به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، ابوالفضل باقری فرد در یک برنامه تلویزیونی گفت: در ایام تعطیلات عید بیمارانی که وضعیت اورژانسی داشتند پذیرش و به وضعیت آنها رسیدگی شد.
افزایش مدت حضور دانشجویان پزشکی عمومی در دوره اینترنی
معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: در کشور ۶۰۰ بیمارستان دولتی داریم که از بین این تعداد، ۳۰۰ بیمارستان آموزشی هستند. از یکم تا ۵ عید که ایام تعطیلات است، تمام بیمارستانهای آموزشی علاوه بر باقی بیمارستانهای دولتی به بیماران ارائه خدمت کردند.
باقری فرد اظهار داشت: طبق آخرین آمار به ازای هر ده هزار نفر جمعیت در ایران سرانه پزشک ما ۱۵.۸ است و با برنامههایی که وزارت بهداشت خواهد داشت تا سال ۱۴۰۸ به سرانه بالای ۲۰ به ازای ۱۰ هزار نفر جمعیت خواهیم رسید.
وی با اشار به اینکه کیفیت آموزش پزشکی در ایران خاطرنشان کرد: از لحاظ کیفیت ، آموزش پزشکی ما مورد تأیید فدراسیون جهانی آموزش پزشکی (WFME) است. ضمن اینکه برای تربیت پزشک حتماً باید دانشگاههای ما کیفیتهای آموزشی لازم را داشته باشند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: برای اعطای مجوز به دانشگاهها برای آموزش پزشک، کارشناسان ما بررسیهای لازم را انجام خواهند داد و در صورت احراز شرایط و دارا بودن زیرساخت، اساتید و تجهیزات لازم مجوز دانشگاهها برای تربیت پزشک داده خواهد شد.
وی افزود: برای ما کمیت و کیفیت آموزش پزشکی هر دو دارای اهمیت است.
باقری فرد از افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت رشتههای تخصصی و فوق تخصصی در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۰ درصد ظرفیت رشتههای تخصصی و فوق تخصصی را افزایش دادیم و نتایج آن هم ۴ سال بعد که این افراد وارد بازار کار شوند مشخص خواهد شد.
وی با اشاره به وضعیت کمک هزینه تحصیلی دستیاران همزمان با آغاز دولت جدید یادآور شد: یکی از دلایلی که در این سالها باعث کمبود متخصص شده این هست که تا سالهای قبل شرایط سختی برای دستیاران تخصصی وجود داشت و با آغاز دولت جدید در سال ۱۴۰۱ کمک هزینه تحصیلی دستیاران بعد از ۲۰ سال از ۲ میلیون تومان به ۸ میلیون تومان رسید.
معاون آموزشی وزارت بهداشت اضافه کرد: کمک هزینه تحصیلی دستیاران در سال ۱۴۰۲ نیز مجدداً افزایش پیدا خواهد کرد.
وی گفت: با همین اقداماتی که در سال گذشته انجام شد ما برای اولین بار در تاریخ وزارت بهداشت، ۴۰۰۰ نفر دستیار تخصصی پذیرش داشتیم.
باقری فرد اظهار داشت: تاکید ما بر پذیرش دستیار بومی است که تا بعد از پایان تحصیل در محل زندگی خود ماندگار شوند و این باعث میشود مشکل کمبود متخصص در شهرهای محروم و کم برخوردار ما مرتفع شود.
وی با انتقاد از عدم تخصیص منابع برای تأمین بودجه افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی گفت: در خصوص افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی وزارت بهداشت وظیفه خود را انجام داد ولی متأسفانه تا این لحظه هیچ یک از منابع برای تأمین بودجه این افزایش اختصاص پیدا نکرده است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: در خصوص رشتههای دستیاری تخصصی نیز افزایش ظرفیت صورت خواهد گرفت اما تاکید ما بر افزایش رشتههای مورد نیاز کشور است.
وی گفت: اگر از سال سوم و چهارم به بعد یک دانشجوی پزشکی، زیرساختهای لازم برای دانشجو مهیا نشود موجب ازدحام دانشجویان بر بالین بیماران خواهد شد.
باقری فرد افزود: ما باید در افزایش ظرفیت رشتهها، افزایش متوازن داشته باشیم. ما نباید تمام منابع رو برای رشتههای پزشکی بگذاریم و از سایر رشتهها غافل بشیم.
انتهای پیام/
نظر شما