به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، اگر کودک بد اخلاق شما رفتار ناشایستی دارد و مدام با او دعوا دارید و نمی دانید در موقعیت های گوناگون چه رفتاری با او داشته باشید و ناخواسته رفتاری را انجام می دهید که نتیجه ی منفی به دنبال خواهد داشت این بخش از نکات مهم تربیت کودک را مطالعه کنید تا بتوانید پدر یا مادر خونسردتری باشید و با کودک راحت تر کنار بیایید.
بیشتر بخوانید:
آنچه در مورد ضربان قلب نوزاد و کودکتان باید بدانید
اگر کودک هر چیزی که می بیند، می خواهد..
حتما برای شما نیز پیش آمده که هنگام رفتن به خرید با فرزندتان ، از دست نق زدن های او در امان نیستید و همیشه او از شما تقاضای خرید های غیر ضروری دارد . برای اینکه کودکتان این رفتار را از خود بروز ندهد لازم است در خانه با او صحبت کنید و به او بگویید امروز برای خرید مثلا کفش و... به فروشگاه می رویم . اگر هنگام خرید کودکتان نسبت به خرید اسباب بازی اصرار نمود ، بگویید :اسباب بازی خیلی قشنگ است اما همان طور که گفتم امروز آمده ایم که کفش بخریم نه اسباب بازی.
قبل از خرید فهرستی از خواسته های کودک محیا کنید و همراه خود ببرید . اگر فرزند شما خواسته ای از شما داشت ، فهرست را از کیف بیرون بیاورید و اسباب بازی مورد علاقه اش را انتهای آن اضافه کنید. و به او بگویید برای یکی از مناسبت ها این هدیه را برای او می خرید.
هیچ گاه نگویید پول کافی برای خرید وسایلی که تو می خواهی ندارم بلکه بگویید با پولی که باید برای خرید این وسیله بپردازیم می شود وسایل زیبای دیگری خرید.
زمانی که کودک زیاد بحث می کند
برخی از بچه ها از بحث کردن درمورد موضوع خاصی لذت می برند. اگر کودکتان عادت به بحث کردن داشت نظرات او را بشنوید و سپس ساکت بمانید و از او دور شوید و حرف آخر را خودتان بزنید . برای اینکه کودکانتان این عادت را ترک کنند :
به آنها بگویید نمی تواند در مورد همه موضوعات بحث کند و شما تصمیم گیرنده هستید.
هنگامی که دیگری مشغول صحبت است، او باید ساکت بماند و گوش دهد.
صدایش را بالا نبرد .
برای اینکه کودکتان را از بحث کردن دور کنید ، به جای دستور دادن ،او را بر سر دوراهی قرار دهید تا جایی که مجبور به انتخاب شود. مثلا به جای اینکه بگویید :«همین حالا برو و تکالیفت را انجام بده» بگویید:«اول چه کاری دوست داری انجام بدهی، ظرف ها را بشویی یا تکالیفت را انجام دهی؟» اگر کودک با گستاخی به شما گفت:«هیچ کدام» خودتان را نبازید و پاسخ دهید:«این جزء انتخاب های تو نیست. فقط می توانی یکی از آن دو مورد را انتخاب کنی.»
همواره به جای فرزندتان تصمیم نگیرید زیرا اینگونه فرصت یادگیری بعضی از مهارت ها را از او می گیرید.
برخی از کودکان در خانه به دیگر بچه ها القاب نامناسبی نسبت می دهند و رفتار بدی دارند . اگر شما هم جزو والدینی هستید که نمی دانید چگونه کودک خود را از این رفتار ناشایست باز دارید و او را کنترل کنید روش های زیر می تواند کار ساز باشد.
هنگامی که کودک این رفتار را از خود بروز می دهد به او نخندید زیرا خندیدن شما یا سایر افراد خانواده او را تشویق می کند تا این رفتار را منبع شوخی و سرگرمی بداند.
او را سرزنش نکنید و به جای اعمال خشونت و تنبیه علیه او ، به او آموزش دهید .
با او صحبت کنید تا به دلیل رفتار بدش عذر خواهی کند مثلا بگویید:«پرخاشگری کار خوبی نیست و اگر چنین کاری انجام دادی، باید بگویی ببخشید.»
بهترین توصیه زمانی که کودک تلاش می کند شما را عصبانی کند، این است که بی تفاوت باشید و توجهی به او نکنید سپس در یک فرصت مناسب درباره این موضوع با کودک تان حرف بزنید.
به او بگویید هنگامی که کار بدش را ترک کند و کار خوبی انجام دهد، شما خوشحال می شوید.
الگوی رفتاری خوبی باشید و هنگام صحبت کردن با اعضای خانواده با ادب باشید.
برخی از کودکان نسبت به انجام تکالیف مدرسه خود بی توجه هستند و این کار اولویت پنجم یا ششم آنهاست . با اینگونه کودکان چه برخوردی باید داشت ؟
با معلم کودکتان صحبت کنید و از او بخواهید تکالیف هر روز را برای شما بنویسد تا بدانید تکالیف روزانه کودکتان چقدر است .
هنگامی که فرزندتان تکالیفش را انجام می دهد کنار او بنشینید و اشکالاتش را برطرف کنید ، حضور شما ، فرزندتان را تشویق می کند تا تکالیفش را کامل کند.
اگر در طول هفته تکالیفش را انجام نداد از او بخواهید ، روز جمعه قبل از بازی و تفریح آنها را انجام دهد.
بسیاری از کودکان به علت کنجکاوی و شناخت جنسیت خود و تفاوتش با جنس مخالف سوالاتی برایشان پیش می آید که شما باید نحوه پاسخ گویی به آن را بلد باشید.
زمانی که کودک در سن ۵ تا ۶ سالگی قرار دارد بسیاری از پرسش های جنسی برایش پیش می آید زیرا ذهن کودک وارد مرحله ای می شود که موضوعات مختلف را جست و جو می کند تا به پاسخ برسد.
گاهی این پرسش ها آزار و خستگی والدین را به همراه دارد، اگر تحمل این سؤالات را ندارید به روش مناسب به کودک بگویید:«مامان الان خسته است و در شرایطی نیست که به سؤال تو جواب دهد چون این سؤال به فکر کردن نیاز دارد.»
نحوه پاسخگویی به سوالات جنسی کودکان
اگر حوصله پاسخگویی ندارید سوال او را یادداشت کنید و زمانی را برای پاسخگویی به این سوالات مشخص و به او اعلام کنید.
اگر سؤالی که مطرح شد خارج از توان پاسخگوییتان بود ، برای خودتان وقت بخرید تا به کمک مشاور جواب مناسبی را برای سؤالش پیدا کنید.
اگر پاسخ سوالتان را به بعد موکول نمودید حتما سر فرصت به آنها جواب دهید زیرا در این شرایط کودک احساس می کند سؤال او مهم بوده و والدینش برای پاسخ به سؤالاتش وقت می گذارند.
اگر کودک سؤالش را در جمع مطرح کرد، او را به اتاقی ببرید و به او پاسخ دهید.
اگر کودک کمتر از ۴ سال دارد، به او بگویید که این حرف ها خصوصی است و در حضور دیگران درباره آنها صحبت نمی کنیم.
توجه داشته باشید برحسب سن و سال کودکتان به او پاسخ مناسب دهید مثلا برای بچه های کوچک چند جمله کوتاه کافی است اما برای کودکان بزرگتر ، توضیحات کامل تری نیاز است.
انتهای پیام/
نظر شما