به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، یک مقام آگاه در کمیسیون اروپا یادآور شد که اتحادیه اروپا شروع به آماده سازی گام های بعدی برای آغاز مذاکرات درباره عضویت اوکراین در این جامعه کرده است.
بیشتر بخوانید:
آخرین تحولات اوکراین| کرملین: ادعای زلنسکی درباره عدم موفقیت ارتش روسیه در میدان نبرد دروغی بیش نیست
تصمیم برای آغاز گفتوگو با کییف در این باره یکی از نتایج اصلی نشست سران اتحادیه اروپا است که روز جمعه در بروکسل به پایان رسید. روزهای ۱۴ تا ۱۵ دسامبر، نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل برگزار شد که تصمیم کلیدی آن تصمیم برای آغاز مذاکرات با اوکراین و مولداوی و همچنین اعطای وضعیت نامزدی به گرجستان بود.
در عین حال مجارستان، اتریش و اسلواکی تا حدی با تصمیم درباره اوکراین مخالفت کردند. و اگرچه آنها تحت فشار شرکای خود از این تصمیم سیاسی حمایت کرده یا در مورد ویکتور اوربان حداقل سعی کرد دخالتی در این تصمیم نداشته باشد.
تصمیم گیری درباره اوکراین به اتفاق آرا گرفته نشد: در زمان رای گیری، نخستوزیر مجارستان در سالن نشست حضور نداشت. طبق گزارش رسانهها، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان از او خواسته بود تا به دلیل مخالفتش با الحاق اوکراین، در رای گیری شرکت نکند. گفته میشود، جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا هم در متقاعد کردن همتای مجارستانی خود در خصوص عدم دخالت در این موضوع نقش داشته است. اوربان سالن رای گیری را ترک کرد زیرا این یک طرح "از پیش توافق شده" بود.
پیش از این، مقامات بوداپست اعلام کرده بودند که از آغاز مذاکرات با کییف حمایت نمیکند، زیرا سه پیششرط از هفت پیششرط برای آغاز چنین مذاکراتی را برآورده نکرده است.
کارشناسان بعید نمیدانند که در آینده کشورهای دیگری هم به این مخالفان بپیوندند و این موضوع در نهایت منجر به ایجاد شکاف در اروپا شود.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به ششصد و شصت و یکمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
سییارتو احتمال وتوی مجارستان در مذاکرات اتحادیه اروپا با اوکراین را بعید ندانست
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان، شب گذشته در مصاحبهای اعلام کرد که این کشور ممکن است وتو سختی را بر مذاکرات اتحادیه اروپا با اوکراین در مورد الحاق این کشور به جامعه اعمال کند.
سییارتو هشدار داد: «اگر بروکسل در آمادهسازی مقدمات مذاکرات اصولی بخواهد چیزی را در چارچوب مذاکرات اعمال کند که به ما آسیب برساند، باید قطعاً به ابزار وتوی سخت متوسل خواهیم شد.»
او همچنین تاکید کرد که تصمیم برای آغاز مذاکرات با اوکراین "کاملا غیرمنطقی" است. و یادآور شد که به همین دلیل ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان در تصویب آن شرکت نکرده است. سییارتو گفت: "ما در این تصمیم شرکت نکردیم و مایل نیستیم مسئولیت آن را بپذیریم و خود را از عواقب آن تبرئه میکنیم."
روز گذشته همچنین مشخص شد که مجارستان از حق وتوی خود استفاده کرده و مانع از تصویب برنامه کمک مالی به اوکراین که شامل ۵۰ میلیارد یورو تا سال ۲۰۲۷ بود، گردید.
اتحادیه اروپا در اوایل سال ۲۰۲۴ نشست دیگری درباره اوکراین برگزار خواهد کرد
چارلز میشل، رئیس شورای اروپا روز جمعه، در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از پایان نشست سران دو روزه اتحادیه اروپا در بروکسل، اعلام کرد که اتحادیه اروپا در اوایل سال ۲۰۲۴ نشست جدیدی در مورد اوکراین برگزار خواهد کرد تا در مورد مشکل تامین مالی این کشور گفتگو کند.
میشل تأیید کرد که در اوایل سال ۲۰۲۴ نشست ویژه اتحادیه اروپا را برای تصویب افزایش بودجه چند ساله اتحادیه، از جمله اختصاص ۵۰ میلیارد یورو برای اوکراین، تشکیل خواهد داد. وی گفت: «بیست و شش کشور اتحادیه اروپا تصمیم گرفتهاند از بازنگری بودجه چند ساله حمایت کنند، اما ما به اتفاق آرا نیاز داریم. برای انجام این کار، اوایل سال آینده یک نشست ویژه تشکیل خواهم داد <…> ما باید بر سر ۵۰ میلیارد یورو برای کمک به اوکراین به توافق برسیم.»
دفع حملات پهپادی گسترده ارتش اوکراین به منطقه کریمه
وزارت دفاع روسیه بامداد امروز، شنبه، گزارش داد که سامانههای پدافند هوایی این کشور در طول شب گذشته ۶ هواپیمای بدون سرنشین دیگر ارتش اوکراین را در آسمان شبه جزیره کریمه رهگیر و منهدم کردند.
این وزارتخانه اعلام کرد: شش پهپاد از نوع هواپیمای اوکراینی دیگر توسط نیروهای پدافند هوایی در حال انجام وظیفه منهدم شدند. این در حالی است که در اوایل شب گذشته نیز سامانه های پدافند هوایی روسیه ۲۶ پهپاد مهاجم را بر فراز کریمه سرنگون کرده بودند.
تلفات یا خسارات احتمالی این حملات مشخص نشده است.
نماینده پارلمان اروپا سخنان استولتنبرگ درباره درگیری اوکراین را جنون آمیز نامید
میک والاس، نماینده پارلمان اروپا در صفحه خود در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) اعلام کرد: «دیدگاه ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو درباره منشاء درگیری در اوکراین یک دیوانگی محض است. و این به معنای آن است که ایالات متحده و اتحادیه اروپا نمیخواهند که درگیری پایان یابد و استولتنبرگ به خود میبالد که کشورهای غربی این درگیری را تحریک میکنند.»
والاس این برخورد و اقدامات دبیرکل ناتو را محکوم کرده و یادآور شد: «دقیقا این سیاست منجر به آن شده که اوکراین ویران شود و کشورهای غربی میلیاردها دلار برای این نابودی هزینه کردند. همه این هزینهها برای چه؟ برای پیشبرد منافع ژئوپلیتیک ایالات متحده؟ این جنون آمیز است.»
ماکرون: اتحادیه اروپا آماده نیست اوکراین را بپذیرد، اصلاحات عمیقی نیاز است
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل ابراز عقیده کرد که در حال حاضر اتحادیه قادر به پذیرش اوکراین نیست.
وی گفت: ما تا گسترش موثر و شامل شدن اوکراین بسیار فاصله داریم. در هر صورت، هر گونه گسترش مستلزم اصلاح عمیق قوانین ما خواهد بود.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که مجارستان تصمیم خود را برای مسدود کردن ۵۰ میلیارد یورو برای اوکراین تغییر دهد و اعتراف کرد که بحث کمک به کییف ممکن است در ژانویه یا فوریه سال ۲۰۲۴ ادامه یافته و به نتیجه برسد.
آمادگی ماکرون برای از سرگیری تماسها با پوتین
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه روز جمعه اعلام کرد که برای از سرگیری گفتوگوهای دوجانبه با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه آمادگی دارد.
وی بدین ترتیب در کنفرانس مطبوعاتی خود در بروکسل به سخنان پوتین که روز پنج شنبه در جریان کنفرانس مطبوعاتی "نتایج سال" که یادآور شد آنها روابط کاری خوبی داشتند و این میتواند ادامه یابد، پاسخ داد. رهبر روسیه گفته بود که در مقطعی همتای فرانسوی او آنها را متوقف کرد و به آمادگی خود برای از سرگیری تماسها اشاره کرد.
ماکرون گفت: اگر رئیس جمهور پوتین مایل به مشارکت در گفتگو و پیشنهادهای جدی برای پیشبرد حل و فصل درگیری نظامی در اوکراین و ایجاد صلح پایدار باشد، یعنی صلحی که به قوانین بینالمللی و در نتیجه به منافع و حاکمیت اوکراین احترام بگذارد، من با از سر گیری تماسها موافق هستم.»
وی یادآور شد که تماس آنها با پوتین برای مدتی پس از شروع درگیری در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ ادامه داشت و بعد از آن متوقف شد.
اشاره نایب رئیس پارلمان اسلواکی از واقع بینی پوتین
لوبوش بلاگا، نایب رئیس شورای ملی (پارلمان) اسلواکی معتقد است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه وقتی با روبرت فیکو، نخست وزیران اسلواکی و ویکتور اوربان، سیاستمدارانی که از منافع کشورهای خود دفاع میکنند تماس گرفت، واقعیت را همانطور که هست، بیان کرد.
وی در کانال تلگرامی خود نوشت: «رسانههای لیبرال به دلیل اینکه ولادیمیر پوتین یادآور شده که رابرت فیکو و ویکتور اوربان از منافع دولتی کشورهای خود دفاع میکنند، خشمگین شدهاند. در حالی که او فقط حقیقت را گفته است و آنها از مردم کشور خود محافظت میکنند.»
معاون رئیس پارلمان اسلواکی تاکید کرد: «اتحادیه اروپا باید به این ایده ژنرال فرانسوی شارل دوگل بازگردد که اروپا باید اتحادیهای از همه مردمان ساکن این قاره باشد که در آن اصل تقویت حاکمیت ملی رعایت می شود، نه آنکه "فقط یک پیروی مطیع ایالات متحده" باشند.»
پوتین: تعداد نظامیان اوکراینی که تسلیم میشوند به شدت افزایش یافته است
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز جمعه، در جریان دیدار با مقامات دومای دولتی و رهبران فراکسیونهای پارلمانی اعلام کرد که تعداد پرسنل نظامی اوکراینی که خود را تسلیم نیروهای روسی میکنند، به شدت افزایش یافته است.
وی گفت: «کار بر روی تبادل اسرا در حال انجام است و ما سعی میکنیم نیروهای به اسارت گرفته شده خود را هر چه سریعتر بازگردانیم. ضمن اینکه، من میخواهم به شما اطلاع دهم که اخیراً تعداد نیروهای اوکراینی که به عنوان اسیر خود را تسلیم میکنند به شدت افزایش یافته است.»
همان روز جمعه وزارت دفاع روسیه گزارش داد که تنها طی یک هفته گذشته، ۸۲ نظامی اوکراینی تسلیم شدهاند. طبق این گزارش از این تعداد، ۲۵ نفر تنها ظرف ۲۴ ساعت گذشته خود را تسلیم کردند.
وزارت دفاع روسیه همچنین تاکید کرد: «از آغاز عملیات ویژه نظامی تاکنون ۵۵۰ فروند هواپیما، ۲۵۸ بالگرد، تقریبا ۱۰ هزار پهپاد، بیش از ۱۴ هزار دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی، بیش از ۷ هزار قبضه توپ و خمپاره صحرایی و بیش از ۱۶ هزار دستگاه خودروی ویژه نظامی ارتش اوکراین منهدم شده است.»
سطح اعتماد مردم روسیه به پوتین به ۸۰ درصد رسیده است
بیش از ۷۹ درصد از مردم روسیه به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اعتماد دارند. این نتیجه از نظرسنجی مرکز تحقیقات و سنجش افکار عمومی سراسری روسیه است که نتایج آن روز جمعه در وب سایت این مرکز منتشر شد. بدین ترتیب ۷۹.۳ درصد از شهروندان روسیه اعتماد کامل خود به پوتین را اعلام کردند. ضمن اینکه این مطالعه نشان داده که ۷۶ درصد از مردم روسیه از عملکرد پوتین در پست ریاست جمهوری رضایت دارند.
پیش بینی شکست اوکراین تا تابستان سال ۲۰۲۴ بدون کمک غرب
شبکه خبری سیانان آمریکا روز جمعه به نقل از ارزیابیهای سرویسهای اطلاعاتی غربی گزارش داد که اوکراین در صورت از دست دادن حمایت ایالات متحده و دیگر متحدان خود، ممکن است تا تابستان سال ۲۰۲۴ در درگیری با روسیه شکست بخورد.
این شبکه تلویزیونی تاکید کرد که اگر ایالات متحده از حمایت از اوکراین خودداری کند یا به تأخیر در تخصیص آن ادامه دهد، متحدان اروپایی واشنگتن نیز از آمریکا الگوبرداری خواهند کرد.
یکی از مقامات بلندپایه ارتش آمریکا به سی.ان.ان گفت که نیروهای مسلح اوکراین ممکن است تا تابستان متحمل شکستهای قابل توجهی در جبهه، از جمله شکست کامل در جنگ شوند. وی افزود: "با کمک ما نیز هیچ تضمینی برای موفقیت وجود ندارد، ولی بدون ما آنها قطعا شکست خواهند خورد."
این شبکه تلویزیونی همچنین یادآور شد، در حالی که نیروهای اوکراینی مجبور به جیرهبندی و حفظ مهمات باقی مانده هستند، نیروهای روسی «با شدتی پنج تا هفت برابر بیشتر از توانایی نیروهای اوکراینی در حال گشودن آتش نبرد هستند».
لاوروف: کشورهای غربی باید به بن بست مسیر خود درباره اوکراین پی ببرند
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی به همراه همتای بلاروسی خود سرگئی آلینیک، تاکید کرد که زمان آن فرا رسیده تا کشورهای غربی متوجه به بن بست رسیدن خط مشی خود در مورد اوکراین شوند.
لاوروف یادآور شد: «شما ارزیابیهایی برخی سیاستمداران عاقل در ناتو و اتحادیه اروپا را می شنوید. زمان آن فرا رسیده است که بن بست کامل جنگی که با دستان رژیم زلنسکی علیه روسیه آغاز کردند، را درک کنند.هرچند دیر شده، ولی اگر این کار دیر انجام شود، بهتر از آن است که هرگز انجام نشود.»
به گفته وی، مسکو صحبت هایی می شنود که کشورهای ناتو و اتحادیه اروپا به تدریج در حال کاهش کمکهای مالی و نظامی خود به اوکراین هستند. وزیر امور خارجه تاکید کرد: در حال حاضر مشکلات مشخصی هم در اروپا و هم در ایالات متحده برای جستجوی پول مجانی به منظور ادامه حمایت از زلنسکی وجود دارد که به وضوح انتظارات را برآورده نکرد.
لاوروف: غرب در تلاش است مخفیانه با روسیه در مورد اوکراین تماس بگیرد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه همچنین اعلام کرد که طی شش ماه گذشته، مسکو دقیقاً سه بار سیگنالهای غیرعلنی، از جمله از سوی یکی از رهبران غربی، درباره لزوم برگزاری نشستی در مورد اوکراین و بحث در خصوص مسائل امنیتی اروپا، دریافت کرده است.
همانطور که رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه یادآور شد که چنین پیشنهادهایی با وجود وعدههای غرب مبنی بر عدم بحث درباره این موضوعات بدون کییف ارائه میشود. وی گفت: من نمیخواهم و حق ندارم نام ببرم، ولی تعدادی از رهبران بلندپایه کشورهای غربی، و حتی یکی از رهبران بسیار سرشناس اروپایی، چندین بار حداقل از سه کانال مختلف سیگنالهایی ارسال کرد که چرا ما با یکدیگر ملاقات نمیکنیم تا در مورد اینکه با اوکراین و امنیت اروپا چه کنیم صحبت کنیم.»
لاوروف تاکید کرد: «اگر کسی علاقه مند به پایان دادن به تلاش برای ایجاد امنیت خود به بهای امنیت دیگران باشد و سعی دارد تا به منافع قانونی روسیه و منافع مشروع روس هایی که در بسیاری از کشورهای قاره ما زندگی می کنند، احترام بگذارد. خواهش میکنم، بفرمایید. ما همیشه آماده هستیم که به طور جدی در مورد این موارد بحث کنیم.»
لاوروف سخنان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه را یادآور شد که مخالفان مذاکرات درباره اوکراین باید درک کنند: شرایط برای آنها سختتر میشود، اگر هر چه بیشتر ولادیمیر زلنسکی را مجبور به ادامه جنگ کنند. وزیر خارجه افزود: کسانی که "ارتباطات آتی با روسیه را مشروط به پیروزی رژیم نازی اوکراین بر روسیه میکنند" چیزی از سیاست نمیدانند و هیچ چیزی از توازن واقعی قدرت نمیدانند. وی در پایان گفت: «البته ما با چنین افرادی صحبتی نداریم.»
لاوروف همچنین ابراز تاسف کرد که روابط متحدانه بین روسیه و ارمنستان به دلیل تلاشهای غرب برای "گره انداختن" در روابط بین دو کشور در حال پشت سر گذاشتن یک آزمایش بسیار سخت است.
ریابکوف اوکراین را وسیلهای در دست آمریکا برای سرکوب روسیه خواند
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه در مصاحبهای ابراز عقیده کرد که برای ایالات متحده، اوکراین تنها "وسیلهای برای سرکوب خیزش بین المللی روسیه" است.
این دیپلمات به این نکته اشاره کرد که برای تغییر «سیر کنونی و به شدت خصمانه» آمریکا و اقمارش در قبال روسیه، به «گردهمایی» علوم سیاسی نیاز نیست، بلکه آگاهی محافل کارشناسی در این باره است که سیاست ضد روسی شکل گرفته در «واشنگتن بزرگ» محکوم به شکست است.
ریابکوف افزود: «در ابتدا، یک اشتباه استراتژیک بزرگ مرتکب شد که آنها مسیری را برای شکست روسیه تعیین کردند تا جنگ ترکیبی "تا آخرین اوکراینی" را آغاز کنند، همانطور که اکنون خودشان هم در غرب می گویند.»
او توضیح داد که برای آمریکاییها، نه قبل از آغاز درگیری و نه پس از شروع آن، اوکراین ارزش مستقلی نداشته و آغاز عملیات ویژه به بهانهای برای راه اندازی یک جنگ بی پروا و همه جانبه، تبلیغاتی، سیاسی و در حال حاضر علنی در اشکال ترکیبی آن در مقیاسی گسترده تبدیل شده است که تاکنون توسط دشمنان روسیه انجام نشده است.
به عقیده ریابکوف، اگر اوکراین هم وجود نداشت، آنها بهانه دیگری میاندیشیدند.
مقام روس: پس از هشدار مسکو، غرب به خلبانان اوکراینی اجازه پرواز از پایگاههای هوایی ناتو را نخواهد داد
کنستانتین گاوریلوف، رئیس هیئت نمایندگی روسی در مذاکرات وین در مورد امنیت نظامی و کنترل تسلیحات، پیش بینی کرده که کشورهای غربی ممکن است پس از هشدار داده شده از طرف روسیه مبنی بر آمادگی برای پاسخ به چنین اقدامی، از نظریه اجازه دادن به جنگندههای تحویل داده شده به اوکراین برای استفاده از پایگاههای هوایی ناتو صرف نظر کنند.
این دیپلمات یادآور شد که در جریان نشست پایانی مجمع همکاریهای امنیتی سازمان امنیت و همکاری اروپا، مسکو به صراحت اعلام کرد که استفاده خلبانان اوکراینی از فرودگاههای لهستان، اسلواکی و رومانی به عنوان مشارکت این کشورها در درگیری در اوکراین تلقی خواهد شد. یکی از نمایندگان خارجی حاضر هم گفت که باید از چنین سناریویی اجتناب شود، زیرا ممکن است منجر به جنگ جهانی سوم شود.
گاوریلوف گفت: «من فکر می کنم هشدار ما - که کاملاً رسمی بوده - باعث متوقف شدن برخی از هوسها خواهد شد که در حال برنامه ریزی چنین اقداماتی در بین ژنرال های ناتو هستند. و کشورهایی که این هواپیماهای آمریکایی را فراهم می کند، عواقب احتمالی عرضه چنین هواپیماهایی به اوکراین را نیز به طور جدی ارزیابی خواهند کرد.»
به گفته وی، نیروهای مسلح روسیه در واکنش به استفاده احتمالی اوکراین از پایگاههای هوایی کشورهای عضو ناتو، اقدامات لازم را انجام خواهند داد. وی افزود: در آماده سازی برای ضد حمله نافرجام نیروهای مسلح اوکراین، ارتش روسیه ساختارهای مهندسی و فنی جدی ایجاد کرده است.
کرملین: پوتین با هر رهبری در آمریکا که منافع روسیه را در نشر بگیرد، کار خواهد کرد
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته، جمعه، در مصاحبه با شبکه خبری NBC News تاکید کرد که پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه آماده همکاری با هر رهبر آمریکایی است که نگرانیها و منافع طرف روسی را در نظر بگیرد.
وی بدین ترتیب به سوال خبرنگار درباره آمادگی پوتین برای همکاری با دونالد ترامپ در صورت پیروزی مجدد او در انتخابات آینده، پاسخ داد. پسکوف گفت: «با هر کسی که از این به بعد درک کند که باید به منافع روسیه هم توجه شود و همه نگرانیهای آن را در نظر بگیریم.»
به گفته وی، پوتین قبل از هر چیز، آن رهبر آمریکایی را ترجیح می دهد که سازندهتر عمل کرده و اهمیت گفتگو را درک کند.
پسکوف: حل و فصل مناقشه در اوکراین «در یک روز» غیرممکن است
سخنگوی رسمی کرملین، همچنین در توضیح سخنان دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا مبنی بر پایان دادن به درگیری در اوکراین ظرف یک روز، گفت که این مشکل به این سادگی قابل حل و فصل نیست.
ترامپ قبلا گفته بود که در صورت انتخاب مجدد، ظرف ۲۴ ساعت به حل و فصل کامل این موضوع دست خواهد یافت. دیمیتری پسکوف در این مصاحبه در این باره گفت: «حل و فصل مناقشه نظامی در اوکراین به این سرعت «بسیار دشوار» و تقریباً غیرممکن است.
پسکوف همچنین واشنگتن را متهم کرد که میلیاردها دلار از پول مالیاتدهندگان خود را برای کمکهای نظامی و مالی به کییف دور ریخته است و آن را پولهایی که «در آب ریخته میشوند» نامید. وی افزود: آمریکا با چنین اقداماتی فقط درگیری را طولانی کرده و اوضاع اوکراین را وخیمتر میکند.
درگیری در اوکراین جنگ ترکیبی آمریکا علیه روسیه است
دیمیتری پسکوف در مصاحبه با NBC News همچنین گفت که درگیری نظامی در اوکراین یک جنگ ترکیبی است که توسط ایالات متحده علیه روسیه سازماندهی شده است.
دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه از دولت آمریکا خواست تا به مسئولیت خود در حمایت از کییف پی برده و درک کند که اقدامات واشنگتن تنها درگیری را طولانی می کند. وی یادآور شد کمکهای ایالات متحده به اوکراین به اوکراین اجازه نداد در میدان نبرد دستاوردهای زیادی داشته باشد، در حالی که خود ایالات متحده می داند که کییف نمیتواند در این مناقشه پیروز شود.
این مقام کرملین افزود: «ببینید، آمریکا به طور جدی درگیر این درگیری است. حتی اگر حمایت غرب ادامه یابد، اوکراین هرگز نمیتواند با توان نظامی و اقتصادی روسیه برابری کند.»
انتهای پیام/
نظر شما