به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، تخم مرغ ، یکی از پر مصرف ترین مواد غذایی است که خواص بیشماری برای سلامتی همه افراد دارد به همین دلیل بسیاری از ما به تنهایی آن را در یک وعده غذایی مصرف می کنیم و یا به عنوان مواد اولیه غذاهای مختلف در برنامه غذایی به کار می بریم.
بیشتر بخوانید:
خواص تخم مرغ برای سلامت قلب
تخم مرغ مثل هر ماده غذایی دیگر نیازمند دقت و توجه در خرید و نگهداری است تا منجر به بروز مشکلات سلامتی نشود. در این بخش ما شما را با آنچه درباره پخت ، نگهداری و فریز کردن و... انواع تخم مرغ نمی دانید، آشنا خواهیم کرد.
طریقه نگهداری تخم مرغ
تخم مرغ را در یخچال نگهداری کنید تا از فساد آن جلوگیری شود پس در فصول گرم سال از مغازه هایی خرید کنید که تخم مرغ را در یخچال نگهداری می کنند.
تخم مرغ را درون بسته بندی در پوش دار یا ظروف دربسته بگذارید.
پوسته تخم مرغ خام نباید شکسته شود زیرا میکروب و آلودگی از طریق منافذ موجود روی پوسته به آن راه می یابد.
اگر پوسته تخم مرغ به خون یا مدفوع مرغ آغشته بود آن را بشویید و سریع مصرف کنید.
تخم مرغ را در مجاورت غذاهایی با بو و طعم تند مانند سیر، پیاز، پنیر و گوشت نگذارید زیرا بوی مواد مختلف موجود در یخچال را از راه منافذ پوست به خود جذب می کند.
اگر تخم مرغی شکست یا ترک برداشت، محتویات آن را در یک ظرف تمیز دردار ریخته و در یخچال قرار دهید و در اسرع وقت استفاده کنید.
تخم مرغ را در بدنه اصلی یخچال که دمای ثابت و خنک است ، نگه دارید.
تخم مرغ خام باید در ظروف هوادهی قرار داده شده و بلافاصله در یخچال نگهداری شوند.
بهترین روش نگهداری تخم مرغ
همیشه تخم مرغ را در کارتن خودش نگه دارید :
خیلی از مردم دوست دارند وقتی به خانه می رسند، کارتن تخم مرغ را بیرون بیندازند و آنها را در کاسه و ظرفی دیگر در یخچال نگهداری کنند.این ممکن است زیبا به نظر برسد، اما توصیه می کنیم که همیشه تخم مرغ ها را در کارتن اولیه خودشان نگهداری کنید. چرا؟ در درجه اول، کارتن از تخم مرغ محافظت می کند و از جذب بوهای قوی و طعم های مختلف دیگر در یخچال شما از طریق هزاران منافذ ریز در پوسته تخم مرغ جلوگیری می کند.
دوم، بهترین زمان مصرفشان همیشه برای شما قابل رویت است، بنابراین این گونه می توانید تازگی آنها را تضمین کنید. در نهایت، تخم مرغ باید همیشه با قسمت انتهایی بزرگش، به همان روشی که در کارتن بسته بندی می شوند، ذخیره شود. این کار به زرده کمک می کند تا در مرکز قرار بگیرد.
مدت زمان نگهداری انواع تخم مرغ
تخم مرغ تازه، با بهترین حالت تا زمان تاریخ انقضا سالم می ماند
زرده یا سفیده تخم مرغ ، ظرف ۲ تا ۴ روز
تخم مرغ آبپز شده، در عرض یک هفته
غذاهای با تخم مرغ، ظرف ۳ تا ۴ روز
تخم مرغ یخ زده (مخلوط شده)، ظرف چهار ماه
نحوه فریز کردن تخم مرغ:
آیا می دانستید که می توانید تخم مرغ را منجمد کنید؟ انواع تخم مرغ های خام و آماده را می توانید به راحتی طبق دستورالعمل های زیر منجمد کنید :
تخم مرغ کامل:
تخم مرغ را خوب مخلوط کنید، در ظروف فریزر بریزید و به خوبی هم بزنید. برچسبی را روی ظرف بزنید و تعداد تخم مرغ ها را تاریخ نویسی کنید.
سفیده ها:
تخم مرغ ها را بشکنید و زرده و سفیده را جدا کنید و اطمینان حاصل کنید که زرده با سفیده مخلوط نشود. آن ها را در ظروف فریزری بریزید، محکم ببندید، برچسبی را روی ظرف بزنید و تعداد تخم مرغ ها و تاریخ را بنویسید و منجمد کنید. برای آب شدن سریع تر و اندازه گیری آسان تر، ابتدا هر سفیده را در یک مکعب ظرف یخ منجمد کنید و سپس به ظرف فریزر منتقل کنید.
