به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، یوگنی پربینیس، معاون وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد که ناتو به کییف پیشنهادی در خصوص دست یابی به صلح در ازای واگذاری ذرهای از خاک این کشور به طرف روسی را مطرح نکرده است.
بیشتر بخوانید:
آخرین تحولات اوکراین| وعده الحاق مناطق بیشتری از اوکراین به روسیه
وی گفت: «اوکراین در ازای هیچ چیز، سرزمینهای خود را معامله نخواهد کرد. من میتوانم تأیید کنم که هیچ پیشنهاد رسمی از سوی ناتو یا دیگر شرکای غربی برای واگذاری سرزمینهای ما در ازای هر اقدام دیگری وجود نداشته است».
پیش از این، در اواسط ماه آگوست پارلمان اعلای اوکراین پیش نویس قطعنامهای را در مورد غیرقابل قبول بودن پایان دادن به درگیری نظامی با روسیه از طریق واگذاری هر منطقهای تصویب کرد. این قطعنامه همچنین الزام خروج ناوگان دریای سیاه روسیه از شبه جزیره کریمه را بیان میکند.
چندی پیش مشخص شد که رئیس دفتر دبیر کل ناتو، استیان ینسین، از امکان واگذاری برخی از مناطق اوکراین به روسیه به عنوان بخشی از مذاکرات صلح خبر داد. بلافاصله مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین، میخائیل پودولیاک، تاکید کرد که این کشور به خاطر عضویت در بلوک نظامی-سیاسی ناتو چنین معاملهای را انجام نخواهد داد. او از غرب خواست به جای طرح ارائه امتیازات سرزمینی، عرضه تسلیحات به کییف را افزایش دهد.
این در حالی است که روزنامه پولیتیکو به نقل از مقامات آمریکایی نوشت: در ایالات متحده معتقدند که فرصت مذاکرات صلح بین اوکراین و روسیه از دست رفته است. این نشریه یادآور شد که روند عملیات ضد حمله اوکراین در واشنگتن به طور فزایندهای با ناامیدی و نه با اشتیاق دنبال میشود.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به پانصد و هشتاد و ششمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
بایدن: مردم اوکراین میتوانند به ادامه حمایت ما تکیه کنند
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به کییف قول داده است که علیرغم تصویب بودجه موقت این کشور بدون تخصیص بودجهای برای اوکراین، ایالات متحده حمایت مالی خود از اوکراین را متوقف نخواهد کرد.
بایدن گفت: میخواهم به متحدان آمریکا، مردم ایالات متحده و مردم اوکراین اطمینان دهم که میتوانند روی ادامه حمایت ما حساب کنند، ما کنار نمیرویم.
رئیس جمهور آمریکا همچنین انتظار دارد که کنگره ایالات متحده در رای گیری جداگانهای تخصیص بودجه لازم برای حمایت از اوکراین را تصویب کند. وی گفت: ما تحت هیچ شرایطی نمیتوانیم کمکهای آمریکا به اوکراین را قطع کنیم.
روز گذشته بایدن لایحهای را امضا کرد که بودجه دولت فدرال را برای مدت ۴۵ روز تمدید میکند، البته این سند شامل تخصیص بودجه برای کمک به اوکراین نیست.
دیپلمات روس: راه حل مذاکره درباره اوکراین در سازمان ملل بررسی نمیشود
دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل صبح امروز در مصاحبه با روزنامه ایزوستیا اعلام کرد که موضوع حل و فصل اوضاع اوکراین از طریق مذاکره در این سازمان جهانی مطرح نشده است.
وی گفت: در سازمان ملل، موضوع حل و فصل مذاکره به هیچ وجه مطرح نشده است. دبیرکل [آنتونیو گوترش] قبلاً گفته بود که اگر هر دو طرف برای این کار آماده باشند، آماده میانجی خواهد بود، ولی ما به خوبی میدانیم که اوکراین در مقطعی از زمان طرح پاراف شده حل و فصل اوضاع از طریق مذاکره را رد کرد.
پولیانسکی همچنین یادآور شد که ولادیمیر زلنسکی به منظور «سوزاندن همه پلهای پشت سر خود»، فرمانی مبنی بر ممنوعیت هر گونه مذاکره با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را تصویب کرد.
این دیپلمات افزود: هیچ تلاش یا پیشنهاد جدی و واقعی برای روند مذاکرات مطرح نشده و هیچ گفتگویی در این زمینه در سازمان ملل وجود ندارد.
در عین حال، پولیانسکی تاکید کرد که اوکراین نشان داده که تمایلی به صحبت در مورد هر چیزی با روسیه را ندارد و بیشتر اولتیماتوم برای روسیه تعیین میکند که طبیعتاً نمی تواند مبنایی برای مذاکره باشد.
پولیانسکی: هیچ چشم اندازی برای احیای توافق غلات دیده نمیشود
دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در این مصاحبه یادآور شد که در حال حاضر هیچ نکتهای وجود ندارد که نشان دهنده احتمال بازگشت مسکو به توافقنامه غلات باشد. این دیپلمات شرایط مسکو برای صادرات محصولات کشاورزی و کودهای کشاورزی روسیه را یادآور شد که هنوز محقق نشده است.
با این حال، پولیانسکی اعتراف کرد که اجرای آنها تا حد زیادی به کشورهای غربی بستگی دارد و نه به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل. وی افزود: «ظاهراً دبیرکل هیچ اهرم نفوذ مضاعفی بر کشورهای غربی ندارد و از مان آغاز هم این مسئله روشن بود و دقیقاً به همین دلیل است که ما در این نقطه هستیم. تاکنون هیچ نکتهای که ما را به از سرگیری توافق غلات به شکل قبلی آن خوشبین کند، نمیبینم.»
این دیپلمات روس همچنین افزود که سازمان ملل هیچ قالب جدیدی را که بتواند جایگزین طرح ریدور دریای سیاه شود، پیشنهاد نکرده است.
نیوزویک: اسلواکی ممکن است حمایت نظامی از اوکراین را متوقف کند
نشریه نیوزویک در تحلیلی نوشت که اوکراین ممکن است به دلیل روی کار آمدن حزب اپوزیسیون Smer که مخالف حمایت نظامی از کییف است، تامین منابع تسلیحاتی خود از اسلواکی را از دست بدهد.
در این مقاله آمده است: «رئیس جمهور روسیه روز یکشنبه خبرهای خوبی از انتخابات اروپا دریافت کرد. <…> پیروزی حزب مخالف در اسلواکی احتمالاً زنگ خطری برای کییف خواهد بود که دیگر از این کشور کمک نظامی دریافت نکند. رابرت فیکو، رهبر حزب Smer گفته که عرضه تسلیحات را قطع کرده و فقط حمایت بشردوستانه به اوکراین ارائه خواهد داد.»
روز گذشته حزب Smer با شمارش بیش از ۹۹ درصد آرا در انتخابات پارلمانی به پیروزی رسید.
فیکو: اسلواکی مشکلات جدی تری در مقایسه با اوکراین دارد
روبرت فیکو، نخست وزیر سابق اسلواکی دیروز بار دیگر تایید کرد که با پیروزی حزب سوسیال دموکرات (Smer) در انتخابات و شرکت آن در تشکیل دولت، براتیسلاو از مذاکرات درباره وضعیت اوکراین حمایت خواهد کرد. وی تاکید کرد که اسلواکی و شهروندانش مشکلات بزرگتری نسبت به اوکراین دارند که باید به آنها رسیدگی شود.
فیکو در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «این یک واقعیت است که اوکراین یک تراژدی بزرگ برای همه است. ولی اگر حزب Smer دولت تشکیل دهد، ما هر کاری را در بستر اتحادیه اروپا انجام خواهیم داد تا مذاکرات صلح برای حل و فصل این بحران در کوتاهترین زمان ممکن آغاز شود.
بورل: تاکنون ۸۰ میلیارد یورو برای اوکراین اختصاص یافته است
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شب گذشته، یکشنبه، در یک کنفرانس مطبوعاتی در کییف اعلام کرد که از سال ۲۰۲۲ به این طرف اتحادیه اروپا ۸۰ میلیارد یورو برای کمک اوکراین اختصاص داده است.
وی گفت: "اکنون ما به تنهایی کمک نظامی به مبلغ حداقل ۲۵ میلیارد یورو ارائه کرده ایم. مجموع حمایتها به ۸۰ میلیارد یورو می رسد. این بزرگترین مبلغی است که تا به حال برای چنین کمکهایی اختصاص داده شده و این کمکها ادامه خواهد داشت."
اتحادیه اروپا بدون توجه به مواضع آمریکا به کمک به اوکراین ادامه میدهد
جوزپ بورل، رئیس سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین گفت: اتحادیه اروپا به حمایت مالی خود از اوکراین ادامه داده و حتی آن را افزایش خواهد داد، زیرا آنچه را که در حال رخ دادن است یک تهدید موجودیتی می دانیم؛ کمکهای ما جنبه درازمدت خواهد بود و هیچ ارتباطی با آنچه در ایالات متحده می افتد ندارد.
علاوه بر این، به گفته بورل، حمایت اتحادیه اروپا به نتایج ضد حمله اوکراین هم بستگی نخواهد داشت.
بورل تاکید کرد که اتحادیه اروپا برای ادامه درگیری نظامی، تنها از ابتدای سال جاری ۳۰۰ هزار گلوله ۱۵۵ میلیمتری و ۲.۶ هزار موشک به اوکراین تحویل داده است. او قول داد که اتحادیه اروپا به افزایش تولید مهمات برای اوکراین ادامه خواهد داد.
بورل: اوکراین باید برای پیوستن به اتحادیه اروپا سخت تلاش کند
مسئول اصلی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی در پاسخ به سئوالی تاکید کرد که اوکراین قبل از پیوستن به اتحادیه اروپا با "نبرد سختی" روبرو است و دیپلماسی اروپایی باید جامعه اوکراین را مجبور کند برای این منظور باید سخت تلاش کنند.
جوزپ بورل یادآور شد که اتحادیه اروپا از اوکراین در دو جبهه حمایت میکند - در زمینه جنگی و در آرزوهایش برای پیوستن به اتحادیه اروپا. وی گفت: «اولی یک مبارزه وحشتناک است، دومی یک مبارزه دشوار است. وحشتناک نیست، زیرا مردم نمی میرند، اما هنوز هم دشوار خواهد بود، و شما باید هر کاری انجام دهید تا جامعه اوکراین برای این کار تلاش کند. این یک وعده جدی از سوی اتحادیه اروپا است. مسلماً این مسئله (عضویت اوکراین) فردا یا پس فردا اتفاق نمیافتد، اما ما میخواهیم زودتر اتفاق بیفتد، زیرا این بهترین تضمین برای امنیت اوکراین است.»
بورل برای اولین بار با وزیر دفاع جدید اوکراین دیدار کرد
جوزپ بورل، رئیس سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای اولین بار با رستم عمروف، وزیر دفاع جدید اوکراین دیدار کرد. این دیپلمات روز یکشنبه در X (توئیتر سابق) خود نوشت: «ما در اولین جلسه شخصی خود درباره ادامه کمک نظامی اتحادیه اروپا صحبت کردیم. اوکراین به امکانات بیشتری نیاز دارد و سریعتر به آنها نیاز دارد. ما در حال آماده سازی تعهدات امنیتی بلندمدت برای کییف هستیم.»
عمروف و بورل در اواسط ماه سپتامبر یک گفتگوی تلفنی داشتند که طی آن در مورد راه های بهبود عرضه تسلیحات و مهمات این کشور صحبت کردند.
روز گذشته گزارش شده که بورل از اودسا وارد کییف شده است. طبق گزارشها، وی قرار بود با ولادیمیر زلنسکی و دیمیتری کولهبا، وزیر امور خارجه دیدار کند، سپس به اتفاق آنها در رویدادی برای بزرگداشت یاد سربازان کشته شده اوکراینی شرکت کند.
بورل شنبه در یک سفر از پیش اعلام نشده به بندر اودسا در جنوب اوکراین رفت.
وزیر خارجه انگلیس: توقف ارسال تسلیحات به کییف منجر به پایان درگیری نخواهد شد
جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه انگلیس شب گذشته اعلام کرد که توقف ارسال تسلیحات به اوکراین کمکی به پایان درگیری نظامی در خاک این کشور نخواهد کرد.
وی در یک رویداد در اندیشکده Onward در منچستر گفت: «اکنون بیش از هر زمان دیگری مطمئن هستم که آنها تا زمانی که کشورشان را پس نگیرند، از جنگ دست نخواهند کشید. همه آن صداهای تنبلی که میگویند اگر انگلیس یا غرب از تجهیز تسلیحاتی اوکراین دست بردارند، جنگ تمام خواهد شد، حرف بیهوده میزنند».
کلورلی وعده داد که انگلیس تا زمانی که اوکراین "سرزمینهای متعلق به خود را پس نگرفته باشد" از این کشور حمایت خواهد کرد. وی افزود: «موضع ما را موضع گیری اوکراین تعیین میکند. من فکر نمیکنم که ما این حق را داشته باشیم که به کشورهای دیگر دیکته کنیم که چه مقدار از خاک خود را باید واگذار کنند تا به صلح دست یابند.»
وزیر دفاع سابق انگلیس از کییف خواست تا جوانان بیشتری را بسیج کند
بن والاس، رئیس سابق وزارت دفاع انگلیس روز گذشته ابراز عقیده کرد که مقامات اوکراینی باید جوانان بیشتری را به خدمت نظامی در ارتش بفرستند تا از کند شدن سرعت ضد حمله جلوگیری کنند.
وی گفت: میانگین سنی سربازان ارتش اوکراین در جبهه نبرد بیش از ۴۰ سال است. من تمایل زلنسکی برای حفظ جوانان برای آینده را درک میکنم، اما واقعیت این است که هرگونه مکث به روسیه اجازه میدهد تا توان خود را تجدید کرده و حمله دیگری انجام دهد.»
به گفته والاس، زمان آن فرا رسیده که کییف مقیاس بسیج عمومی در اوکراین را دوباره ارزیابی کند، «همانطور که انگلیس در سالهای ۱۹۳۹ و ۱۹۴۱ انجام داد». وی یادآور شد که برای پایان دادن به درگیری، باید به طور فعال سلاح به اوکراین ارسال شود.
سفر هیئت صندوق بین المللی پول برای مذاکره به کییف
روز گذشته هیئتی از صندوق بین المللی پول (IMF) برای مذاکره وارد کییف شد.
واهرام استپانیان، نماینده دائم این صندوق در اوکراین در این باره توضیح داد: «گفتگوهای سطح بالا بر فعالیتها و چالشهای امیدوارکننده در چارچوب برنامه تأمین مالی گسترده که اوکراین با حمایت صندوق بینالمللی پول اجرا میکند، متمرکز خواهد بود».
در اوایل سپتامبر، نخست وزیر اوکراین، دنیس اشمیگال یادآور شد که کشورهای غربی از ابتدای سال ۲۰۲۳ به اوکراین ۳۰ میلیارد دلار کمک کردهاند.به گفته وی، همچنین توافقهای مشخصی برای تامین مالی بلندمدت با صندوق بینالمللی پول، اتحادیه اروپا، نروژ، ژاپن و سایر کشورهای عضو G۷ وجود دارد.
امیدواری اوکراین به دریافت بسته کمک نظامی جدید آمریکا بعد از ۴۵ روز دیگر
اوکسانا مارکارووا، سفیر اوکراین در ایالات متحده پس از خبر امضای قانون تمدید بودجه دولت فدرال از سوی جو بایدن اعلام کرد که کییف امیدوار است که واشنگتن در ۴۵ روز آینده تصمیمات جدیدی را در مورد تامین تسلیحات آماده کند.
به گفته سفیر، اوکراین در حال حاضر چندین میلیارد دلار برای حل مشکلات دفاعی و انرژی در اختیار دارد. علاوه بر این، او این واقعیت را مورد توجه قرار داد که لایحه بودجه ایالات متحده موقت است و تنها برای ۴۵ روز تصویب خواهد شد. مارکارووا در صفحه فیس بوک خود نوشت: "بدیهی است که در پایان این ۴۵ روز تصمیم جدید در این خصوص ضروری است."
علاوه بر این، او ابراز عقیده کرد که هیچ تهدیدی برای تامین تسلیحاتی و تدارکات تایید شده قبلی ایالات متحده وجود ندارد.
کرواسی و فرانسه به ممنوعیت ورود خودروهای روسیه پیوستند
مقامات کرواسی و فرانسه نیز ممنوعیتی برای ورود خودروهای روسیه وضع کردند. این نتیجه گیری از پاسخ دولت آلمان به نماینده بوندستاگ از حزب آلترناتیو برای آلمان یوجین اشمیت گرفته شده است.
به گفته وی، دولت فدرال از دیگر کشورهای عضو پرسیده که چه اقداماتی در سایر کشورهای اتحادیه اروپا پذیرفته شده است. به عنوان مثال، فرانسه، کرواسی و لهستان تأیید کردهاند که به طرح ممنوعیت ورود خوردهای روسی پیوستهاند.
پیش از این، کمیسیون اروپا توصیه هایی را در مورد اجرای ماده ۳i مقررات ۸۳۳/۲۰۱۴ منتشر کرد که بر اساس آن اتحادیه اروپا، به ویژه، واردات خودروهای سواری را در صورتی که از روسیه صادر شده باشند، ممنوع میکند.
سرباز گیری اجباری پاییزه در روسیه آغاز شده است
در روسیه، اعزام به خدمت سربازی اجباری پاییزی برای شهروندان واجد شرایط از اول ماه اکتبر آغاز شد. این کمپین تا ۳۱ دسامبر ادامه خواهد داشت. مدت خدمت نظام وظیفه این افراد ۱۲ ماه خواهد بود.
وزارت دفاع روسیه یادآور شده که هیچ یک از سربازان وظیفه مانند دفعات قبلی به منطقه عملیات نظامی ویژه در اوکراین اعزام نمیشوند.
کاهش ورود مهاجرین خارجی به روسیه
مطالعه انجام شده توسط موسسه "گایدار" نشان داده که تعداد ورود مهاجران ثبت شده به روسیه در نیمه اول سال ۲۰۲۳ به ۲۸۲ هزار نفر رسیده که در مقایسه با ۳۳۳ هزار نفر در مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است.
بدین ترتیب شهروندان خارجی تقریباً از همه کشورهای مستقل مشترک المنافع کمتر به روسیه وارد می شوند، با این استثنا که ورود مردم از تاجیکستان افزایش یافته (تقریباً ۴ هزار نفر) که البته نمی تواند کاهش کلی را جبران کند.
رشد مهاجرت (تفاوت تعداد افراد ورودی و خروجی) در نیمه اول سال جاری به ۷۹ هزار نفر رسید که قبل از شیوع ویروس کرونا این رقم در سطح ۱۰۰ هزار نفر باقی مانده بود.
انتهای پیام/
نظر شما