به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، پیش از این، محققان فکر میکردند که ویتامین D به محافظت در برابر حملات آسم کمک میکند.
خطر ابتلا به آسم در نوزادان به دلیل استفاده از محصولات شوینده
با این حال، آخرین بررسیها نشان داد که مصرف ویتامین D احتمالاً به بهبود علائم آسم یا کاهش خطر حملات آسم کمک نمیکند.
این بررسی سایر فواید سلامتی ویتامین D را نفی نمیکند.
ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که افراد میتوانند آن را از طریق رژیم غذایی، مکملها و قرار گرفتن در معرض نور خورشید دریافت کنند. ویتامین D نقش مهمی در سلامت استخوان، رشد فیبر عضلانی و متابولیسم کلسیم دارد.
بیماری آسم وضعیتی است که بر ریهها و تنفس تأثیر میگذارد. افراد مبتلا به آسم در مواقعی بیماری شان به دلیل محرکهای خاص بدتر میشود. درمان میتواند بر مدیریت علائم و اجتناب از محرکهای آسم متمرکز شود.
در یک بررسی در سال ۲۰۱۶، نتایج چندین مطالعه نشان داد که ویتامین D میتواند به محافظت در برابر حملات آسم کمک کند.
پس از این بررسی، دادههای جدیدی پدیدار شد و محققان به دنبال ارزیابی مجدد تحقیق و چگونگی آن در مقایسه با یافتههای قبلی بودند.
محققان در بررسی فعلی به دنبال این بودند که ببینند آیا ویتامین D به کاهش خطرات تشدید آسم یا به بهبود کنترل علائم آسم کمک میکند. تشدید آسم به این معنی بود که علائم آنقدر بد بود که نیاز به درمان با کورتیکواستروئیدهای سیستمیک داشت.
محققان در مجموع ۲۰ مطالعه شامل بیش از ۲۲۲۵ فرد مبتلا به آسم را بررسی کردند.
تنها یک مطالعه که نوعی ویتامین D به نام کلسیدیول را بررسی کرد، نشان داد که کلسیدیول میتواند به کنترل آسم کمک کند. با این حال، برای اکثر مطالعات، یافتهها نشان داد که ویتامین D در مقایسه با دارونما به پیشگیری از حملات شدید آسم یا کنترل علائم آسم کمک نمیکند.
«آدریان مارتینو»، استاد عفونت تنفسی و ایمنی در دانشگاه کوئین مری لندن، میگوید: «این بررسی به روز شده شواهدی برای حمایت از نقش مکمل ویتامین D یا متابولیت های هیدروکسیله آن برای کاهش خطر تشدید آسم یا بهبود کنترل آسم نیافت.»
نتایج این بررسی نشان نمیدهد که افراد باید مصرف ویتامین D را متوقف کنند یا اینکه ویتامین D فواید دیگری هم ندارد.
مارتینو در ادامه تاکید کرد: «بسیاری از افراد مبتلا به آسم در صورت مصرف داروهای استنشاقی یا قرصهای استروئیدی، ویتامین D را برای محافظت از تراکم مواد معدنی استخوان مصرف میکنند. آنها نباید مصرف مکملها را بر اساس این بررسی، که فقط اثربخشی برای پیشگیری از حملات آسم را بررسی میکند و به سوالات سلامت استخوانها پاسخ نمیدهد، متوقف کنند.
منبع:مدیکال نیوز
انتهای پیام/
نظر شما