ابراز نگرانی ایران از قصد آمریکا برای انجام آزمایش‌های هسته ای

نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین نسبت به قصد آمریکا برای انجام آزمایش های انفجاری هسته ای ابراز نگرانی و تصریح کرد که این اقدام رژیم عدم اشاعه سلاح های هسته ای و صلح

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛ کاظم غریب آبادی روز سه‌شنبه در پنجاه و پنجمین نشست کمیسیون مقدماتی معاهده منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای (سی. تی. بی. تی)، با تاکید بر موضع دیرینه و اصولی جمهوری اسلامی ایران در مورد ضرورت حذف کامل تمامی سلاح‌های هسته‌ای، افزود: ایران از اهداف مندرج در معاهده درخصوص خلع سلاح هسته‌ای با هدف نهایی برچیدن این سلاح‌ها، و همچنین خلع سلاح عمومی و کامل ذیل کنترل دقیق و مؤثر بین المللی حمایت می‌کند.

وی توضیح داد که ما همچنین قویاً معتقدیم توقف تمامی آزمایش‌های انفجاری سلاح‌های هسته‌ای و سایر انفجارهای هسته‌ای و همچنین پایان دادن به توسعه کمی و بهبود کیفی این دسته از سلاح‌ها، اولین گام ضروری در جهت خلع سلاح هسته‌ای است.

غریب آبادی با ابراز تأسف از اینکه بعد از گذشت بیش از دو دهه از تصویب این معاهده، دستیابی به هدف مذکور بیش از هر زمان دیگری دست نیافتنی شده است، افزود: اگر قرار باشد اهداف این معاهده به طور کامل تحقق یابند، تعهد کشورهای دارای سلاح هسته‌ای به خلع سلاح هسته‌ای ضروری است.

دیپلمات ارشد کشورمان سپس با ابراز تأسف از رویکرد مخرب آمریکا در قبال معاهدات خلع سلاح و عدم اشاعه هسته‌ای، ادامه داد: ما ابراز نگرانی عمیق خود، به ویژه در مورد گزارش‌هایی درخصوص مباحث مطرح از سوی مقامات ارشد آمریکا در مورد امکان انجام آزمایش‌های انفجاری هسته‌ای را ابراز می‌کنیم. چنین اقدامی نه تنها به عنوان نقض واضح توقف موقت جهانی (موراتوریوم) آزمایش‌های انفجاری هسته‌ای تلقی می‌شود، بلکه به شدت خلع سلاح و رژیم عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای و در نتیجه، صلح و امنیت بین المللی را تضعیف می‌کند.

غریب آبادی همچنین از تصویب بودجه ۱۰ میلیون دلاری در کمیته سنای آمریکا برای آماده سازی انجام چنین آزمایش هسته‌ای ابراز نگرانی شدید کرد و از واشنگتن خواست تا به تعهدات خود در این حوزه پایبند باشد.

نماینده دائم کشورمان همچنین به وضعیت عربستان سعودی در رابطه با معاهده منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای اشاره کرد و از اینکه این ریاض این معاهده را امضا نکرده است، انتقاد کرد و از این کشور خواست تا هرچه سریع‌تر این معاهده را امضا کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1084250

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =