اگر یک موجود یا شی وارد گوشمان شد چه کنیم؟

اگر حشره یا اجسام خارجی وارد گوشتان شده است، برای خارج کردن آن از گوش پاک کن یا وسایل دیگر استفاده نکنید زیرا باعث فرو رفتن بیشتر اجسام در گوش می شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، گوش ها به شدت ظریف هستند و ممکن است آسیب رسیدن به آن ها مشکلاتی را در شنوایی ایجاد کند. برای مراقبت از داخل گوش و عملکرد مناسب آن ها بسیار مهم است که بدانید در مواقع اورژانسی باید چه کاری انجام دهید. مثلاً ممکن است یک حشره یا یک عدد سنگ کوچک و یا هر چیز بسیار ریز وارد گوش شود و شما را نگران کند.

بیشتر بخوانید:

آنچه باید درباره عوارض خطرناک تتوی قرنیه بدانید

شاید فکر کنید که این اجسام ریز، عصب را از بین می برند و بسیار نگران شوید. اولین کاری که باید انجام دهید، حفظ آرامش است و اینکه بدانید در مواقع اورژانسی باید چه کاری انجام دهید، زیرا وحشت کردن عاملی برای افزایش آسیب است.

چه چیزهایی در گوش انسان گیر می کند؟

رایج ترین چیزهایی که ممکن است در گوش گیر کند، کاغذ های ریز، دکمه های کوچک، مواد غذایی ریز یا حتی تکه ای از یک پاک کن می باشد. بعضی از انواع باطری های بسیار ریز هستند که ممکن است در گوش افراد گیر کنند، در این شرایط حتما باید به پزشک مراجعه کنید زیرا احتمال نشت مایع از باتری وجود دارد.

کارهایی که نباید برای خارج کردن جسم از گوش انجام دهید:

بهتر است که خودتان برای درآوردن این جسم ها تلاش نکنید و در هر صورت پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است وضعیت را بدتر کنید.

هرگز جسم دیگری را برای خارج کردن جسم قبلی وارد گوش نکنید. در گوش پایانه های عصبی حساسی وجود دارد که ممکن است با ورود وسایلی مانند انبرک، گوش پاک کن، چوب کبریت یا کلید دچار آسیب جدی شوند. افرادی که در درمانگاه ها کار می کنند، توانایی و تخصص انجام این کار را دارند و همچنین امکانات آن ها بسیار زیاد است.

اگر احساس کردید که چیزی در گوشتان تکان می خورد، اصلا نباید بترسید. ممکن است گاهی اوقات حشره از طریق دهان، راه بینی و گوش وارد بدن انسان شود و در بعضی از شرایط هم در گوش گیر می کند.

راهکارهای بیرون آوردن جسم خارجی از گوش

بهترین روش این است که کاری کنید تا حشره خودش از گوش خارج شود. سرتان را کمی به سمت شانه خم کنید و سپس ۵ تا ۱۰ دقیقه در یک جا ساکن بنشینید و به آرامی سر خود را تکان دهید. اگر برایتان مقدور است، یک عدد فنجان را زیر سر نگه دارید. اگر حشره بیرون نیامد، می توانید از شخصی بخواهید که یک چراغ و نور در بیرون گوش شما روشن کند تا حشره به آن جذب شود. اگر احساس کردید که حشره به مناطق عمیق تر می رود، بهتر است نور را سریعا خاموش کنید.

می توانید گوش خود را شستشو بدهید. اگر مشکلات مربوط به گوش را در گذشته تجربه کرده اید، این روش را امتحان نکنید زیرا ممکن است آسیب جدی به گوشتان وارد شود.
اجازه دهید حشره خودش خارج شود، اگر این حشره زنده باشد ممکن است خود از گوش شما خارج شود. با حفظ آرامش سر خود را به آرامی تکان دهید و انگشت خود را از کانال گوش دور نگه دارید تا حشره خارج شود.

برای جلوگیری از آسیب می توانید مقداری روغن را داخل گوش بریزید تا حشره را از بین ببرد. روغن بچه، روغن معدنی و روغن زیتون گزینه های مناسبی هستند.

سعی نکنید با موچین یا هر جسم این چنینی حشره را بیرون بیاورید زیرا به شنوایی یا پرده گوش آسیب وارد می شود.
اگر به بیمارستان مراجعه کنید، پزشکان و پرستاران به راحتی حشره را با لیدوکائین و یا ماده های دیگر از بین می برند و آن را از کانال گوش خارج می کنند.

گوش خود را با آب گرم شستشو دهید و قسمت خارجی و لاله گوش را بکشید. دوش آب گرم را به سمت گوش خود بگیرید و سپس سر را خم کنید تا حشره خارج شود. در غیر اینصورت اگر احساس کردید که گوش پر از آب شده است برای جلوگیری از آسیب های احتمالی از ادامه این کار خودداری نمائید.

اگر حشره شما را گاز گرفت یا هر اقدام دیگری انجام داد، سریعا به اورژانس مراجعه کنید. حتی اگر حشره بیرون آمده باشد، هم نیاز به مراجعه به پزشک دارید زیرا ممکن است نیاز به تجویز آنتی بیوتیک برای کاهش ورم و جلوگیری از عفونت باشد.

علائم عفونت را بررسی کنید زیرا عفونت می تواند منجربه تب، درد، ترشح، چرک، از دست رفتن شنوایی، و سرگیجه شود. در صورت بروز عفونت برای درمان تخصصی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

اگر جسمی در گوش شما گیر کرد اقدامات زیر را فراموش نکنید:

هرگز گوشتان را با هیچ چیز حتی یک عدد گوش پاک کن فشار ندهید زیرا باعث می شود که آن جسم و حشره به عمق بیشتری برود.

اگر انتهای آن جسم و یا حشره برایتان قابل رویت بود، با یک عدد موچین نوک آن را بگیرید و خارج کنید اما اگر آن را نمی بینید، این کار را انجام ندهید.

از قدرت جاذبه استفاده کنید. قسمتی که حشره و یا جسمی وارد گوش شده را به سمت زمین بگذارید و اجازه دهید که راحت بیرون بیاید.

برخی افراد با روغن این مشکل را رفع می کنند، از روغن به جز برای خارج کردن حشرات استفاده نکنید. فقط دقت داشته باشید روغنی که استفاده می کنید باید گرم باشد، نه داغ. همچنین اگر احتمال می دهید پرده گوش سوراخ شده باشد، و یا درد و خونریزی و ترشح دارد، از روغن استفاده نکنید.

استفاده از روغن را برای نوزادان و کودکان انجام ندهید زیرا پرده گوش بسیار حساس است و آسیب خواهد دید.

از دست دادن شنوایی به دلیل وجود اجسام خارجی

در اکثر موارد به پرده آسیب نمی رسد اما گاهی اوقات ممکن است که شنوایی دچار مشکل شود. پس همان طور که گفتیم خودتان نباید اقدام سختی انجام دهید. هرگز آب، الکل و یا روغن را در صورت ابتلا به مشکلات شنوایی داخل در گوش استفاده نکنید.

شاید این اتفاق دست خودتان نباشد اما می توانید احتمال آن را کاهش دهید. مثلا اجازه ندهید که کودکان با تسبیح، اسباب بازی های بسیار ریز، لوبیا یا اجسام خیلی ریز بازی کنند زیرا احتمال اینکه آن ها را داخل گوش و دهان کنند زیاد است، همچنین کودکان را با غذا تنها نگذارید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1201165

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =