حذف کامل نام بانوان داور ایرانی کوهنوردی از فهرست آسیایی

فهرست جدید و مورد تایید داوران آسیایی این اتحادیه در بخش های مختلف ۶ ماه پیش نهایی و اعلام رسمی شده است اما داوران حذف شده ایران یک ماه پیش از ماهیت آن مطلع شدند.

به گزارش گروه ورزشی ایسکانیوز، فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی در آستانه انتخابات ۱۲ دی ماه خود به دست سرپرست سپرده شد تا این انتخابات را سلامت و بدون چالش قانونی برگزار شود این در حالی است که از دوره مدیریت این فدراسیون که حالا باید از واژه قبلی برای آن استفاده کرد پرونده هایی به جا مانده که یکی از آنها خیلی جدی از سوی معترضانش پیگیری می شود. کسانی که نام‌شان از فهرست داوران آسیایی کنار گذاشته شده است امیدوارند بار دیگر جایی برای خود در این فهرست باز کنند اگرچه مشخص نیست در این میان تغییر مدیریت فدراسیون بیشتر حکم دست راست و کمک حال را برایشان پیدا خواهد کرد یا کار را سخت تر می کند.

حذف کامل نام بانوان داور ایرانی کوهنوردی از فهرست آسیایی

این پرونده فدراسیون کوهنوردی و صعودهای مربوط به زهره عبداله خانی، معصومه بایتمری، رویا دانایی و پروین جهانبخش می شود. داورانی که سال ها نام‌شان در فهرست داوران اتحادیه آسیایی کوهنوردی و صعودهای ورزشی قرار داشت و از این حیث مورد تایید فدراسیون جهانی این رشته بودند و به همین واسطه در میادین جهانی و آسیایی زیادی قضاوت داشتند. با این حال در فهرست جدید اتحادیه آسیا که سال ۲۰۲۵ میلادی هم اعتبار دارد نام این چهار نفر دیده نمی شود و همین مسئله اعتراضات آنها را موجب شده است.

فهرست جدید و مورد تایید داوران آسیایی این اتحادیه در بخش های مختلف ۶ ماه پیش نهایی و اعلام رسمی شده است اما داوران حذف شده ایران یک ماه پیش از ماهیت آن مطلع شدند و همین مسئله شدت اعتراض آنها را بیشتر کرده چراکه معتقدند به موقع در جریان موضوع قرار نگرفته اند تا پیگیری های جدی تری را انجام دهند.

از معترضان اصرار؛ از فدراسیون انکار

زهرا عبداله خانی یکی از داوران حذف شده از فهرست آسیایی در این زمینه گفت: یک ماه پیش وقتی برای یک موضوع شخصی با اتحادیه آسیایی تماس گرفتم متوجه شدم نام من و دوستانم در فهرست جدید نیست. درحالیکه این فهرست ۵ ماه پیش از آن نهایی و تایید شده بود. در هر صورت موضوع را از پیگیر شدم، در پاسخ به من گفتند که فدراسیون ایران نام ما چهار نفر را اعلام نکرده است.

وی در ادامه به نتیجه پیگیری هایی که از فدراسیون ایران شده است، اشاره کرد و یادآور شد: اتحادیه آسیا در ایمیلی به فدراسیون کوهنوردی اعلام کرده بود که داوران باید فرم مربوط به گزارش عملکرد خود را تکمیل و ارائه دهند. فدراسیون ایران اما با تاخیر ۱۰ روزه و درست در پایان مهلت مقرر این ایمیل را برای ما داوران ارسال کرده بود بدون اینکه تماسی با ما داشته باشد من خیلی اتفاقی آن روز ایمیلم را چک کردم و متوجه ماجرا شدم اما سه داور دیگر بنا به دلایلی اصلا به آن دسترسی پیدا نکرده بودند.

عبداله خانی که به عنوان نخستین بانوی داور قاره ایران در سنگنوردی شناخته می شود و حتی در بازی های آسیایی اندونزی هم حضور داشت، تصریح کرد: فدراسیون ایران در واکنش به اعتراض ما به خاطر ارسال دیرهنگام ایمیل آسیا گفت که چند ماه فرصت داشتیم این کار را انجام می دادیم در حالیکه وقتی موضوع را از مسئولان آسیایی پیگیر شدیم اینگونه به ما گفتند که برای این کار یک فرصت چند روزه در نظر گرفته شده بود که ما درست در روز پایانی متوجه شدیم که زمان زیادی برای تکمیل فرم و ارسال مدارک نداشتیم.

این داور سنگنوردی تصریح کرد: طی یک ماه - یک ماه و نیم گذشته به شدت پیگیر موضوع بودیم، در این میان به ما گفتند که فعال نبودیم و به همین دلیل حذف شده ایم در حالیکه هر چهار نفر ما دوره های بازآموزی را گذرانده ایم. جالب اینکه در فهرست به روز رسانی شده و در بخش طراحی مسیر نام دو نفر (مردان) دیده می شود که این دوره را نگذارنده اند و یکی از آنها سالهاست که ایران نیست.

