گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، مهدی عباسی از جوانترین اعضای ادوار شورای اسلامی شهر تهران به شمار میرود که به عنوان دوازدهمین منتخب شورای اسلامی شهر تهران در دوره ششم معرفی شد.
واکنش رئیس شورای شهر تهران درباره فیش های حقوقی
عباسی سابقه شهرداری منطقه ۱۷ را نیز در کارنامه خود دارد. با او درباره فساد در شهرداری تهران به گفتوگو نشستیم. در ادامه متن مصاحبه خبرنگار ایسکانیوز با مهدی عباسی را میخوانید:
به نظر شما، اهمیت مبارزه با فساد مالی در دستگاهها و سازمانها چیست؟
فساد مانند موریانهای است که سازمان را از درون خورده و کارکرد مجموعه را با مشکل مواجه میکند، به دارایی آن لطمه وارد کرده و اعتماد عمومی را از بین میبرد، عدالت آن را تحت تاثیر منفی قرار داده و در نهایت علاوه بر خسارتهای مادی فراوان، خسارتهای معنوی بالایی را هم در بردارد، هرچه مجموعهای بزرگتر و دارای توانمندیهای بیشتری باشد و در تعامل خدمات محور با مردم قرار گیرد قدرت تخریب آن نیز بالا میرود پس برای تحقق عدالت و کارآمدی سازمانها یکی از مهمترین گامها مبارزه با فساد است.
در روزهای اخیر شاهد تذکری ار جانب شما در خصوص دستگیریهایی از پرسنل دفتر شهردار تهران بودیم، آیا میتوان عنوان کرد که فساد سیستمی در شهرداری وجود دارد؟
- دستگیری مربوط به پایان سال ۱۴۰۱ به دلیل تخلفات مالی است که در هفته گذشته فرد دیگری نیز در سیر تکمیل تحقیقات برای پرونده مذکور توسط عوامل امنیتی دستگیر شد که ظاهرا فرد مذکور با اتهامات غیر مالی تحت تعقیب قرار گرفته است اما بیان این نکته ضروری است که با بررسی ادوار مختلف شهرداری که بنده از نزدیک این سازمان را تجربه کردم هیچگاه شاهد فساد سیستمی در شهرداری نبوده و الان هم نیستم فساد به صورت موردی، فردی و در نهایت با مشارکت افراد محدود صورت میپذیرد و علت واکنشها به این مسائل نیز با رویکرد جلوگیری از اتفاقات مشابه است که اندک آن نیز زیبنده شهرداری تهران نیست.
معمولا شهرداریها علیالخصوص شهرداری تهران در حوزه سلامت اداری در بین مردم در جایگاه مناسبی قرار ندارد، این موضوع را چگونه تحلیل میکنید؟
- شهرداری تهران به دلیل تنوع ماموریت حجم گسترده نیروی انسانی و نوع ماموریتی که شاید در بین سازمانها بیشترین لبه تماس با مردم را دارد به همین تناسب در معرض آسیب نیز قرار میگیرد، با شناخت کامل از شهرداری تهران باید دفاع تمامقدی از پرسنل خدوم و متعهد شهرداری داشته باشم که اکثر نیروهای موجود شهرداری از این جنس بوده و دارای رفتار اداری نظاممند با رعایت اصول حرفهای و سلامت اداری هستند، چالش و مشکل را آنهایی به وجود میآورند که با رفتارهای غلط و غیرقانونی، حیثیت سایرین را نیز در معرض خطر قرار میدهند از این رو باید عنوان کنم اصلیترین مبارزین حوزه فساد اداری خود پرسنل شهرداری تهران هستند و بسیاری از لایههای پنهان مفسدان با دست خود این پرسنل شناسایی و آشکار میشوند که اگر این عزم نبود به دلیل پیچیدگیهای رفتاری و رویکرد مخفیانه مفسدین، مسیر افشاگری و برخورد سرانجامی نداشت.
راههای تحقق سلامت اداری در شهرداری تهران را چه میدانید؟
- اصلیترین راه شناسایی نیروهای توانمند و توجه به شایسته سالاری است که افراد و مدیران با عملکرد سنجیده، سیر تعالی سازمان را هموار و آن را سرعت میبخشند و با مدیریت صحیح و عالمانه در تمامی ابعاد که یکی از آنها پیشگیری از فساد اداری است، گام بردارند.
در اقدام بعدی میتوان به هوشمندسازی و استفاده از فناوری و هوش مصنوعی اشاره کرد. تعریف حقوق واضح و آشکار مردم از دیگر اقدامات است، شفافیت در درآمدها، هزینهها بودجهریزی و قراردادها، استفاده از فرصت نظارت همگانی مردم و اعتماد به شهروندان مسئول و پرسنل متعهد و نظارتهای هوشمند کمک شایانی بر این مهم مینماید. ثبات در مقررات، جلوگیری از رانت اطلاعات و استفاده از بازارها و خدمات شفاف اقتصادی نیز کمککار میتوانند باشند، اما آنچه مهم است اقدام عالمانه، شناخت از محیط و عوامل موثر ضروری و همچنین بهکارگیری شیوه مناسب و یک حس سازمانی مشترک و عزم درون سازمان از اقدامات لازم است.
عملکرد شورای ششم و مدیریت شهر را در این زمینه چگونه میبینید؟
- شورای ششم نسبت به این موضوع بسیار حساس بوده و مسائل را با دقت و بدون تعارف دنبال میکند و قطعا در مقوله برخورد با فساد و همچنین ارتقاء سلامت اداری با تمام توان، تلاش و اقدام خواهد کرد.
مدیریت شهری نیز در این مسیر همراه شورا بوده و قطعا با عزم عمومی امیدواریم در این زمینه بتوانیم در پایان شورای ششم گزارش خوبی از عملکردمان داشته باشیم.
انتهای پیام/
نظر شما