فعالیت‌های فرهنگی با مبادی و سرچشمه‌های جدید در دانشگاه دنبال می شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه فعالیت های فرهنگی با مبادی و سرچشمه های جدید فرهنگی در دانشگاه دنبال می شود، گفت: در کار فرهنگی به پالایش های درونی و ورود به اعماق نیاز است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، اسماعیل عبدالهی دبیر هیأت امناء و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان و واحد بوشهر در جلسه شورای فرهنگی واحد بوشهر با بیان اینکه هرکاری با هر موضوعی که بتواند مباحث اعتقادی، اصولی و تبادلات فرهنگی را در جامعه نهادینه سازد کار فرهنگی است، گفت: خوشبختانه با رویکرد و نگاه جدید دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به مسئولیت های اجتماعی، افق های مناسبی پیش روی استان ها قرار گرفته که اهتمام ویژه ای نیز در استان بوشهر شکل گرفته است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به گزارش فعالیت های فرهنگی در استان بوشهر اظهار کرد: خوشبختانه مجموع فعالیت های فرهنگی در استان بوشهر با عبور از محوریت مرکز استان، در تمامی واحدها و مراکز در حال انجام و ظرفیت های فرهنگی در حال فعال شدن است. امیدواریم این تلاش ها، مستمر، پیوسته و دامنه دار ادامه داشته باشد.

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه نهاد فرهنگی دانشگاه باید یک نهاد فرهنگ ساز در دانشگاه و جامعه باشد، تصریح کرد: با نگاه به پیشینه دانشگاه متوجه خواهیم شد که از گذشته تاکنون، همیشه فرهنگ در دانشگاه مورد توجه و اهتمام بوده است اما در دوره کنونی، کارهای جدید و با گستره اجتماعی نیز  در حال شناسایی، تدوین، پیاده سازی و اجرا است.

وی با بیان اینکه فعالیت های فرهنگی با مبادی و سرچشمه های جدید فرهنگی در دانشگاه دنبال شده است، اذعان کرد: کرسی های آزاد اندیشی، نظریه پردازی،کانون های دانشجویی، برگزاری رویدادهای مختلف منطقه ای و ملی نشان از این دارد که تلاش می شود تا کار فرهنگی از سطح خارج شده و به عمق برسد.

دبیر هیأت امناء دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر اینکه در کار فرهنگی به پالایش های درونی و ورود به اعماق نیاز است، گفت: سیر در این اعماق می تواند کمک زیادی به هدایت نسل جوان و جامعه کند.

عبدالهی در بخش دیگر از سخنان خود با اشاره به ایام ماه مبارک رمضان و تعلق این ماه به حضرت علی (ع) ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات همکاران، به تشریح ظرفیت های وجودی امیر مؤمنان (ع) پرداخت و اظهار کرد: یکی از فضایل و امتیازات بی نظیر در جهان هستی و تاریخ بشریت، امتیازی است که به حضرت علی (ع) اختصاص دارد و آن هم تولد و شهادت در خانه خدا است. امام علی در خانه و ماه خدا یعنی رجب چشم به جهان گشود و در ماه بندگان خدا و ماه رحمت الهی نیز به شهادت رسید.

وی با بیان اینکه حضرت علی یک شخصیت فرازمینی و عنصری آسمانی است که ابتدا و انتهای زندگی ایشان خاص است، ادامه داد: این فضیلت که فضیلت بزرگی است تنها یک اتفاق و حادثه نیست بلکه معنا، حکمت، فلسفه و پیام عمیقی دارد. خداوند متعال با این امتیاز می خواهد حدیث «عَلِیٌّ مَعَ الْحَقِّ وَالْحَقُّ مَعَ عَلِیٍّ» را معنا و متعیّن سازد.

عبدالهی با تأکید بر اینکه جنبه های وجودی امام علی (ع) که متمایز از تمام هستی است نیاز به تحقیق، تفحص و سِرشناسی دارد، عنوان کرد: مراکز تحقیقاتی بسیاری در حوزه های مختلف علمی متناسب با ذات و مأموریت دانشگاه فعال شده است اما بی شک می توان مرکزی نیز برای مطالعه حکیمانه تمامی زوایای وجودی امام علی (ع) تأسیس و راه اندازی کرد.

این مسئول با اشاره به اینکه حضرت علی (ع) کاتب وحی، مفسر قرآن و صاحب قرآنی زمینی همچون نهج البلاغه است، اذعان کرد: زمانی که پیامبر فرمودند: من شهر علم هستم و علی دروازه آن است در حقیقت منظور از علم، علم آمیخته به قرآن و اسرار آن است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه حضرت علی (ع) و خانواده ایشان نقش تاریخ ساز و بزرگی در هدایت نسل بشر داشته است، توضیح داد: حضرت علی خود داماد خاتم انبیا، همسر سرور زنان عالم، پدر سید الشهدا (ع) و همچنین پیام آور و زنده نگاه دارنده قیام کربلا است. به حق عاشورا یک حقیقت همیشه زنده است و بسیاری از آموزه ها و ارزش های ما ریشه در این حماسه دارد، حماسه ای که هرگز فناپذیر نیست و برای همگان تا همیشه زاینده و سرچشمه حرکت خواهد بود.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه در قرآن فضایل بسیاری بیان شده و بدان پراخته شده است، تأکید کرد: حضرت علی (ع) مظهر و مصداق اتم و اکمل صفات و اسامی قرآنی چون متقین، صالحین، خاشعین، عابدین، صابرین، محسنین و دیگر تعابیر قرآنی هستند.

باقر گرگین رئیس شورای تخصصی فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز در این جلسه با ارائه آمار برخی از برنامه های فرهنگی اجرا شده در واحدها و مراکز دانشگاهی بوشهر اشاره و تبیین کرد: در ماه های پایانی سال 99 و فروردین و اردیبهشت 1400 قریب به 45 کرسی آزاد اندیشی متشکل از 90 تیم دانشجویی از سراسر استان برگزار که خوشبختانه بوشهر موفق به کسب 10 سهمیه کشوری شد.

گرگین ادامه داد: در بخش نشریات نیز 62 شماره نشریه تولید شد که تمامی واحدها و مراکز استان حضوری فعال در این بخش داشتند و استان بوشهر نیز در جشنواره نشریات بیش از 700 اثر بارگذاری کرد.

معاون دانشجویی و فرهنگی واحد بوشهر در خصوص کانون های دانشجویی نیز توضیح داد: در این بخش نیز رشد قابل توجه ای صورت گرفته است که در حال حاضر در هر واحد یا مرکز حداقل یک کانون فعال وجود دارد و در واحد بوشهر نیز 30 کانون مشغول به فعالیت است که آثار آنان نیز جمع آوری و داوری و برای جشنواره کانون های دانشجویی ارسال شده است.

کد خبر: 1095239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =