به گزارش خبرنگار گروه استانهای ایسکانیوز از اصفهان، نشست مجازی «دبیرخانه علمی مطالعات راهبردی مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی» با حضور رئیس مرکز حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی و مسئولان دبیرخانه مهدویت از سراسر کشور، امروز به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان برگزار شد.
تلاشهای ارزشمند مهدوی در دانشگاه آزاد اصفهان
علی سروری مجد در ابتدای این جلسه گفت: در سالهای گذشته نشستهای متعددی در سراسر کشور با موضوع مهدویت برگزار شد. همت مراکز استانی مختلف دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری قریب به هزار برنامه مهدوی در عرض یک سال، قطعاً شایان توجه است و جا دارد در این خصوص از تلاشهای دستاندرکاران ارزشمند دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان به عنوان مرکز دبیرخانه علمی مطالعات راهبردی مهدویت، تقدیر کنیم.
بیش از ۸۴۰ برنامه مهدوی در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شده است
رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استانهای دانشگاه آزاد اسلامی در رابطه با فعالیت مراکز دانشگاهی در استانهای مختلف افزود: همه استانها از نظر برگزاری رویدادهای مهدوی همسطح نبودهاند. در این راستا، نظارت و ارزیابی به منظور پایش عملکرد واحدهای استانی دبیرخانه علمی مطالعات راهبردی مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی، باید به دقت انجام شود. لذا لازم است که در این رابطه ساز و کارهای لازم تمهید و طراحی شود تا در سال جاری بتوانیم شاهد تقویت عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه تحقیقات و فرهنگسازی مهدوی باشیم.
«طرح رتبهبندی استانی» در دستورکار دبیرخانه مهدویت
در این جلسه پیام نجفی رئیس دبیرخانه علمی مطالعات راهبردی مهدویت با ذکر گزارشی از برنامههای برگزار شده خاطرنشان کرد: آن دسته از برنامههای مهدوی که برای امسال برنامهریزی شدهاند -اعم از انتشار مجلات علمی و پژوهشی، برگزاری کنفرانسهای ملی و بینالمللی، ترغیب دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری به نگارش پایاننامه و رساله با موضوع مهدویت، برگزاری کارگاهها و نمایشگاهها و اجرای طرح نشاط- دستاوردهای ماندگاری را در زمینه اندیشه ظهور، منجی و مهدویت رقم خواهند زد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان بیان کرد: امسال با توجه به اهمیت پایش فعالیتهای مهدوی در استانها توسط دبیرخانه مهدویت بر اساس مسأله نظارت و ارزیابی که مورد تأکید دکتر سروری مجد قرار گرفت، «طرح رتبهبندی استانی» را اجرا خواهیم کرد. هدف از این رتبهبندی، تشویق استانهای فعال در حوزه مهدویت و ترغیب سایر استانها به انجام فعالیتهای فرهنگی و علمی به صورتِ پررنگتر است.
شعار امسال: مهدویت و الگوی مطلوب تربیت اجتماعی
نجفی اشاره داشت: امسال شعار «مهدویت و الگوی مطلوب تربیت اجتماعی» را مبنای فعالیتهای محققان و دستاندکاران اجرایی در دبیرخانه قرار دادهایم. توجه به مسأله تربیت اجتماعی در این شعار، برخاسته از حضور بیش از ۱.۲ میلیون دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی است که ضرورت پرداختن به «تربیت مهدوی» را بر اساس مدل «تربیت اسلامی» که توسط دکتر طهرانچی ابلاغ شده است، ایجاب میکند.
درج بیش از ۳۰۰ موضوع مهدوی در سامانه پژوهشیار
در ادامه، محمدعلی قیصریان دبیر دبیرخانه علمی مطالعات راهبردی مهدویت افزود: بر اساس شعار امسال در دبیرخانه، حدود ۲۰ موضوع را از منظر تربیت اجتماعی استخراج کرده و بر اساس ظرفیتِ استانهای مختلف و فراوانی موضوعات، برگزاری کرسیهای نظریهپردازی، حمایت از انجمنهای علمی دانشجویی مهدویت، برگزاری کارگاههای توانمندسازی و مسابقات کتابخوانی و درج بیش از ۳۰۰ موضوع مهدوی در سامانه پژوهشیار را به سرانجام رساندهایم. اوج فعالیتهای دبیرخانه نیز برای فاصله زمانی ۱۳ رجب تا نیمه شعبان برنامهریزی شده که موسوم به «چله مهدوی» است و فعالیتهای بزرگ و شاخصِ استانها از جمله برگزاری همایشهای پژوهشی ملی، در این فاصله انجام خواهد شد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان بیان کرد: علاوه بر اقدامات یاد شده، سه استان اصفهان، فارس و گیلان در حال پیگیری تأسیس مجله علمی هستند که از منظر پژوهشی هدف بسیار ارزشمندی است. گام بعدی در دبیرخانه، نگارش درسنامه مهدویت است تا بتوانیم آموزش مضامین مهدوی را بهطور نظاممند دنبال کنیم.
در همایشهای استانی، نگاه ملی داشته باشیم
مسیب داوری دبیر هماهنگی دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این نشست گفت: بر اساس سیاستگذاریهای صورت گرفته، زمانبندی اجرایی دقیقی برای پیادهسازی مأموریتهای مهدوی استانهای مختلف در نظر گرفته شده است. بر این اساس، انضباط در برگزاری برنامههای ترویجی و پژوهشی تا نیمه آذرماه و سپس برگزاری همایشهای علمی ملی و بینالمللی در «چله مهدوی» اهمیت ویژهای دارد تا بتوانیم به بازدهی مطلوبی دست یابیم.
وی افزود: هر رویداد پژوهشی که در استانهای مختلف برگزار میشود، باید با نگاه فرا-استانی به صورت ملی برگزار شود. برنامههای یاد شده پایش خواهد شد و امسال از برگزاری نشستهای محدودِ تخصصی، فراتر خواهیم رفت.
این عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ما بعد از ۲ سال تلاش مستمر باید بررسی کنیم که تا چه اندازه توانستهایم در امر شبکهسازی و کادرسازی که از اهداف اولیه تأسیس این دبیرخانه علمی بوده، موفق باشیم. دانشگاه آزاد اسلامی رسالت اجتماعی برای خود قائل است و ما نمیخواهیم صرفاً کار پژوهشی غیرکاربردی انجام دهیم؛ پس، جذب اساتید و دانشجویان در رویدادهای مهدوی اهمیت فوقالعادهای دارد و راهبرد ما باید جذب حداکثری «مهدیپژوهان» باشد.
باید پا را از دانشگاه فراتر بگذاریم!
داوری در پایان اظهار کرد: هر اقدام علمی و فرهنگی در حوزه مهدویت، باید پیوست رسانهای داشته باشد. فعالیتها در این حوزه، میبایست برای استفاده توسط جامعه، با ابزارهای مختلف رسانهای ترویج شوند. ضمن توجه به کنشگری مهدوی در چهارچوبِ مأموریت طراحی شده برای هر استان، باید اهمیت رسانه را درک کرد، محدود به کارِ صرفاً تحقیقاتی نشد و پا را از دانشگاه فراتر گذاشت! در هر استانی که هستیم، باید از پشت میز فاصله گرفته و در تعامل با بنیادهای مهدویت، رسانهها، فرهنگسراها و نهادهای فرهنگی استان، پیشقدم در فرهنگسازی و تحقیقات مهدوی باشیم. دانشگاه آزاد اسلامی باید بتواند محورِ برنامههای مهدوی در هر استان باشد.
گفتنیست دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در فروردین ۱۴۰۰ به دنبال برگزاری موفق کنفرانس علمی مطالعات راهبردی مهدویت با حضور محققانی از سراسر کشور، مسئولیت «دبیرخانه علمی مطالعات راهبردی مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی» را به دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان واگذار کرده بود. برگزاری نشستهایی از این دست، با هدف پایش و کیفیتافزایی مأموریتهای مهدوی واحدهای مختلف دانشگاه آزاد در سراسر کشور و تقویت شبکهسازی علمی و فرهنگی، صورت میگیرد.
خبرنگار: محمدرضا زاهد
انتهای پیام./
نظر شما