سیدمصطفی میرمحمدی میبدی عضو هیات علمی دانشگاه میبد در گفتوگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز از یزد با اشاره به حادثه تلخ کشته شدن نوجوان میبدی در هفته گذشته شرح ماجرا را چنین اظهار کرد: پنجشنبه هفته گذشته در منطقه ای نزدیک مهانشهر میبد که سکونتگاه اتباع افغانستانی بوده مابین دو جوان میبدی با جوان افغانستانی درگیری رخ داده که یکی از این دو نوجوان در دم به علت ضربه چاقو به قتل رسیده و نوجوان دیگر زخمی شده که در حال حاضر وضعیت جسمانی وی مساعد و رو به بهبود اعلام شده است. همچنین قاتل بلافاصله توسط پلیس دستگیر شد.
وی بعد از بیان شرح کلی حادثه به اعتراض مردم میبد نسبت به این اتفاق اشاره کرده و افزود: بعد این واقعه تلخ، ساکنین محله مجاور مهمانشهر میبد در روز جمعه و همچنین در مراسم تشییع این نوجوان اعتراضاتی نسبت به اتفاق رخ داده داشتند که توسط نیروی انتظامی و مسئولین پیگیری شد.
این استاد دانشگاه چالش های پیشین کشور در رابطه با اتباع بیگانه به خصوص اتباع افغانستانی را یادآور شد و تصریح کرد: این چالش ها بعد از به روی کار آمدن حکومت طالبان و افزایش مهاجرت افاغنه به ایران شدت بیشتر پیدا کرده است، اما نکته ای که حائز اهمیت است پراکندگی این مهاجرین بوده که در بعضی از استان ها شدت بیشتری به خود گرفته است.
وی ادامه داد: استان یزد و به خصوص شهرستان های میبد و اردکان با تراکم بالا پذیرای این مهاجرین افغان بوده اند.
وی یکی از دلایل حضور بیشتر اتباع در استان یزد را توسعه صنعتی بیان کرد و گفت: در سالهای اخیر با توسعه صنعتی و کمبود نیروی انسانی بومی، ورود این مهاجرین به یزد بیشتر شده تا جایی که در بعضی از کارخانجات شاهد حضور چشمگیر اتباع به عنوان نیروی کار ساده هستیم.
این حقوقدان افزود: مهم ترین عامل افزایش جمعیت اتباع رشد و توسعه صنعتی مهار نشده در صنایع کارگرمحور است و این موجب شده در بعضی مناطق با نرخ بیکاری منفی برای نیروی کار ساده مواجه باشیم به طوری که علاوه بر نبود نیروی بیکار بومی، در بعضی از مشاغل نیازمند نیروی غیر بومی هستیم.
وی بعد از توضیح علت فراوانی جمعیت افغانستانیها در استان یزد، به افزایش تنش بین ایرانیان و مهاجرین افغان اشاره کرد و گفت: بعد از حوادث سال گذشته نیرو های ضد انقلاب در فضای مجازی به دنبال تحریک و ایجاد تنش بین این دو ملت بوده و با ایجاد رعب و وحشت رسانه ای، خواستار یک بحران سازی جدید هستند.
او تاکید کرد که این موارد در اذهان عمومی رسوب کرده و منتظر یک جرقه بود که حادثه کشته شدن نوجوان میبدی آن را شعلهور کرد. هرچند که شاهد این درگیری و و نزاع ها در گذشته نیز بوده ایم.
وی راه های پیشگیری و مقابله با این بحران را برشمرد و گفت: با کنترل توسعه صنایع کارگر محور که نیازمند نیروی انسانی ساده و غیرمتخصص هستند و همچنین نظارت اصولی و بدون اغماض دادگستری و اداره کل کار استان بر به کارگیری اتباع در این کارخانجات تا حدی می توان از ورود اتباع افغانستانی جلوگیری کرد.
این استاد دانشگاه به نکته مهم تری اشاره کرد و افزود: مدت مدیدی است که در کشور به مهاجرین افغانستانی خدمات دهی می شود اما در مقابل نتواسته ایم از این نیروها استفاده کنیم تا جایی حتی نخبگان اتباع نیز به کار گرفته نشدهاند و بعضا برای تحصیل و ادامه آن با مشکلات عدیده ای مواجه هستند.
وی ضمن اشاره به کشورهای اروپایی مهاجرپذیر گفت: در این کشورها، ظرفیت های مهاجرین خود را به صورت اصولی و سازمان یافته به کار میگیرند و از آن ها به عنوان نقطه متمایزی در پیشرفت کشور خود استفاده می کنند، اما در کشور ما علی رغم اینکه هزینه های زیادی برای این اتباع صرف شده، محبت و الفتی شکل نگرفته، حتی از نخبگان این جامعه نیز استفاد نشده است.
وی در پایان به اهمیت مرزهای فیزیکی کشور در کنترل ورود اتباع بیگانه اشاره کرده و گفت: برای کنترل ورود غیرقانونی مهاجرین افغانستانی باید بودجه لازم و کافی برای مرزبانی کشور لحاظ کرد و موانع مرزی مناسب را در نظر گرفت.
خبرنگار: محمد مهدی داوری
انتهای پیام/
نظر شما