زرده ها:
زرده تخم مرغ به نگهداری ویژه ای نیاز دارد. خاصیت ژلاتینی زرده باعث ضخیم شدن و یا ژلی شدنش در هنگام یخ زدن می شود.اگر زرده منجمد شود به حدی ژلاتینی می شود که استفاده از آن غیر ممکن است اما با دستورالعمل زیر می توان زرده تخم مرغ فریز کرد و از آن استفاده کرد.
برای کند کردن ژلاتینی شدن زرده , یک سوم قاشق چایخوری (۰.۵ میل) نمک یا ۱ و نیم قاشق چایخوری (۷ میلی لیتر) شکر یا شربت ذرت را در هر یک چهارم فنجان (۵۰ میلی لیتر) زرده تخم مرغ (۴ زرده) بریزید. برچسبی را روی ظرف بزنید و تعداد تخم مرغ ها و تاریخ و اینکه آیا نمک اضافه کرده اید (برای پخت غذای اصلی) یا شیرین کننده (برای پخت یا دسرهای مختلف) را هم بنویسید.
آب پز شده:
زرده تخم مرغ آب پز را می توان منجمد کرد، تا بعدها برای گارنیش از آن استفاده کرد.
به دقت زرده را در یک لایه در یک ماهی تابه بریزید و به اندازه کافی آب اضافه کنید، تا حداقل ۱ سانت بالاتر از زرده ها باشد، در آن را بگذارید و به سرعت بجوشانید.
از روی شعله بردارید و در آب گرم قرار دهید تا حدود ۱۵ دقیقه بماند.
آن ها را با یک الک بردارید، خوب آبش را بگیرید و برای فریز کردن، آنها را منجمد کنید.
پخت و پز با تخم مرغ منجمد شده:
برای استفاده از تخم مرغ منجمد برای پخت و پز یا آشپزی، آن ها را یک شب در یخچال و یا در زیر آب سرد قرار دهید. وقتی تخم مرغ ها ذوب شدند ، از آنها استفاده کنید.
ذخیره تخم مرغ پخته شده در یخچال :
برای جلوگیری از خشک شدن زرده ها، آن ها را با کمی آب سرد بپوشانید و قبل از استفاده، آب را تخلیه کنید. هنگام ذخیره تخم مرغ آبپز شده کامل، ممکن است بوی "گسی" در یخچال شما بوجود آید.این بو توسط سولفید هیدروژن ایجاد می شود و زمانی که تخم مرغ پخته می شود، شکل می گیرد.این کاملا بی ضرر بوده و معمولاً در عرض چند ساعت از بین می رود.
جایگزین های توصیه شده برای تخم مرغ خام
۲ قاشق غذاخوری (۳۰ میلی لیتر)، سفیده تخم مرغ ذوب شده را برای ۱ عدد سفیده بزرگ تازه.
۱ قاشق غذاخوری (۱۵ میلی لیتر) زرده تخم مرغ ذوب شده برای ۱ عدد زرده بزرگ تازه.
۳ قاشق غذاخوری (۴۵ میلی لیتر) تخم مرغ کامل ذوب شده برای ۱ عدد تخم مرغ بزرگ تازه.
چند دستورالعمل ساده برای آماده سازی و سرو تخم مرغ
تخم مرغ و مواد غذایی آماده شده با استفاده از تخم مرغ را بلافاصله بعد از پخت، یا در یخچال نگهداری کنید و یا ظرف سه تا چهار روز آنها را مصرف کنید.
ظرف دو ساعت از پخت تمام غذاهای تخم مرغی، آنها را سرو کنید.
غذاهای تخم مرغی سرد و نوشیدنی هایش باید یخ زده نگهداری شوند.
اگر یک دستورالعمل برای تخم مرغ در دمای اتاق دارید، ابتدا برای چند دقیقه آن ها را در آب گرم قرار دهید.
برای جلوگیری از سفتی ، همیشه از گرما و شعله متوسط استفاده کنید و زمان های پخت وپز کنترل شده ای را برای تخم مرغ ها در نظر بگیرید.
تخم مرغ های شکسته و یا تخم مرغ هایی که بیش از دو ساعت از یخچال خارج شده اند را مصرف نکنید.
از ظرف شیشه ای و یا فلزی به جای کاسه پلاستیکی استفاده کنید.
غشای روغنی که روی یک کاسه پلاستیکی قرار دارد، می تواند از کف دار و فومی شدن تخم مرغ جلوگیری کند.
زمانی که زرده و سفیده تخم مرغ سرد هستند، از هم جدا می شوند.
