نیاز کارآفرین دستیابی به بودجه و اختصاص مهلت برای بازپرداخت وام است/ اختصاص ۸۰ درصد سود برای سرمایه گذار!

یک پژوهشگر در زمینه تولید مواد اولیه میکرو و نانو با بیان اینکه بنده به عنوان کارآفرین به بودجه و مهلت برای بازپرداخت وام نیاز دارم، گفت: از سوی شرکت‌های حمایتی ارائه زمان به پژوهشگر برای بازپرداخت تسهیلات اندک است. در حالی که سرمایه گذار برای ارائه سرمایه ۸۰درصد سود را می‌طلبد!

علی آقا بابایی نبی، پژوهشگر و کار آفرین، مدیر عامل شرکت فارمد آیوزیست در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز گفت: این شرکت در مرکز رشد فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد مستقر شده و در بحث تولید مواد اولیه در مقیاس‌های میکرو  و نانو فعال است. تاکنون برای محصولات پروانه بهره‌برداری از وزارت صنعت معدن و تجارت اخذ شده و  در حال اخذ سیب سلامت از سازمان غذا و داو برای محصولات تولیدی هستیم و با این تفاسیر کیفیت و کارایی محصولات آرایشی و بهداشتی از طریق مواد اولیه میکرو و نانو افزایش می‌یابد.

 آقابابایی نبی درباره چالش‌های موجود در این فعالیت‌ها کارآفرینی  و تولید مواد اولیه نانو و میکرو ادامه داد: برای تولید این مواد ایجاد clean room ( اتاق‌های تمیز فضاهای بسته‌ای هستند که برای استفاده‌های خاص ساخته می‌شوند) از اهمیت برخوردار است. در حالی که در نقاط مختلف کشور clean room وجود ندارد و هزینه ایجاد آن گران است. بخشی از کار به‌دلیل نبود این امکان متوقف شده و باید clean room تهیه شود تا بتوان برای محصولات مجوز اخذ و برای صادرات اقدام کرد.

وی با بیان اینکه به عنوان اولین شرکت مهندسی در زمینه محصولات اولیه بر پایه نانو و میکرو به فعالیت پرداختم که البته ۵ محصولات تولیدی داشته و از این بین فقط یک محصول هم در دیگر شرکت‌های داخلی تولید می‌شود، اما اغلب محصولات این شرکت برای اولین بار در کشور تولید می‌شود. شایان ذکر است، هر یک گرم از محصولات تولیدی نانو مشابه خارجی آن حدود ۲۹۸ یورو قیمت دارد، اما در کشور این محصول با قیمت ارزان تولید شده است.

برای پژوهشگران عرضه محصولات در مقیاس آزمایشگاهی انجام می‌شود

این پژوهشگر درباره کم و کیف تولید انبوه ماده اولیه تاکید کرد: در یک ماه اخیر پروانه بهره برداری اخذ شده تا این محصولات در مقیاس اندک در مرکز رشد تولید و به بازار مصرف برسانیم. در وضعیت کنونی فروش در مقیاس آزمایشگاهی برای پژوهشگران انجام می‌شود، اما سیاست‌گذاری شرکت عرضه محصولات اولیه برای پژوهشگران است تا محصولات جدید تولید شود. در فرآیند تولید چنین محصولاتی باید برخی تجهیزات و مواد خاص مصرف کنند، البته با توجه به هزینه‌بر بودن تجهیزات محصولات تولید شده باعث کاهش قیمت‌ها است.

این پژوهشگر درباره طرح‌های دانشگاه آزاد اسلامی برای توسعه کارآفرینی گفت: این طرح‌ها از اهمیت برخوردار است، اما برای بنده به عنوان کارآفرین به دنبال حمایت‌های مالی هستم. چندین سرمایه‌گذار و سازمان برای حمایت از این طرح‌ها وارد عمل شدند. هرچند از سوی شرکت‌های حمایتی مهلت ارائه زمان به پژوهشگر اندک است و در صورت حل این مقوله سرمایه‌گذارها به حمایت از تولید کننده با اختصاص فرصت بیشتر توجه کند.

وی افزود: برای مثال در سال‌های اخیر برای اخذ تسهیلات اقدام شد. هر چند در زمان ارائه بودجه تقسیم شده و درخواست‌ها در زمان تنظیم پروپوزال ۲۵۰ میلیون تومان بود، اما بعد از گذشت یکسال و نیم یکصد میلیون بودجه اختصاص داده شد. در حالی که زمان تخصیص بودجه هزینه‌های ۶ برابر شده بود و هم اکنون منتظر حمایت سرمایه‌گذار برای توسعه محصول هستیم.

این پژوهشگر اظهار کرد: محصولات کاملا ساخت داخل با پایه گیاهی خالص ارایه می‌شود و قیمت تمام شده برای تولید محصول گران است که البته در مقایسه با قیمت نمونه وارداتی ارزان است.

به گفته وی در وضعیت کنونی به دنبال  سرمایه‌گذاری برای حمایت از فعالیت‌ها هستیم و سرمایه گذار برای ارائه سرمایه ۸۰درصد سود را می‌طلبد، طبیعتا به این شکل کار جلو نمی‌رود، طبیعتا سرمایه گذار باید کار را شناخته و قراردادها به شکل مناسب تنظیم شود تا بتوان  قرارداد برد- برد منعقد کرد. هم اکنون با اختصاص ۴ میلیارد تومان می‌توان محصولات را به خارج از کشور صادر کرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1156373

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =