به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز از صندوق بازنشستگی کشوری، نعمت الله ترکی در نشست با روسای کانونهای بازنشستگی استان تهران و ۳۰ استان کشور که به صورت وبیناری برگزار شد، افزود: پس از حقوق و معیشت، بزرگترین دغدغه ما در حوزه بهداشت و درمان بازنشستگان است.
وی با اشاره به مطالبه روسای کانونهای بازنشستگی درخصوص لغو قرارداد یا ارائه نشدن خدمات در مراکز درمانی بهدلیل بدهی صندوق بازنشستگی گفت: در سفر یکروزه به تبریز این موضوع مطرح شد که پس از پیگیری، صحت آن مشخص و به سرعت مقرر شد تا تمام مطالبات مراکز درمانی و بیمارستانهای طرف قرارداد و بازنشستگانی که اسناد بیمهای ارائه کرده بودند ظرف ۲۴ساعت پرداخت و تسویه شود.
بیشتر بخوانید:
خبر خوش سازمان تامین اجتماعی برای بازنشستگان
وی تاکید کرد: هیچ مرکز درمانی طرف قرارداد نباید بهدلیل بدهی خدمات درمانی را از بازنشستگان دریغ کند، اگر حساب و کتابی هست باید با صندوق بازنشستگی حل و فصل شود.
وی گفت: در حوزه درمان و سلامت برنامهریزیهایی درحال انجام است که تجربه و تخصص کانونهای بازنشستگی بهعنوان یک بازوی مشورت دهنده میتواند به ما کمک کند.
ضرورت رفع دغدغههای درمانی بازنشستگان دارای بیماریهای خاص
سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری، رفع دغدغه از بیماران خاص و خانواده این عزیزان را ضروری عنوان کرد و گفت: تلاش میکنیم تا حدود ۵۰هزار بازنشسته با بیماری خاص، از خدمات مراکز درمانی ویژه و تخصصی این نوع بیماریها بهرهمند شوند و خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند.
وی بر اهمیت استفاده از ظرفیت و تخصص بازنشستگان برای حل بسیاری از مشکلات موجود تأکید کرد و افزود: برای این منظور کارگروهها و کمیتههای تخصصی مشورتی با حضور کانونهای بازنشستگی سراسر کشور تشکیل خواهیم داد.
پیگیری مطالبات بازنشستگان کشوری به صورت منطقهای
وی با اشاره به محورهای پنجگانه مطالبات بازنشستگان گفت: مشکلات در حوزه قوانین و مقررات که تعدد و تنوع آنها مشکل آفرین شده است، در کنار سایر مطالبات مثل حقوق و معیشت، بهداشت و درمان، فرهنگی و اجتماعی و رفاهی از این پس منطقهبندی شده و بهصورت منطقهای برنامهریزی و عملیاتی میشود.
ترکی ادامه داد: باید مسئلهیابی کنیم و به دنبال حل مسئله باشیم، نوع نگاه ما به مسئله برای حل آن مهم است و بهطور قطع هرجا مشکل و تخلف یا کمکاری وجود داشته باشد به نمایندگی از طرف بازنشستگان قاطعانه رسیدگی خواهیم کرد.
وظیفه ذاتی صندوق بازنشستگی، سیاستگذاری برای معیشت و درمان بازنشستگان است
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در سه دهه پایانی قرن بیستم، جهان شاهد تحولات بزرگی در تمام حوزهها از مالی و اقتصادی و اجتماعی بوده است، گفت: ایران نیز از این تحولات و پیشرفتها بینصیب نبوده و اقدامات بزرگی در بخشهای مختلف انجام شده است.
ترکی تصریح کرد: در حوزه بازنشستگی که اکنون در آستانه صدمین سال تأسیس نظام بازنشستگی و صندوق بازنشستگی کشوری هستیم، به عنوان وظیفه ذاتی صندوق باید سیاستگذاری مناسبی برای معیشت و درمان و اوقات فراغت و سایر حوزههای موردنظر بازنشستگان انجام دهیم.
وی با تأکید بر اینکه باید به اتفاق یکدیگر مشکلات را حل کنیم و به طور قطع از کانونهای بازنشستگی در این مسیر کمک خواهیم خواست، تاکید کرد: همه امکانات و ظرفیتهای صندوق بازنشستگی متعلق به بازنشستگان است و همه ما باید درجهت رفع دغدغههای بازنشستگان تلاش کنیم و هیچ منتی نیز وجود ندارد و خدمت صادقانه و درست به بازنشستگان، وظیفه تک تک مدیران و کارکنان صندوق است.
وی در حوزه خدمات فرهنگی و اجتماعی به خانههای امید اشاره کرد و گفت: باید مراکزی در شأن بازنشستگان داشته باشیم تا در آن، خدمات و امکانات مختلفی به این عزیزان ارائه شود. برخی مکانهای متعلق به صندوق در سطح کشور وجود دارد که بدون استفاده مانده و باید برای استفاده و خدمترسانی به این عزیزان چنین مکانهایی را بازسازی کنیم یا مورد استفاده قرار دهیم.
ترکی در خصوص سفرهای بازنشستگان نیز تأکید کرد که این بخش باید برای بازنشستگان رضایتمندی ایجاد کرد و بنابراین نیاز است تا ظرفیتهای موجود در همه استانها بررسی شود و درصورت امکان، مورد استفاده قرار گیرد. ضمن اینکه به طرحها و پیشنهادهای بازنشستگان در این زمینه در برنامهریزیهای آتی توجه جدی خواهد شد.
مهمترین مطالبات بازنشستگان، از دائمی شدن همسانسازی تا اصلاح احکام حقوقی
در این نشست که چند ساعت به طول انجامید، نمایندگان کانونهای بازنشستگی ۱۵ استان کشور به صورت وبیناری و تعدادی از رؤسای کانونهای بازنشستگی استان تهران حاضر در جلسه، ضمن قدردانی از اقدامات سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری در روزهای اخیر به ویژه پرداخت مطالبات مراکز درمانی و اسناد پزشکی بازنشستگان و کسورات آبان ماه، به بیان مهمترین مطالبات و دغدغه های بازنشستگان کشوری پرداختند.
دائمی شدن همسانسازی حقوق، اجرای متناسبسازی حقوق و تعیین تکلیف ۹هزار میلیاد تومان تخصیصی دولت به صندوق، اجرای ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری و تعیین تکلیف آییننامه اجرایی آن که تاکنون در دولت مسکوت مانده است، تجمیع بیمههای موجود در قالب بیمه درمانی جامع و کامل، احیای مجمع یا شورای عالی کانونهای بازنشستگان کشوری، اصلاح و تصویب اساسنامه صندوق و تبدیل صندوق به سازمان بازنشستگی بخشی از مسائل مطرح شده در این نشست بود.
همچنین رؤسای کانونهای بازنشستگی مطالبات دیگری چون افزایش تسهیلات ازدواج فرزندان، وام ضروری و سفر و هچنین افزایش کمک هزینه سفر متناسب با هزینههای کنونی، توجه به اشتغال فرزندان بازنشستهها، احیای طرحهای یاری که به معیشت بازنشستگان کمک قابل توجهی کرده بود، پرداخت معوقات همسانسازی و ایثارگری بازنشستگان، اجرایی کردن احکام ۱۵درصد وزارت بهداشت و درمان، پرداخت منظم کسورات حقوق و حل محدودیتهای گواهی کسر از حقوق بازنشستگان را نیز مطرح کردند.
در این نشست، دادن اختیارات بیشتر به مدیریتهای استانی برای کاهش تمرکزگرایی در تهران و افزایش خدمات در استانها و توجه به نیروی انسانی موجود در مدیریتهای استانی، اجرایی شدن حق مناطق جنگی برای بازنشستگان مشمول این قانون، حضور مؤثر مدیریتهای استانی در شورای اداری استانها، ایجاد درگاه ارائه نظرات و پیشنهادها برای کانونها و بازنشستگان، حضور مدیرعامل صندوق در استانها و رسیدگی به مشکلات بازنشستگان از نزدیک، شفاف شدن احکام و فیشهای حقوقی بازنشستگان و درج جزئیات افزایشها در احکام و همچنین شفافسازی فعالیتهای اقتصادی صندوق و درآمدهای ناشی از سودآوری شرکتها از دیگر مطالبات مطرحشده از سوی رؤسای کانونهای بازنشستگان استان تهران و سایر استانهای کشور بود.
انتهای پیام/
نظر شما