بهترین زمان برای فومی کردن سفیده تخم مرغ در دمای اتاق ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از هم زدن است.
پخت تخم مرغ آبپز سریع و آسان:
ابتدا یک قاشق سوپ خوری سرکه را به آب جوش اضافه کنید.
سپس، دمای جوش آب را کاهش دهید. سپس از یک کاسه برای پایین آوردن دمای تخم مرغ در آب استفاده کنید، آن را فقط برای یک لحظه نگه دارید.
این کار باعث می شود که تخم مرغ قبل از رسیدن به نقطه جوش، بپزد.
برای راحت تر کندن پوست تخم مرغ آبپز شده موقع کندن تخم مرغ را در آب سرد قرار بدهید ، این کار سبب می شود که پوست تخم مرغ به سفیده نچسبد و خوب جدا شود.
کدبانوها به این نکات اشاره شده حتما نیاز دارند :
زمانی که برای درست کردن غذا چند تخم مرغ نیاز دارید، آنها را در یک کاسه جدا بشکنید تا اطمینان یابید که همه آنها سالم هستند و سپس آنها را به بقیه مواد اضافه کنید.
برای پختن تخم مرغی که پوسته آن ترک دارد، به محل ترک لیمو ترش بمالید و آن را در آب گرمی که جوش نیامده قرار دهید.
برای پختن تخم مرغی که پوسته آن ترک دارد، تخم مرغ را درون فویل آلومینیونی قرار دهید و بعد آبپز کنید.
برای پختن تخم مرغی که پوسته آن ترک دارد، درآب کمی سرکه بریزید زیرا سرکه باعث می شود که سفیده از لای ترک بیرون نزند.
برای تغییر رنگ ندادن تخم مرغ پخته بعد از پخت آنها را درون ظرف آب سرد قرار دهید.
چگونه می توان گفت که تخم مرغ تازه است یا خیر؟
ساده ترین راه برای تعیین اینکه آیا تخم مرغ شما تازه است یا خیر، تاریخی است که رویش نوشته شده، پس بهتر است همیشه تخم مرغ خود را در شانه اولیه اش نگه دارید.
تخم مرغ درجه یک، یک سفیده سفت و یک سلول هوای کوچک در انتهای پهن و زرده اصلی اش دارد.
یک تخم مرغ تازه در آب غرق خواهد شد ، در حالی که یک تخم قدیمی تر شناور خواهد شد.
با افزایش سن تخم مرغ، اندازه سلول هوا در داخلش افزایش می یابد و باعث می شود که شناور شود.
در یک تخم مرغ تازه، زرده بالا است و سفیده ضخیم است و زرده آن را کاملا احاطه می کند.
تخم مرغ قدیمی تر یک زرده صاف دارد که به راحتی می شکند و نازک است و سفیده اش هم آبکی می باشد.
سفیده ابری مانند نشانه تازگی است، این حالت نتیجه محتوای بالای کربن آن است.
تشخیص تخم مرغ آب پز و تخم مرغ خام
برای تشخیص بین تخم مرغ آب پز و تخم مرغ خام، آن را بچرخانید. یک تخم مرغ آب پز شده بیشتر از یک تخم مرغ خام می چرخد.مرکز مایع در یک تخم مرغ خام، مانع از آن می شود که به اندازه کافی حرکت کند یا بچرخد.
روش درست شکستن تخم مرغ ها
به جای آن که تخم مرغ ها را با گوشه یک ظرف یا ماهی تابه بشکنید، این کار را امتحان کنید:
تخم مرغ را در برابر سطح صاف، مانند یک تخته تمیز یا تخته برش بشکنید.این کار باعث عدم تکه شدن ذرات صدفی تخم مرغ و مخلوط شدن با آنها می شود.هر بار از این مراحل برای شکستن تخم مرغ استفاده کنید!
چند کاربرد جالب تخم مرغ
پس از استفاده از تخم مرغ پوسته آن را دور نریزید. شما می توانید در پوسته آن کمی پارافین بریزید و آن را تبدیل به جا شمعی کنید.
درون پوسته تخم مرغ را با کمی خاک پر کنید و دانه گیاه را در آن بکارید ، پس از جوانه زدن دانه ، آن را به گلدان های کوچک انتقال دهید.
می توانید از سفیده تخم مرغ به عنوان چسب استفاده کنید فقط کافی است زمان نیاز فوری به چسب سفیده تخم مرغ را خوب به هم بزنید و به عنوان چسب استفاده نمایید.
برای محافظت از پوست خود سفیده تخم مرغ را با کمی آب لیمو ترش مخلوط کنید و به عنوان ماسک استفاده کنید.
انتهای پیام/
نظر شما