به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(کرونا-در-نانوایی-ها">ایسکانیوز)، نانواییها جزو کسب و کارهایی هستند که باید در سختترین شرایط هم به کار خود ادامه دهند تا مردم با خیالی آسوده، نان مورد نیازشان را تهیه کنند به همین دلیل باید بیشتر مسائل بهداشتی را رعایت کنند.
با این حال کارشناسان، نانواییها را به دلیل رعایت نکردن نکات بهداشتی از جمله استفاده از پول نقد، بیتوجهی به استفاده از اقلام بهداشتی از قبیل ماسک و دستکش، حضور متراکم مردم کنار هم در صفها و میزهای پیشخوان، یکی از راههای انتقال و جهش سریع ویروس کرونا عنوان کردهاند.
"مصطفی" با سابقه طولانی کار در نانوایی های سطح شهر می گوید: نانوایی ها دوباره شلوغ شده است و علت آن هم مشخص نیست، کمبود آرد هم فعلا نداریم.
او که خود معتقد به استفاده از ماسک و رعایت نکات بهداشتی است می گوید: رعایت کردن نکات بهداشتی از سوی مردم متفاوت است و برخی از مشتریان هنوز برای خرید از پول نقد استفاده می کنند و ماسک هم نمی زنند، ما هم مجبور به گرفتن پول نقد و پخت نان به حالت عادی هستیم.
این نیروی مسن مشغول در نانوایی می گوید: سنم زیاد است و سواد ندارم اما در این شرایط کرونایی خودم را مجبور به یادگرفتن استفاده از کارت خوان کرده ام و به مشتریان اجازه ورود به داخل را نمی دهم.
در نانوایی دیگری، نانوا نه ماسکی بهصورت دارد و نه فروشندهای هست که حداقل پول را از مشتری بگیرد، با دستش نان را از تنور بیرون میآورد و با همان دست از شهروندان پول نان را میگیرد. وقتی از شاطر میپرسیم، چرا ماسک نزدید و پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکردهاید؟»، میگوید: جلوی تنور، حرارت زیاد است و نمیتوان با ماسک نفس کشید. خود همین حرارت، کرونا را از بین میبرد.
یکی دیگر از کارگران نانوایی شهر سنندج نیز دلیل استفاده نکردن از ماسک و دستکش یکبار مصرف را نداشتن این اقلام دانست و گفت: تاکنون اقلام بهداشتی در اختیار نانوایی ها قرار نگرفته و برخی با هزینه خودشان لوازم بهداشتی را برای کارگران تامین کردهاند.
در نانوایی دیگری از خانمی 50 ساله که در صف نان ایستاده وضعیت و نحوه رعایت نکات بهداشتی را جویا می شوم که در پاسخ می گوید: اینجا به دلیل پیشگیری از کرونا مشتریان اجازه ورود به نانوایی را ندارند و باید بیرون بیاستند، معتقدم که اجبار کردن در این گونه موارد لازم است چون گوش برخ از همشهریان بدهکار کرونا نیست.
"مسعود" مرد میانسال دیگری است که برای خرید نان در بیرون از صف نانوایی ایستاده و با رغبت به سراغ ما می آید و توضیح می دهد که در روزهای غیر تعطیل بسیاری از روستاییان اطراف وارد این نانوایی ها می شوند و 150 نان در روز می خرند، به همین دلیل صف ها خیلی شلوغ می شود.
در ادامه مشاهدات خبرنگار ایسنا مشخص شد که نانوایی ها معتقدند اوایل صبح صف های خرید نان خلوت تر است و ساعت 11 به بعد شلوغ می شود، همچنین مقدار مصرف نان از طرف مردم بیشتر شده که بیشتر آن ها مشکلات اقتصادی پیش روی مردم، کمبود آرد و کارگر را از جمله دلایل شلوغی نانونایی ها عنوان کردند.
مانند بسیاری موضوعات دیگر وضعیت رعایت مسائل بهداشتی در شمال و جنوب شهر متفاوت است و برخی نانواییها به طور کامل مسائل بهداشتی را رعایت میکنند اما در این میان برخی نانواییها نه تنها هنوز به دلیل نداشتن دستگاه کارتخوان از مشتریان پول نقد دریافت میکنند که موارد کوچک بهداشتی اعم از استفاده از ماسک و دستکش یکبار مصرف را رعایت نکرده و مانند روزهای عادی و گذشته اقدام به پخت نان و تحویل آن به مشتریان میکنند.
در شرایط کنونی تنها با دستورالعمل کاغذی و مجازی نمیتوان به مقابله با ویروس کرونا رفت بلکه باید مسوولان قشرهای مختلف را درک کرده و حداقل نسبت به تهیه و تامین اقلام بهداشتی اقدام کنند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
نظر شما