عوارض حذف صبحانه از وعده غذایی

شاید شما هم یکی از کسانی باشید که به‌سادگی از خوردن صبحانه چشم‌پوشی می‌کنید؛ حالا چه به این خاطر که احساس می‌کنید دهانتان برای خوردن اولین لقمه باز نمی‌شود و چه به این دلیل که در حال دنبال کردن رژیم روزه‌ داری یا فستینگ هستید

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، شاید شما هم یکی از کسانی باشید که به‌سادگی از خوردن صبحانه چشم‌پوشی می‌کنید؛ حالا چه به این خاطر که احساس می‌کنید دهانتان برای خوردن اولین لقمه باز نمی‌شود و چه به این دلیل که در حال دنبال کردن رژیم روزه‌ داری یا فستینگ هستید. شاید حتی فکر کنید برای کاهش وزن بهتر است صبحانه را حذف کنید. اما جس هیلارد، متخصص تغذیه ورزشی می‌گوید دلایل قانع‌کننده‌ای برای نامیدن صبحانه به‌عنوان «مهم‌ ترین وعده غذایی روز» وجود دارد.

بهترین و بدترین ساعت برای خوردن موز چه زمانی‌ است؟

جس توضیح می‌دهد: «بدنتان در طول هر چند ساعتی که خوابیده باشید تغذیه نکرده و شکستن این روزه ناخواسته به بدن اجازه می‌دهد تا دوباره بیدار شود، برای طول روز سوخت داشته باشد، احساس کند انرژی دارد و به شما اجازه دهد هر فعالیتی را که در آن روز دارید انجام دهید.»

او اضافه می‌کند که صبحانه همچنین ۲۵ درصد از مواد مغذی روزانه ما را تشکیل می‌دهد و با نخوردن صبحانه، بخش عظیمی از ویتامین‌ها و مواد معدنی را در بخش اول روز از دست می‌دهید. به ویژه برای زنان، نخوردن صبحانه با هدف کاهش وزن می‌تواند مضر باشد.

جس می‌گوید برای شروع روز معمولا بهتر است در صورت امکان، یک ساعت بعد از بیدار شدن غذا بخورید، زیرا این کار از افزایش قند خون در اواخر روز جلوگیری می‌کند. او توضیح می‌دهد: «این افزایش قند خون می‌تواند استرس زیادی بر بدن وارد کند و همچنین منجر به انتخاب‌های غذایی ضعیف شود.»

صبحانه می‌تواند از پرخوری های بعدی  جلوگیری کند

جس می‌گوید: «نخوردن وعده‌های غذایی می‌تواند باعث شود بدن شما هورمون گرسنگی بیشتری تولید کند. این موضوع می‌تواند منجر به گرسنگی و قاروقورهای ناخوشایند شکم شود که هیچ‌کس دلش نمی‌خواهد تجربه کند.»

حذف وعده های غذایی میزان هورمون لپتین را نیز کاهش می‌دهد؛ هورمونی که در واقع کاهش‌دهنده اشتهاست. جس می‌گوید: «این بدان معناست که وقتی بالاخره می‌خواهید غذا بخورید، دیرتر احساس سیری خواهید کرد و به احتمال زیاد میان وعده یا پرخوری خواهید داشت.

و بیایید صادق باشیم، این احتمال وجود دارد که غذاهایی که هنگام گرسنگی برای میان‌وعده انتخاب می‌کنید، کالری‌دار، شیرین و پرچرب باشند.

پرخوری منجر به مشکلات قند خون می‌شود

جس می‌گوید این گرسنگی ها می‌تواند باعث افزایش قند خون بعد از ناهار و شام شود. این به این دلیل است که کنترل قند خون در اواخر روز سخت‌تر می‌شود، بنابراین اگر بدن شما انرژی مورد نیاز خود را در طول روز از غذا دریافت نکند، باعث افراط می‌شود و در نتیجه قند خون هم سیر صعودی پیدا می‌کند.»

افزایش مداوم قند خون می‌تواند منجر به حالت افسردگی، اضطراب، مشکلات خواب و نوسانات خلقی ناپایدار شود. به علاوه، این‌ مساله می‌تواند برای کاهش وزن هم مضر باشد.

همچنین حذف مداوم وعده‌ های غذایی، به‌ویژه صبحانه، مقدار زیادی از هورمون پروژسترون را مصرف می‌کند تا کورتیزول بسازد؛ هورمون استرس. جس می‌گوید: «این موضوع می‌تواند منجر به بروز علائم مختلفی از جمله PMS، تحریک ‌پذیری، حساسیت سینه‌ ها، نفخ، سردرد و پریود نامنظم شود.»

نخوردن صبحانه می‌تواند هورمون ها را ویران کند

مطالعات مختلف نشان داده‌اند که روزه ‌داری به طور بالقوه می‌تواند تأثیر منفی بر هورمون‌ های تولیدمثل زنان داشته باشد. جس توضیح می‌دهد: «نشان داده شده است که روزه می‌تواند کارایی عملکرد تخمدان و در برخی موارد کیفیت تولید تخمک را کاهش دهد. و همچنین می‌تواند شوک قابل توجهی به بدن وارد کند که می‌تواند منجر به پریودهای نامنظم و اختلال در چرخه قاعدگی شود.

در همین راستا، روزه‌ داری می‌تواند باعث کم‌کاری تیروئید و کاهش ترشح هورمون‌ های تیروئید شود، که باز هم ممکن است مشکلاتی را در باروری ایجاد کند.

اما از سوی دیگر، برخی تحقیقات نشان داده‌اند که روزه داری تأثیر مثبتی بر زنانی دارد که از سندرم تخمدان پلی کیستیک رنج می‌برند. جس می‌گوید: «روزه‌داری می‌تواند هورمون‌ها را بهتر تنظیم کند و باعث کاهش بافت چربی شود، چیزی که علائم PCOS را تشدید می‌کند.»

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

کد خبر: 1183034

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =