به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، ویتامین C جذب کلسیم و آهن در بدن را افزایش می دهد و معجزه گر خواهد بود. برخی تحقیقات نشان می دهند که مواد غذایی سرشار از ویتامین c می توانند دفاع بدن را دربرابر سرماخوردگی و آنفولانزا بالا ببرند. وقتی صحبت از ویتامین c می شود، اولین چیزی که به ذهنتان می رسد پرتغال خواهد بود. اما مواد غذایی دیگری وجود دارند که سرشار از ویتامین c می باشند که در این قسمت به معرفی تعدادی از آن ها خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید:
کنترل آکنه با مصرف ویتامین A
۱. آب پرتقال:
هربار که شروع به عطسه کردن می کنید، پرتقالی را برداشته و آبمیوه گیری را روشن میکنید؟ مطالعات نشان داده است که مصرف ویتامین ث درواقع نمی تواند از سرماخوردگی جلوگیری کند اما می تواند مدت زمان بیماری را کاهش و از شدت علائم آن بکاهد. یک عدد پرتقال متوسط به اندازه ۶۹.۷ میلی گرم ویتامین ث دارد که در واقع این مقدار کمتر از بسیاری میوه ها و سبزیجات متداول می باشد.
۲. فلفل قرمز:
مقدار نصف فنجان از پودر فلفل قرمز حاوی ۱۰۷.۸ میلی گرم ویتامین ث می باشد. طبق تحقیقات وجود کپسایسین در فلفل قرمز به تسکین درد مفاصل و ماهیچه ها کمک می کند.
۳. میوه گواوا:
گوارا میوه گرمسیری و بومی مکزیک و آمریکای جنوبی است که هر میوه حاوی ۱۲۶ میلی گرم ویتامین C یا ۱۴۰٪ مصرف مورد نیاز روزانه است. در ۱۰۰ گرم گواوا ۲۲۸ میلی گرم ویتامین C موجود است. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان لیکوپن، فشار خون و کلسترول را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
۴. آلوی کاکادو:
آلوی کاکادو ۱۰۰ برابر بیشتر از پرتقال ویتامین C دارد. این گیاه حاوی ۵.۳۰۰ میلی گرم ویتامین C در ۱۰۰ گرم است. فقط یک آلو حدود ۵۳۰٪ مصرف مورد نیاز روزانه را تأمین می کند.
۵. سرخالو یا لیچی:
لیچی حاوی ۷۲ میلی گرم ویتامین C درهر ۱۰۰ گرم است. یک لیچی به تنهایی به طور متوسط ۷.۵٪ از مصرف مورد نیاز روزانه را برای ویتامین C در اختیار دارد. لیچی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است که برای مغز، قلب و رگ های خون مفید هستند.
۶. فلفل دلمه ای قرمز :
یک فنجان فلفل قرمز دلمه ای خرد شده حاوی سه برابر مقدار ویتامین ث پرتقال می باشد یعنی مقداری برابر با ۱۹۰ میلی گرم ! این فلفل همچنین منبع بسیار خوبی از ویتامین آ می باشد که به تقویت سلامت چشم ( به جز مشکلات مربوط به شبکیه ) کمک می کند.
۷. فلفل سبز دلمه ای :
یک فنجان فلفل سبز خرد شده حاوی مقدار ۱۲۰ میلی گرم ویتامین ث می باشد که منبع خوبی از فیبر نیز است وبرای مصرف روزانه عالی می باشد.
۸. زعفران:
زعفران ادویه ی اصیل ایرانی یکی از گران قیمت ترین ادویه های جهان است. یک قاشق چای خوری زعفران حاوی ۰،۸۱ میلی گرم ویتامین سی (%۱ میزان لازم مصرف روزانه) و ۳ کالری است . زعفران درمانی خوبی برای آسم، سیاه سرفه، مشکل بی خوابی، سوزش معده، افسردگی و ... است.
۹. پودر میخک:
ادویه ها منبع خوبی از ویتامین C هستند. یک قاشق غذاخوری میخک آسیاب شده ۵،۶۶ میلی گرم ویتامین سی دارد که معادل ۹ درصد از مصرف لازم روزانه ی بدن است.
۱۰. گشنیز خشک :
گشنیز خشک منبع عالی برای ویتامین C و منیزیم است. یک قاشق چای خوری گشنیز خشک حاوی ۱۱،۳۳ میلی گرم ویتامین سی است که معادل %۱۹ از مصرف لازم روزانه بدن است و ۶ کالری دارد.
۱۱. کلم پیچ :
علاوه بر مصرف روزانه ویتامین آ مقدار هفت برابر آن مصرف ویتامین کا توصیه می شود. یک فنجان کلم پیچ حاوی ۸۰.۴ میلی گرم ویتامین ث می باشد که یک ماده معدنی مهم برای تامین اسیدهای چرب است.
۱۲. کلم قمری :
کلم قمری حاوی ۸۴ میلی گرم ویتامین C است. همچنین دارای خواص ضد سرطانی می باشد. می توان از این نوع کلم برای تهیه نودل ها و آش استفاده کرد.
۱۳. کلم بروکلی :
این سبزی حاوی ۱۳۲ میلی گرم ویتامین ث و همچنین سرشار از فیبر است و هر یک عدد کلم دارای ۳۰ کالری می باشد . تحقیقات نشان می دهد که کلم بروکلی دارای خواص ضدسرطانی نیز است.
۱۴. پاپایا :
تحقیقات نشان می دهد که خوردن پاپایا به تمیز کردن سینوس ها، روشن کردن پوست و استحکام استخوان ها کمک می کند. یک فنجان پاپایا دارای ۸۸.۳ میلی گرم ویتامین ث می باشد.
۱۵. میوه ی گل رز:
میوه ی گل رز، یک میوه کوچک و شیرین و کمی تند است که سرشار از ویتامین C می باشد. میوه ی گل رز،دارای ۴۲۶ میلی گرم ویتامین C در ۱۰۰ گرم می باشد. شش دانه از این میوه ، ۱۱۹ میلی گرم ویتامین C یا ۱۳۲٪ از مصرف مورد نیاز روزانه را تأمین می کند. مصرف این میوه به پوست شما ظاهری سالم تر می بخشد و به بهبود زخم و بیماری های التهابی پوست مانند اگزمای پوست کمک می کند.
۱۶. گل کلم:
خوردن گل کلم چه به صورت کبابی ، چه بخارپز و یا پوره آن به بدن مقدار ۱۲۷.۷ میلی گرم ویتامین ث ،۵ گرم فیبر و ۵ گرم پروتئین می رساند.
۱۷. کلم بروکسل:
این کلم کوچک مملوء از فیبرهای مغذی و خواص ضد سرطانی می باشد ،چرا که مقدار ۷۴.۸ میلی گرم ویتامین ث را داراست .
۱۸. کلم کیل :
کلم کیل حاوی ۱۲۰ میلی گرم ویتامین C در هر۱۰۰ گرم است. یک فنجان کلم کیل خام خرد شده ۸۰ میلی گرم ویتامین C یا ۸۹٪ مقدار مورد نیاز را فراهم می کند. این سبزی دارای ویتامین K و کاروتنوئیدهای لوتئین و زاکزانتین است. یک فنجان کلم بخار پز،۵۳ میلی گرم یا ۵۹٪ مصرف مورد نیاز روزانه را برای ویتامین C تأمین می کند.
۱۹. آناناس:
آناناس علاوه بر مقدار ۷۸.۹ میلی گرم ویتامین ث ، حاوی بروملین می باشد ،بروملین آنزیمی هضم کننده است که به تجزیه مواد غذایی و کاهش نفخ معده کمک می کند؛ همچنین به عنوان یک ضدالتهاب طبیعی برای جراحات عمل می کند که به بهبودی سریع آن کمک خواهد کرد.
۲۰ . توت فرنگی :
یک فنجان ازاین میوه حاوی ۸۴.۷ میلی گرم ویتامین ث می باشد بعلاوه اینکه دارای مقادیر سالمی فولات است که برای تقویت سلامت قلب مفید می باشد. یکی دیگر از مزایای باور نکردنی توت فرنگی آن است که به سفید کردن طبیعی دندان ها کمک می کند.
۲۱. جعفری تازه:
جعفری حاوی ۱۳۳ میلی گرم ویتامین C درهر ۱۰۰ گرم است. دو قاشق غذاخوری (۸ گرم) جعفری تازه ۱۰ میلی گرم ویتامین C دارد که ۱۱٪ از مصرف مورد نیاز روزانه را تأمین می کند. جعفری منبع خوبی از آهن غیر هموگلبینی است و برای پیشگیری و درمان کم خونی و فقر آهن مفید است.
۲۲. پیازچه :
پیازچه منبع خیلی خوبی برای ویتامین C هست. از پیازچه می توانید در نیمرو، سوپ ها و پوره ی سیب زمینی استفاده کنید. یک قاشق چای خوری پیازچه حاوی ۱،۷۴ میلی گرم ویتامین سی (%۳ میزان لازم مصرف روزانه) و ۱ کالری است و می تواند به کاهش کلسترول و کاهش فشار خون و پیشگیری از سرطان کمک کند.
۲۳. گوجه فرنگی:
یک گوجه ی متوسط حاوی ۲۸.۷ میلی گرم ویتامین سی است و می تواند نیمی از ویتامین C مصرف روزانه ی ما را تأمین کند و ۲۸ کالری دارد . مصرف گوجه به دلیل آنتی اکسیدان های موجود برای سلامتی ضروری می باشد.
۲۴. برگ شلغم:
یک پیمانه از برگ سبز خام شلغم ۳۳ میلی گرم آنتی اکسیدان ویتامین C دارد که تقریبا بیشتر از نصف نیاز روزانه ی یک فرد بالغ را به ویتامین سی تأمین می کند و ۱۸ کالری است.
۲۵. رزماری خشک :
رزماری نه تنها طعم و رایحه ی فوق العاده ای به غذا می بخشد بلکه منبع خوبی برای اسیدفولیک، ویتامین A، آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین سی است.
۲۶. لیمو:
لیموها حاوی ۷۷ میلی گرم ویتامین C در ۱۰۰ گرم هستند که یک لیمو متوسط ۹۲ درصدا مصرف مورد نیاز روزانه برای ویتامین C را تأمین می کند. ویتامین C موجود در آب لیمو به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند.
۲۷. آویشن:
آویشن در میان گیاهان دارویی بالاترین غلظت ویتامین C را دارد. هر ۱۰۰ گرم، آویشن با داشتن با ۱۶۰ میلی گرم ویتامین C دارد. هرگرم آویشن تازه دارای سه برابر ویتامین C نسبت به پرتقال است .۱-۲ قاشق غذاخوری آویشن تازه بر روی غذاهایتان بریزید تا ۳.۵ تا ۷ میلی گرم ویتامین C شما تامین گردد.
۲۸. کیوی:
یک فنجان ( ۲ عدد کیوی ) حاوی ۱۳۷.۲ میلی گرم ویتامین ث است. این میوه همچنین غنی از پتاسیم و مس نیز می باشد.
۲۹. انبه:
این میوه گرمسیری و مقوی حاوی ۱۲۲.۳ میلی گرم ویتامین ث می باشد. انبه همچنین منبع خوبی از ویتامین آ نیز است که مانند ویتامین ث نقش مهمی در ایمنی بدن دارد که علاوه بر این به حفظ سلامت چشم نیز کمک می کند.
۳۰. خرمالو:
خرمالو میوه ای شبیه گوجه فرنگی است که انواع مختلفی دارد. یک خرمالو آمریکایی حاوی ۱۶.۵ میلی گرم ویتامین C یا ۱۸٪ مصرف مورد نیاز روزانه است. خرمالوهای ایران نیز منبع خوبی از ویتامین C هستند.
۳۱. انگور فرنگی سیاه:
انگور فرنگی سیاه حاوی ۱۸۱ میلی گرم ویتامین C در ۱۰۰ گرم است. نیم فنجان (۵۶ گرم) انگور فرنگی سیاه حاوی ۱۰۱ میلی گرم ویتامین C یا ۱۱۲٪ مصرف مورد نیاز روزانه است. ویتامین C و آنتوسیانین ها موجود در انگور سیاه آسیب اکسیداتیو مربوط به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، سرطان و بیماری های عصبی را کاهش می دهند.
۳۲. اسفناج :
یک فنجان اسفناج خرد شده ی خام ۱۹۵ میلی گرم ویتامین C یا ۲۱۷٪ مصرف مورد نیاز روزانه را فراهم می کند. یک فنجان اسفناج پخته شده ۱۱۷ میلی گرم ویتامین C یا ۱۳۰٪ مصرف مورد نیاز روزانه را تأمین می کند.
انتهای پیام/
نظر شما