آموزش آشپزی / طرز تهیه خورشت به آلو مجلسی

خورش به و آلو یکی از انواع خورش های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که در فصل پاییز پخته می شود، برای مشاهده آموزش آشپزی اصیل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش به آلو در ادامه با چی شی همراه باشید.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ برای تهیه خورش به آلو، ابتدا پیاز را تفت داده، گوشت را با زردچوبه اضافه کنید.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی / طرز تهیه خورش لوبیای معروف ارومیه

سپس دارچین، فلفل و آب را برای پخت گوشت اضافه کنید. به‌ها را جداگانه تفت داده، همراه رب و آلو به قابلمه اضافه کنید. نمک، زعفران و آب‌لیمو را در پایان بیفزایید.

مواد لازم برای ۴ نفر مقدار مواد
میوه به ۲ عدد درشت
گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
چوب دارچین ۲ عدد
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
آلو بخارا ۱۰ عدد
شکر ۱ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

طرز تهیه خورش به آلو

مرحله ۱: خرد کردن و تفت دادن پیاز
برای تهیه خورش به آلو به روش مجلسی ابتدا پیاز را به سلیقه خود به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید و به همراه کمی روغن مایع در قابلمه که برای تهیه خورش در نظر گرفته اید تفت دهید تا پیاز سبک و سرخ شود.

مرحله ۲: اضافه کردن گوشت و تفت دادن با زردچوبه
پس از سرخ شدن پیاز گوشت خورشتی را به صورت قورمه خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله مقداری زردچوبه هم اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و عطر زردچوبه در فضای آشپزخانه بپیچد.

مرحله ۳: پختن گوشت با چوب دارچین و آماده کردن به
در ادامه چوب دارچین را به همراه مقداری فلفل سیاه و ۲ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا حدود یک ساعت گوشت به طور کامل بپزد. در حین پخت گوشت میوه به را به صورت درشت خرد کنید.

مرحله ۴: تفت دادن به‌ها و آماده کردن رب گوجه فرنگی
در این مرحله به های خرد شده را چند دقیقه به صورت جداگانه در روغن تفت دهید تا منسجم شوند و هنگام اضافه کردن به خورش له نشوند. پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت رب گوجه فرنگی را با مقدار کمی روغن تفت می دهیم.

مرحله ۵: اضافه کردن به، رب گوجه و آلو به خورش
حالا رب گوجه فرنگی تفت داده شده را به همراه به که قبلا تفت دادیم به قابلمه اضافه می کنیم. پس از اینکه به ها کمی نرم شدند آلوهای بخارا را به خورش اضافه می کنیم و دیگر به خورش کاری نداریم تا با حرارت ملایم جا بیفتد.

مرحله ۶: تنظیم نمک و افزودن زعفران و آب‌لیمو
در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش نمک خورش را اندازه می کنیم و زعفران دم کرده را نیز به قابلمه اضافه می کنیم. در ۵ دقیقه پایانی هم آب لیمو ترش و شکر را خوب مخلوط می کنیم و به خورش اضافه می کنیم. در پایان خورش را به همراه برنج آبکش سرو می کنیم.

آموزش آشپزی / طرز تهیه خورشت به آلو مجلسی

نکات پخت خورشت به و آلو

برای تهیه این خورش خوشمزه با مرغ به دو روش می توانیم عمل کنیم؛ روش اول گوشت مرغ را مانند گوشت خورشتی خرد کنیم و به خورش اضافه کنیم و روش دوم اینکه گوشت را به صورت تکه ای مانند خورشت مرغ اضافه کنیم.

اگر می خواهید برای دستور بالا گوشت مرغ را مانند گوشت خورشتی خرد کنید ۶۰۰ گرم گوشت مرغ احتیاج دارید و اگر می خواهید گوشت را به صورت تکه ای به خورش اضافه کنید باید از ۴ تکه گوشت ران یا سینه مرغ استفاده کنید.

برای داشتن یک خورش به‌آلو با طعم و ظاهر جذاب، انتخاب به مناسب بسیار اهمیت دارد. بهتر است از به‌های رسیده و سفت استفاده کنید، چرا که این نوع از به‌ها در طول پخت بافت خود را حفظ کرده و له نمی‌شوند. به‌های نرم و نارس ممکن است در زمان پخت بیش از حد نرم شوند و ظاهر خورش را خراب کنند. همچنین، توصیه می‌شود هنگام خرد کردن، اندازه قطعات را به شکلی انتخاب کنید که نه بیش از حد بزرگ باشند و نه بسیار کوچک، تا در نهایت خورشی متعادل داشته باشید.

تنظیم میزان آب خورش

خورش به‌آلو یکی از آن غذاهایی است که هر چه غلیظ‌تر باشد، طعم و مزه بهتری خواهد داشت. در نتیجه، از اضافه کردن بیش از حد آب به خورش پرهیز کنید. ابتدا مقدار کمی آب اضافه کنید و در طول پخت میزان آن را کنترل کنید. حین جا افتادن خورش، باید شعله گاز را ملایم باشد تا خورش به‌آرامی پخته شود. اگر در پایان پخت متوجه شدید که خورش بیش از حد رقیق است، می‌توانید درب قابلمه را بردارید و اجازه دهید آب اضافی آن تبخیر شود.

افزودن آلوها

برای اینکه آلوها در خورش نرم شوند و عطر خود را به خوبی به غذا منتقل کنند، لازم است آن‌ها را پیش از استفاده، در آب خیس کنید. این کار باعث می‌شود تا آلوها در خورش خشک نشوند و بافتی لطیف داشته باشند. بهترین زمان برای اضافه کردن آلوها به خورش، حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه قبل از اتمام پخت است. این زمان به آلوها اجازه می‌دهد تا بدون اینکه بیش از حد نرم و له شوند، عطر و مزه‌شان را به خورش منتقل کنند و جلوه‌ای جذاب به خورش ببخشند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1248935

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =