید در اختیار مردم قرار داد و مشکلات مردم را حل کرد. از طرف دیگر نیکوکاران شهر و افراد متمکن و خوشفکر باید برای حل مشکلات دانشگاه و بهبود کارکردهای آن کمک کنند.

 حیدری خطاب به مسئولین هماهنگی امور خیرین و توسعه وقف استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: سامان‌بخشی و ساختارمند کردن این بزرگراه دوطرفه در سراسر کشور کار شما بزرگواران است. کار سخت و پیچیده‌ای است اما با تلاش شما انجام شدنی خواهد بود.

تأسیس مجمع خیرین دانشگاه آزاد اسلامی

وی افزود: ما در حال ثبت «مجمع خیرین دانشگاه آزاد اسلامی» به عنوان یک بنیاد رسمی و دارای یک ساختار منسجم هستیم. کارهای مقدماتی آن انجام شده و در حال ثبت در وزارت کشور است. از سوی دیگر، قرار است با همکاری مسئولان استانی، افراد متمکن و نیکوکاری که در هر استان حضور دارند را شناسایی کرده و مجمع حامیان دانشگاه آزاد را تشکیل دهیم.

معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: موضوع بعدی شناسایی افراد خیّر و واقفانی است که تاکنون به واحدهای دانشگاهی کمک کرده‌اند. تهیه شناسنامه خیرین و بانک نیکوکاران دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند در این زمینه مورد توجه قرار بگیرد؛ ضمن این که با هماهنگی مراکز استانی صداوسیما و رسانه‌های ملی و محلی می‌توانیم از این خیرین تقدیر به عمل بیاوریم.

شناخت ظرفیت‌های منطقه‌ای برای فعال سازی نیکوکاران

 حیدری گفت: امروزه مجامع خیرین مسکن‌ساز، مدرسه‌ساز و مجمع خیرین بهزیستی و... در کشور شکل گرفته‌ و سبب‌ساز اقدامات بسیار خوبی شده‌ است. مجمع خیرین دانشگاه آزاد هم باید حامی یک ظرفیت عظیم علمی و پژوهشی باشد که توانایی حل مسائل جامعه را دارد.

وی اظهار داشت: برای رسیدن به این هدف، باید جلسات مداوم و منظمی با فرماندار، نمایندگان ولی فقیه، شهردار، روسای ادارات، ائمه جمعه و افراد نیکوکار و صاحب نفوذ در شهرها و شهرستان‌ها داشته باشیم و از همه ظرفیت ها استفاده کنیم. در روزهای آینده بخشنامه و برنامه‌هایی برای شما به عنوان مسئولان استانی ارسال خواهد شد تا این ارتباط دوطرفه دانشگاه آزاد اسلامی و جامعه از طریق تلاش شما عزیزان شکل گرفته و تقویت شود.

 حیدری گفت: طرح پایش به عنوان یکی از برنامه‌های موفق دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند به ما در شناسایی ظرفیت‌های هر منطقه کمک کند تا ان‌شالله این کار خیر به سرانجام برسد.

وی در ادامه افزود: خواهش من این است که همه عزیزان در شناخت ظرفیت‌های شهر و استان خودشان تلاش کنند. دانشگاه آزاد اسلامی باید به عنوان یک نهاد فرهنگ‌ساز در بحث وقف در شهرها فعال باشد و از ظرفیت عظیم دانشجویان و پژوهشگران در این مسیر استفاده کند. لازمه این امر این است که شبکه‌ای عمل کنیم. هنوز در آغاز مسیر هستیم و پیشنهادات و نکاتی که امروز در این جلسه مطرح می‌شود به ادامه این مسیر کمک خواهد کرد.

ضرورت تغییر نگرش به کارهای نیک و تنوع بخشی به کار خیر

مدیرکل امور خیرین و توسعه وقف دانشگاه آزاد اسلامی نیز با اشاره به این‌که تلاش ما این است که اقدامات نیکوکارانه در دانشگاه آزاد اسلامی فقط به اهدای زمین و ساخت و ساز محدود نشود، خطاب به مدیران استانی گفت: در دیدارهایی که پیش از این با برخی از شما خوبان داشتم متوجه شدم که چقدر دیدگاه‌های نو و پیشنهادات سازنده‌ای درباره مشارکت خیرین در برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی دارید. در همین راستا، باید بگویم تنوع کار خیر برای ما حائز اهمیت است. در این ساختار جدید، دنبال تغییر نگرش به کارهای خیر هستیم.

فرشته حشمتیان با اشاره به این که نیکوکاران سرمایه‌های ارزشمند و وقف ماندگاترین کار نیک است، افزود: بارها دیده‌ایم خیرین در دانشگاه آزاد اسلامی کارهای ارزشمندی انجام دادند، اما رها شدند. در حالی که این اقدامات نیاز به تشویق و دلگرمی و پیگیری دارد و این یکی از مواردی است که اداره کل امور خیرین و توسعه وقف دانشگاه آزاد اسلامی مدنظر قرار می‌دهد.

وی گفت: سه اصل مهم در کار ما سرعت، دقت و پیگیری است. طبق آیه مبارکه قرآن کریم، در کار خیر لازم است که سبقت بگیریم و البته دقت و پیگیری هم رمز موفقیت است. نباید فراموش کنیم که در برنامه‌های ما برخی استان‌ها، استان‌های هدف و برخی دیگر حامی هستند. شرایط واحدهای مختلف با هم برابر نیست؛ شاید تعداد نیکوکاران در یک منطقه کمتر باشد.

حشمتیان افزود: اساسنامه مجمع خیرین دانشگاه آزاد اسلامی تایید شده و ان‌شاءالله در جلسات آینده درباره آن صحبت خواهد شد. دستورالعمل‌های لازم در روزهای گذشته برای دانشگاه آزاد اسلامی مراکز استان ارسال شده و انتظار داریم تا روز شنبه سوم آبان‌ماه پیشنهادات و گزارش‌ها برای ما ارسال شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1077660

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =