به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی (ایسکانیوز) و به نقل از نیواطلس، پیش بینی تشنج مغزی تا به حال به سادگی ممکن نبوده و لذا مقابله با عوارض گسترده این بیماری خطرناک نیز با چالش جدی مواجه بوده است. اما با کاشت ایمپلنت مغزی و تحلیل دادههای به دست آمده از آن میتوان تشنج مغزی را در زمان مناسب پیش بینی کرده و برای توقف آن اقدام کرد.
محققان امیدوارند دادههای به دست آمده بدین شیوه منجر به شکلگیری مدلی برای طراحی ابزار پیش بینی دقیق تشنج مغزی شود و صرفهجویی قابل توجهی در هزینههای بهداشت و درمان ایجاد کند.
ایمپلنتی که بدین منظور به کار گرفته شده، نوروپیس نام دارد و اولین بار در سال ۲۰۱۳ تولید شد. ایمپلنت جدید که به روز شده مدل سال ۲۰۱۳ است، با انتشار پالس های نامحسوس و تحریک الکتریکی نقاط خاصی از مغز و نیز شناسایی فعالیت غیرطبیعی بخشهای دیگری از مغز جلوی وقوع تشنج را میگیرد.
آزمایشی که با استفاده از این ایمپلنت بر روی ۱۸ بیمار انجام شده، نتایج موفقیت آمیزی به همراه داشته و انتظار میرود در نهایت بتوان از دادههای جمعآوری شده برای طراحی یک الگوریتم قطعی پیش بینی تشنج مغزی استفاده کرد. این الگوریتم در نهایت بر روی ۱۵۰ بیمار آزمایش میشود تا کارایی آن مشخص شود.
انتهای پیام/
نظر شما