به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، با ورود مذاکرات هستهای بین ایران و 4+1 به مراحل جدیتر و تقویت احتمال بازگشت مجدد آمریکا به میز مذاکره، تلاشها و لفاظیهای مقامات رژیم صهیونیستی نیز افزایش یافته است. هر چند که اقدامات خود آمریکاییها از جمله وضع تحریم علیه برخی چهرهها و شرکتهای ایرانی و یا قرارداد تسلیحاتی جدید با رژیم صهیونیستی آن هم در بحبوحه مذاکرات نشاندهنده عدم صداقت آنها و استاندارد دوگانه در قبال بعضی موضوعات است. گروه بینالملل ایسکانیوز به همین بهانه و همچنین سالگرد شهادت سپهبد شهید قاسم سلیمانی، مصاحبهای با پل پیلار -استاد دانشگاه «جرج تاون» و از کارشناسان ارشد اندیشکده بروکینگز- انجام داد. از نظر وی، نگاه آمریکا به خاورمیانه ناشی از یک رویکرد منطقی و ثابت نیست و روابط این کشور در منطقه نیز ناشی از همین نگاه متعصبانه است.
متن کامل این مصاحبه بدین شرح است:
- در حالی که دولت آمریکا هرگونه تلاش ایران برای تقویت توان دفاعی خود را محکوم میکند، اخیرا قرارداد فروش تسلیحات با اسرائیل امضاء کرده است. این استاندارد دوگانه را چطور میتوان توجیه کرد؟
در گفتمانهای آمریکا در مورد سیاستهای خاورمیانه تقریبا هیچ تلاشی برای اعمال استانداردهای ثابت یا حتی تظاهر به آن وجود ندارد. در مقابل، گرایش شدیدی به نوعی نگاه متعصبانه و تفکیک روابط به دوستان در مقابل دشمنان وجود دارد. انتظار وجود دارد که به دوستان کمک و با دشمنان مقابله شود. در این میان، زمان طولانی است که اسرائیل به عنوان دوست ایالات متحده تلقی میشود و بنابراین بیشترین سهم از کمکهای خارجی ایالات متحده را دریافت میکند؛ کمکهایی که بیشتر آن برای پرداخت هزینههای چنین معاملات تسلیحاتی استفاده میشود.
- مقامات اسرائیل در ماههای اخیر لفاظیهای زیادی در خصوص حمله به ایران انجام دادهاند. در حالی که تحلیلگران معتقدند اسرائیل به هیچ وجه توان تحمل واکنش متقابل ایران را نخواهد داشت، فکر میکنید هدف این اقدام آنها چیست؟
در اکثر طیفهای سیاسی اسرائیل نگاه بدبینانهای نسبت به ایران وجود دارد، اما رهبران اسرائیل نیز علاقه خاص به حفظ احساس تهدید و تنش با ایران دارند. ترویج نگاه به ایران به عنوان عامل تمام مشکلات منطقه [توسط رهبران اسرائیل] که باید تحقیر و منزوی شود، توضیحی است که برای همه مشکلات منطقه ارائه میکنند؛ دلیلش هم این است که این رویکرد میتواند توجهات را از سیاستها و اقدامات اسرائیل منحرف کند. همچنین مانع از هر گونه نزدیکی بین ایالات متحده و ایران میشود. تهدید به حمله نظامی بخشی از استراتژی حفظ تنش است و البته اسرائیل قصد دارد ایالات متحده را از دادن هرگونه امتیازی به ایران باز دارد.
- این روزها سالگرد ترور سپهبد قاسم سلیمانی است؛ مردی که حتی آمریکاییها به نقش وی در مبارزه با تروریسم و داعش در منطقه اذعان دارند. نظر شما در این خصوص چیست؟
ترور ژنرال سلیمانی به دلایل متعدد یک اشتباه آشکار بود که یکی از آنها این است که منجر به حمله تلافیجویانه به پایگاهی در عراق شد که تلفاتی برای آمریکا به دنبال داشت. درست است که سلیمانی نقش به سزایی در مبارزه با داعش و کمک به عراق برای از بین بردن «خلافت» داعش در غرب این کشور داشت، اما اکثر آمریکاییها این حقایق را نمیدانند. آن گروه از آمریکاییها هم که نام ایشان را شنیدهاند، او را بیشتر بهعنوان چهرهای در پشت شبهنظامیان عراقی میدانند که پس از حمله آمریکا به عراق در سال 2003، تلفاتی به نیروهای آمریکایی در عراق وارد کرد.
انتهای پیام/
نظر شما