به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، زمانیکه ریزش و جایگزینشدن موهای جدید فرد از تعادل خارج شود فرد دچار ریزش مو شده است و باید به دنبال علت و درمان باشد. یعنی در این حالت رشد موهای جدید متوقف شده و ریزش موها بیشتر از حالت طبیعی است. بنابراین باید به این نکته توجه شود که موی همه ما میریزد اما فقط وقتی تراکم موی سر کم شود به آن «ریزش مو» گفته میشود و باید به دنبال راه چارهای باشیم.
استرس و افسردگی به هر دلیلی که باشد موجب ریزش مو میشود
در بیشتر زمانها این اتفاق بهصورت تدریجی و آهسته میافتد و ما متوجه کاهش تراکم موها نمیشویم. اما هر وقت متوجه این کاهش مو شدیم باید به سرعت برای درمان آن دست به کار شویم؛ زیرا هرچه سریعتر درمان را آغاز کنیم نتیجه بهتری به دست خواهد آمد.
علتهای ریزش مو
۱. از دلایل اصلی ریزش مو در خانمها بستن موها با کش یا گیره مو در حالتی است که مو تحت کشش زیاد باشد.
۲. کم کاری غده تیرویید که از نشانههای دیگر کم کاری تیرویید میتوان به ضعف بدن، پوست خشک و صورت پف کرده اشاره کرد.
۳. سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCO) که موجب بر هم خوردن تعادل هورمونهای جنسی و اختلال در چرخه قاعدگی میشود و یکی از نشانههای آن ریزش مو و وجود آکنه در صورت است.
۴. انگل دمودکس، بهصورت طبیعی روی پوست سر و صورت وجود دارد اما تراکم بالای این انگل روی پوست، باعث بروز التهابات پوستی و آکنه و ریزش مو میشود. این انگل یکی از دلایل بروز شوره مقاوم به درمان است و با درمان انگل دمودکس این مشکل نیز برطرف خواهد شد.
۵. کمبود آهن، حتما در نظر داشته باشید حتی اگر آهن در خون شما به میزان نرمال وجود داشته باشد، اما فریتین خونتان زیر ۴۰ باشد، همچنان ریزش مویتان ادامه خواهد داشت. بنابراین اگر آزمایشتان وجود میزان کافی آهن را در خونتان نشان میدهد، تصور نکنید پزشک به اشتباه همچنان برایتان قرص آهن تجویز کرده است.
۶. بعد از زایمان و در دوران شیردهی ریزش مو در خانمها شایع است و این به علت بر هم خوردن تعادل هورمونها و از دستدادن مقادیر زیاد موادمعدنی و ویتامینها در دوران حاملگی، زایمان و شیردهی است.
۷. مصرف برخی از داروها موجب ریزش مو میشود. بنابراین حتما داروهایی را که مصرف میکنید به پزشک خود اطلاع دهید.
۸. شیمیدرمانی و استفاده خودسرانه از داروهای غیرپزشکی.
۹. استفاده از حوله، شانه و کلاه دیگران، یکی از دلیلهای ریزش موست. این مسئله باعث بروز عفونتهای قارچی میشود.
۱۰. آسیبهای فیزیکی و حرارتی مانند استفاده مداوم از سشوار و اتوی مو. این کار سبب خشکی بیشازحد مو و درنتیجه جداشدن مو از ساقه میشود.
۱۱. استفاده بیشازحد از رنگ موهای حاوی آمونیاک، ژلهای حالتدهنده، فیکسکنندهها و اسپری تافت مو و همچنین کراتینهکردن و بوتاکس مو موجب بروز آسیبهای جبرانناپذیر به موها میشود.
۱۲. استرس و اضطراب نقش موثری در ریزش مو دارد. افسردگی و وسواس نیز سبب ریزش مو میشود. به واسطه این بیماریها، افراد نظافت و استحمام را بهصورت صحیح انجام نمیدهند و در موارد وسواس نیز شستوشوی بیشازحد باعث آسیب شدید به پوست و مو میشود.
۱۳. کرونا یکی از دلایل ریزش موست. طبق آخرین تحقیقات و مشاهدات، یکی از عوارض و نشانههای ابتلا به بیماری کووید ۱۹ ریزش موی شدید است. در این حالت، موها پس از سه ماه از بهبود بیمار، دوباره رشد میکنند. با اینکه ریزش مو در این بیماری برگشتپذیر است اما مراجعه به پزشک و معالجه سریع بسیار اهمیت دارد، زیرا در صورتیکه درمان بهموقع انجام نشود موها به زیبایی قبل نخواهند شد.
۱۴. تغذیه و رژیمهای سخت و نامناسب نیز یکی از دلیلهای ریزش مو هستند.
باید اشاره کرد که ریزش مو علتهای دیگری نیز ممکن است داشته باشد. ریزش موی سکهای، ریزش موی ارثی (آندروژنیک)، بیماری لیکن پلان، ریزش مو همراه با زخم، عفونتهای قارچی و میکروبی و...
نشانههای ریزش مو
کنده شدن راحت مو هنگام کشیدن
ریختن و بجا ماندن تعداد زیادی مو روی بالش
ریزش شدید مو زمان شانه زدن
ریختن تعداد زیاد مو در حین استحمام
جلوگیری از ریزش مو
جلوگیری از ریزش مو برای افراد اهمیت زیادی دارد، زیرا موها در زیبایی فرد و تعاملات اجتماعی آنها بسیار موثرند و از دستدادن موها اثر مخرب روحیروانی در فرد به وجود میآورد. توصیه میشود با موهای خود با لطافت رفتار کنید.
روزانه موهایتان را با برس چوبی به آرامی شانه بزنید و هرگز سعی نکنید گرههای مو را با فشار و کشش شدید برس باز کنید زیرا این کار به پیاز مو (فولیکول) آسیب وارد میکند. شامپوها به تنهایی قادر به درمان ریزش مو نیستند و موارد مطرح شده صرفا جنبه تبلیغاتی دارند؛ زیرا شامپوها روی سطح خارجی پوست و مو تاثیر میگذارند، درحالیکه ریزش مو به علت آسیبهایی است که به فولیکول مو وارد شده. شامپوها اثر مثبت درمانی روی بیماریهای پوست سر مانند شوره و کاهش خشکی و کنترل چربی پوست دارند و فقط در مواردی که ریزش مو به علت بیماریهای قارچی پوست سر باشد میتواند به درمان ریزش مو کمک کند.
در این صورت تجویز شامپوی مناسب در کنار دیگر درمانها در کنترل ریزش مو موثر خواهد بود. تاکنون درمان خاص و قطعی برای ریزش مو وجود نداشته، بلکه درمان به صورت ترکیبی و با صبر و همراهی فرد و پزشک درمانگر امکانپذیر است. در حال حاضر درمانهایی نظیر مزوتراپی، میکرو نیدلینگ، فیلر مو و لیزرهای خاص، در کنترل ریزش مو و رویش مجدد آن تاثیر مثبت و رضایتبخشی داشتهاند. البته در کنار آنها بررسیهای آزمایشگاهی و درمان بیماریهای زمینهای ضروری است و موجب رسیدن به نتیجه دلخواه میشود.
منبع: همشهری آنلاین
انتهای پیام/
نظر شما