عبداله خانی تاکید دارد که حذف نام چهار داور زن از فهرست آسیایی اقدام عمدی از سوی فدراسیون ایران بوده درحالیکه رضا زارعی که چند روز پیش ریاست فدراسیون را بر عهده داشت نظری خلافی این را دارد.

زارعی در گفتگو گفت: اتحادیه آسیا و بخش داوران آسیا به طور مستقیم با داوران تمام کشورها و از جمله ایران در ارتباط است. ایمیلی که داوران ما در مورد آن صحبت می کنند همزمان با فدراسیون برای خود آنها هم ارسال شده بود. عجیب است که خیلی دیر در جریان آن قرار گرفته اند و فدراسیون را مقصر می دانند.

زارعی تاکید کرد: فدراسیون کوهنوردی گزارش داوران را بر اساس ارزیابی ها و حتی نمره ای که در دوره بازآموزی اخذ کرده بودند به اتحادیه آسیا اعلام کرده است. حتی اسامی این چهار نفر هم بوده است. خودِ اتحادیه آسیا بر اساس گزارش دریافتی و ارزیابی هایی که داشته اقدام به انتخاب داوران و نهایی کردن فهرست کرده است. طبیعی است که این اتحادیه الان زیر بار نمی رود و توپ را در زمین فدراسیون ایران می اندازد اما داوران بدانند نمره ۱۱ و ۱۳ که در دوره بازآموزی گرفتند نمره مورد تاییدی برای آسیا نیست.

رئیس پیشین فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی خاطرنشان کرد: با همه اینها ما از اتحادیه آسیا درخواست بازبینی فهرست داوران را داشتیم و اینکه حتی المقدور از داوران دیگری استفاده شود تا حداقل ایران در این فهرست نماینده داشته باشد. بعد از اعتراضی که این داوران داشتند، از اتحادیه با ما تماس گرفتند و خواستار اطلاعات تکمیلی شدند که در اختیارشان گذاشتیم اما هنوز نتیجه نهایی به ما اعلام نشده است.

کورسوی امید یا تیری که به سنگ می خورد؟!

به گزارش خبرنگار مهر، رضا زارعی می گوید درست است که فهرست جدید اتحادیه کوهنوردی آسیا در مورد داوران حدود ۶ ماه پیش نهایی شد اما امکان تغییر آن وجود دارد به خصوص که هنوز تقویم جهانی در بخش اجرایی نهایی شده است که فرصتی برای جابه جایی یا اضافه شدن داوران وجود نداشته باشد. بنابراین اگر اعتراض ایران به صورت جدی بررسی شود و نتیجه حاصل از آن مثبت باشد امکان اضافه شدن نام داوران زن ایرانی به فهرست وجود دارد.

همین مسئله کورسوی امیدی ایجاد کرده برای اینکه چهار داور حذف شده ایران از فهرست داوران مورد تایید آسیا به این فهرست بازگردند و به این واسطه برای قضاوت در رویدادهایی مانند بازی های آسیایی ۲۰۲۲ چین و حتی المپیک ۲۰۲۴ پاریس که سنگنوردی خیلی نزدیک به آن دیده می شود، شانس پیدا کنند.

البته در این میان انتخاب سرپرست برای فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی و بعد از انتخاباتی که تا دو هفته دیگر برگزار می شود می تواند در تعیین سرنوشت این داوران تعیین کننده باشد به این گونه که کمک حال آنها در تسریع پیگیری اعتراضات‌شان و کسب نتیجه دلخواه از آن باشد یا اینکه در کل باعث شود تیرشان به سنگ بخورد.

دیگر اینکه رضا زارعی که حذف نام داوران در دوره او انجام شد خود یکی از کاندیداهای تایید شده برای انتخابات پیش رو است. انتخاب دوباره وی به عنوان رئیس هم در این پرونده می تواند تعیین کننده باشد. به هر حال اشراف زارعی به پرونده و زوایای مختلف آن بیشتر از هر فرد دیگری است و اگر مسئله ای غیر از «عمد و اختلاف عقیده» باعث این اتفاق شده باشد، او می تواند به تسریع روند پیگیری اعتراضات و نتیجه گیری از آنها کمک کند.

در این میان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش هم می توانند در رقم زدن سرنوشتی ایده آل برای داوران کوهنوردی نقش محوری داشته باشند؛ اگرچه اعتراضات ارسالی به این دو نهاد و بخش بانوان آنها خیلی جدی مورد توجه و پیگیری قرار نگرفته است.

انتهای پیام/

مهر

کد خبر: 1123325

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =