به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، هادی حق شناس، کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص مالیات محور بودن بودجه ۱۴۰۳ اظهار کرد: افزایش حدوداً ۵۰ درصدی درآمدهای مالیاتی را باید به فال نیک گرفت چون بودجه ۱۴۰۳ به دنبال آن است که از وابستگی به درآمدهای نفتی خود را برهاند. بنابراین بدون شک میتوان گفت اگر دولت سیزدهم بنابر آن چه که میگویند بخواهد از مالیاتهای خاموش یا فرار مالیاتی این میزان از بودجه را تأمین کند، این امر یکی از اقدامات مثبت در اقتصاد کلان محسوب میشود.
بیشتر بخوانید:
حقوق بگیران سال آینده چقدر مالیات میدهند؟/ قضات و اعضای هیئت علمی مستثنی شدند
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: هم اکنون نسبت مالیات به GDP یا همان تولید ناخالص داخلی در همسایگان ایران به طوری متوسط حدود ۱۰ درصد و در کشورهای توسعه یافته حدود ۳۰ درصد بوده ولی در ایران به این امر توجهی در سنوات قبلی نشده و میزان آن بسیار ناچیز بوده است به طوری که معمولاً پایینتر از نصف و حتی یک سوم کشورهای همسایه برآورد میشد.
حق شناس در ادامه به مشکلات مالیات ستانی در کشور پرداخت و گفت: معافیتهای غیرضروری در امر مالیات ستانی یکی از مشکلات نظام مالیاتی کشور است. از طرف دیگر برخی از مشاغل پردرآمد و خاص از مالیات دهی طفره میروند به همین دلیل به نظر میرسد با مقابله با این امور میتوانیم درآمدهای مالیاتی را افزایش دهیم.
وی افزود: هم اکنون بخش غیر مولد اقتصاد با فرار مالیاتی گستردهای روبرو بوده و همه فشارهای مالیاتی بر بخش مولد کشور یعنی تولید است به همین دلیل مبارزه جدی با فراریان مالیاتی توسط دولت سیزدهم و سازمان امور مالیاتی را باید به فال نیک گرفت.
این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: هم اکنون مشاغلی همچون پزشکان، طلافروشان و وکلا و… از پرداخت مالیات به انحا گوناگون ممانعت میورزند، به همین دلیل بار اصلی مالیات بر دوش کارمندان افتاده است.
حق شناس بیان کرد: سازمان امور مالیاتی طی سالیان اخیر با راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی و مبارزه جدی با فراریان مالیاتی توانسته امیدها برای تحقق کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی را زنده کند و به همین دلیل شاهد آن هستیم که دولت بودجه را مالیات محور تنظیم کرده است.
وی گفت: هم اکنون ظرفیت مالیات ستانی زیادی در کشورمان وجود دارد ولی در صورت زنده کردن این مالیاتها باید آن را صرف زیرساختهای کشور کرد تا مردم نسبت به پرداخت مالیات دلزده نشوند.
منبع: مهر
انتهای پیام/
نظر شما