به گزارش خبرنگار گروه ایسکانیوز، حجت الاسلام رضا غلامی رئیس شورای سیاست گذاری مجمع عالی علوم انسانی_اسلامی در نشست خبری هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی که امروز ۱۵ آبان ماه برگزار شد، گفت: این کنگره در فرهنگسرای علوم جمهوری اسلامی ایران و ۲۲ آبانماه برگزار میشود.
بیشتر بخوانید:
«طرح ساماندهی ماموریت مراکز آموزش عالی» به نیازهای آمایشی بیتوجه است
وی افزود: ما زمانی میتوانم به تحول آفرینی در علوم انسانی امیدوار باشیم که پویایی و نشاط در این حوزه وجود داشته باشد. همچنین گفتوگوهایی بین نظریه پردازان و صاحبنظران وجود برقرار شود تا به ارتقا این حوزه کمک کند.
حجت الاسلام غلامی گفت: سرمایهگذاری در حوزه علوم انسانی بسیار اندک و شاید در حد صفر درصد است. من از مسئولان سوال میکنم سهم بودجه پژوهشی حوزه علوم انسانی چه میزان از بودجه پژوهش کشور است؟
رئیس شورای سیاست گذاری مجمع عالی علوم انسانی گفت: حوزه علوم انسانی بسیار فقر و مظلوم است. به این معنا که فرآیندهای پیرا پژوهشی در این حوزه مغفول مانده است.
وی افزود: هم اکنون نوآوری در حوزه علوم انسانی ضرورت دارد. البته در گذشته مدیریت مناسبی برای حمایت از نوآوری و پژوهش در این حوزه وجود نداشت.
حجت الاسلام غلامی تصریح کرد: دولت بسترهای لازم برای رشد حوزه علوم انسانی را فراهم نمیکند. البته این مشکل مختص دولت یازدهم نیست، بلکه دولتهای پیشین نیز فقط شعار حمایت از این حوزه را سر میدادند.
وی گفت: در حال حاضر حوزه علوم انسانی سیاست زده شده است. ما به وضوح مشاهده میکنیم برخی اساتید دانشگاهها و جریانهای سیاسی به دنبال سیاست زدگی و اعمال سلایق سیاسی خود هستند. این موضوع کرسیهای نظریهپردازی در دانشگاهها را نیز تحت شعاع قرار داده است.
این مسئول عنوان کرد: بسیاری از تصمیمات این حوزه توسط محققان و اساتید این حوزه صورت نمیگیرد. اکنون اصحاب علوم انسانی نقشی در سیاستگذاری ندارند.
وی با انتقاد از به روز نبود آییننامه ارتقا اساتید بیان کرد: این آییننامه سالهاست که اصلاح نشده است. این اطلاح باید به گونهای باشد که معیارهای مورد نظر برای ارتقا اساتید علوم انسانی نیز در آییننامه جدید گنجانده شوند.
وی روند اصلاح و تقویت آیین نامه ارتقا را هم غلط دانست و گفت: بعضی مسئولان عملگرای ما، نه فقط از علوم انسانی چیز چندانی نمیدانند، بلکه حاضر نیستند صورت موضوع را درک کنند.
حجت الاسلام غلامی گفت: ما متن ۸۰ صفحهای درباره نقد و ارزیابی آییننامه ارتقا را برای مسئولان ارسال کردهایم؛ اما هیچ پاسخی از سوی مسئولان دریافت نکردهایم.
حجت الاسلام غلامی گفت: ما تلاش کردیم با توجه به ارزیابی که از حوزه علوم انسانی داریم، کنگره علوم انسانی و اسلامی را در راستای ارتقا علمی دانش علوم انسانی پیش ببریم.
رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی افزود: این کنگره در تولید تفکر و اندیشه و گفتمان سازی کارنامه خوبی دارد. ما توانستم در کنگرههای پیشین حدود ۷۰۰ مقاله علمی و پژوهشی را داوری و منتشر کنیم. این مقالات منابع علمی مناسبی برای دانشجویان دکتری هستند.
وی ادامه داد: شناسایی اساتید خوب و با سواد علوم انسانی در جهان اسلامی ضروری است؛ اما ما امکانات مالی برای انجام این کار را در اختیار نداشتیم. ما فقط توانستیم با ۵۰ استاد ارتباط برقرار کنیم.
حجت الاسلام غلامی بیان کرد: مسیر برای ارتقا علوم انسانی و دانش اسلامی بسیار طولانی است. اابته همافزایی بین اساتید کشور و کشورهای جهان اسلام میتواند این مسیر را کوتاهتر کند.
رئیس شورای سیاست گذاری مجمع عالی علوم انسانی_ اسلامی گفت: استفاده از موضوعات و چالشهای روز جامعه با محورهای علوم انسانی، تفاوت هفتمین کنگره علوم انسانی با کنگرههای پیشین است.
گنگره بیش از ۳ هزار چکیده و مقاله دریافت کرده است
حجت الاسلام احمد حسین شریفی دبیر علمی هفتمین کنگره بین المللی علوم انسانی_ اسلامی در ادامه این نشست درباره عملکرد ۶ کنگره پیشین عنوان کرد: از اولین کنگره علوم انسانی تاکنون حدود ۳۳۰۸ مقاله به کنگره ارسال شده و تعداد کل چکیده و مقالات دریافتی ۳۸۶۳ عدد است. همچنین تعداد کل مقالات پذیرفته شده در ۶ دوره کنگره حدود ۷۰۷ مقاله بوده که این مقالات توسط ۹۵۰ داور مورد داوری قرار گرفتهاند.
وی گفت: تا کنون بیش از ۱۰۰ نشست تخصصی و علمی به غیر از کنگره اصلی برگزار شده است. از این میان، ۲ نشست به صورت حضوری در کشورهای لبنان و افغانستان برگزار شده است.
حجت الاسلام شریفی بیان کرد: اعضای شورای علمی کنگره هفتم علوم انسانی ۳۸ نفر است. همچنین اعضای شورای علمی این کنگره حدود ۱۹۸ نفر است.
این مسئول گفت: تعداد چکیده و مقالات دریافتی ۵۱۰ عنوان و تعداد مقالات کامل ۳۳۵ مقاله و تعداد کمیسیون های کنگره هفتم ۱۵ کمیسیون تخصصی است.
وی افزود: هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی و ششمین دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی با حضور بیش از ۱۵۰۰ نفر از اساتید، محققان و دانش پژوهان کشور و با همکاری ۵۴ مرکز علمی داخلی و خارجی برگزار میشود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/
نظر شما