به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، این روزها امتحانات مجازی برای برخی از دانشجویان مانند پلههای ترقی است که ترمهای مختلف تحصیلی را یکی پس از دیگری طی کنند و معدل بالا هم بیاورند. وقتی کارنامه نیمسالهای تحصیلی دانشجویانی که هنگام آموزشهای حضوری «چنگی به دل نمیزد» پر شده از ۱۸، ۱۹ و ۲۰، طبیعی است که یک جای کار میلنگد. شاید در زمان یکی دو ساعت امتحان را در کتاب و جزوه به دنبال جواب مناسب برای سوالات میگردند یا در گروههای واتساپی پاسخ سوالات را از هم کلاسیهایشان میپرسند، امتحان میدهند؛ حتی این امکان وجود دارد که یک «همیار امتحان» را استخدام کرده باشند تا به جایشان امتحان بدهد.
همیاران سلامت با ارائه خدمات به بیماران مبتلا به کرونا و کمک به کادر درمانی و خدماتی بیمارستانی فعالیت میکنند، همیاران پلیس وظیفه دارند تخلفاتی مثل نبستن کمربند ایمنی، صحبت با تلفن همراه را به راننده گوشزد کنند؛ اما همیاران امتحان خودشان متخلفند و به ازای دریافت پول به جای دانشجو در امتحان شرکت میکنند و برایشان نمره میآورند. فعالیتشان هم پنهانی نیست، به راحتی در شبکههای مجازی گروه و کانالهای چند ده هزار نفره میزنند، در سایتهای تبلیغاتی مثل دیوار آگهی ثبت میکنند و منتظر مشتری میمانند.
اساتید به قافله همیاران امتحان پیوستند
در بین آگهی دهندگان اقشار مختلفی دیده میشوند؛ از دانشجوی ترم یک گرفته تا معلم که حاضرند برای اینکه چندصد هزار تومانی پول بیشتر در کارتشان باشد، زحمات دیگر دانشجویان که در طول سال درس خواندهاند را بر باد دهند. در این بین دلالان هم «از آب گلآلود حسابی ماهی میگیرند» و برای ایجاد ارتباط بین دانشجو و امتحان دهنده پولی را به جیب میزنند؛ حتی در برخی موارد دیده شده دلالان خود را به جای دانشجو جا میزنند و پس از دریافت پاسخهای سوالات امتحان و پرداخت هزینه، آن را با قیمت چند برابری به دانشجویان میفروشند.
اخیراً هم که اساتید برای اینکه از قافله درآمدزاییهای این چنینی عقب نمانند، به گروه همیاران امتحان اضافه شدهاند و آگهیهای شرکت در امتحاناتشان را در سایت دیوار آگهی میکنند. البته هیچ وقت اسم همیار امتحان در هیچ یک از این آگهیها نیامده، اما اگر با چشم مشتری به این آگهیها نگاه کنید درمییابید مشاوره امتحان پایانی انگلیسی به جز امتحان دادن به جای دانشجویان معنی دیگری نمیدهد.
۶۵۰ هزار تومان؛ هزینه شرکت در امتحان زبان تخصصی
آگهی فوق توسط یک استاد دانشگاه بدون هیچ شمارهای در سایت دیوار ثبت شده؛ بهطوری که تنها امکان چت در سایت دیوار با این استاد وجود دارد. استادی که پاسخگوی سوال خبرنگار ایسکانیوز درباره هزینه شرکت در امتحان زبان تخصصی است، حاضر به برقراری تماس نیست، اما راضی میشود که در واتساپ گفتوگویمان را ادامه دهیم. این استاد دانشگاه برای اینکه به جای دانشجویان در امتحان تستی زبان عمومی شرکت کند، ۵۰۰ هزار تومان دریافت میکند، اما هزینه امتحان تشریحی زبان تخصصی ۶۵۰ هزار تومان است.
قبول دارد که با وجود کلاهبرداریهای بسیاری که از طریق سایت دیوار صورت میگیرد، اعتماد کردن برای واریز هزینه شرکت در امتحانات بسیار سخت است، اما میگوید که چارهای دیگری ندارد و باید امروز نیمی از هزینه را به حسابش واریز کنم. در انتها برای جلب اعتماد هم به ارسال چندین تصویر از امتحاناتی که در آن شرکت کرده بسنده میکند.
با وجود افزایش آگهیهای این چنینی سایت دیوار و فضای مجازی، به نظر میرسد برگزاری امتحانات حضوری بهترین راه برای مقابله با تقلب در امتحانات دانشجویان باشد.
انتهای پیام/
نظر شما