آخرین تحولات اوکراین| درخواست اوکراین از متحدان کی‌یف برای افزایش حجم کمک‌های نظامی

نتیجه نشست گروه تماس اوکراین، درخواست عمروف از متحدان غربی برای افزایش کمک نظامی، موضوع مذاکره وزرای خارجه سوئیس و روسیه، تبادل اتهام فرانسه و آلمان درباره عرضه ناکافی سلاح به کی‌یف و فقدان تهدید مسکو برای ناتو، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، خبرگزاری آسوشیتدپرس شب گذشته، سه‌شنبه‌شب، در گزارشی یادآور شد: ایالات متحده که فعلاً قادر به ارسال تسلیحات مورد نیاز اوکراین نیست، قصد دارد از نمایندگان حدود ۵۰ کشور در گروه تماس ایجادشده توسط غرب برای هماهنگی تأمین تسلیحات و تجهیزات نظامی به اوکراین در قالب رامشتاین برای تأمین مالی کی‌یف کمک بخواهد. ایالات متحده که همچنان در انتظار تصویب بودجه مضاعف برای اوکراین توسط کنگره است، به متحدان خود برای پر کردن شکاف بودجه امید بسته است.

بیشتر بخوانید:

آخرین تحولات اوکراین| وزیر دفاع آلمان خواستار آمادگی کشورش برای جنگ احتمالی با روسیه شد

سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون یادآور شد که نشست روز سه‌شنبه گروه تماس به‌روی رفع نیازهای بلندمدت اوکراین متمرکز بود. به‌گفته وی، در شرایطی که ایالات متحده فعلاً نمی‌تواند کمک‌های امنیتی ارائه کند، شرکای واشنگتن باید به این کار ادامه دهند.

سلست والاندر، مشاور وزیر دفاع ایالات متحده در امور امنیت بین‌الملل نیز تأکید کرد که متحدان اروپایی، علی‌رغم کمبود بودجه ایالات متحده برای کمک نظامی به کی‌یف، به حمایت خود از اوکراین ادامه می‌دهند. این مقام پنتاگون با اشاره به اینکه متحدان و شرکا به اعلام حمایت از اوکراین با سرعت ثابت ادامه می‌دهند، یادآور شد که کشورهای اروپایی از اول اکتبر سال ۲۰۲۳ تاکنون تجهیزات نظامی به اوکراین را به‌ارزش ۴.۶ میلیارد دلار منتقل کرده‌اند.

به‌گفته وی، در عین حال، ایالات متحده، در غیاب تصویب بودجه جدید، نمی‌تواند تدارکات جدید را برای کی‌یف ارسال کند و فقط در حال اجرای تعهدات قبلی خود بر اساس قراردادهای موجود است.

روز گذشته چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا گفت که دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در سنای ایالات متحده هنوز نتوانسته‌اند در مورد تخصیص کمک مضاعف به اوکراین و تشدید کنترل در مرزهای جنوبی آمریکا به توافق برسند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصدمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

درخواست وزیر دفاع اوکراین از متحدان کی‌یف برای افزایش حجم کمک‌های نظامی

رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین شب گذشته تأکید کرد که متحدان این کشور باید کمک نظامی بلندمدت خود به کی‌یف را افزایش دهند.

عمروف در نشست آن‌لاین گروه تماس در مورد کمک نظامی به کی‌یف در قالب رامشتاین، با اشاره به اینکه برای کی‌یف، از جمله، حجم تجهیزات و مهمات، و همچنین قطعات یدکی، موضوعی حیاتی است، افزود: «نیروهای مسلح روسیه اخیراً شش برابر بیشتر از ارتش اوکراین از گلوله‌های توپخانه استفاده کرده‌اند، بنابراین، حمایت مستمر شما و افزایش بسته‌های کمک نظامی برای ارتش ما بسیار مهم و ضروری است.»

پیش از این، ولادیمیر زلنسکی نیز در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد ۲۰۲۴ در داووس، از کمبود هواپیماهای بدون سرنشین و سامانه پرتاب موشک در ارتش اوکراین شکایت کرد. او همچنین اعتراف کرد که منابع موجود مجتمع صنایع نظامی جهان برای اوکراین کافی نیست.

امیدواری کی‌یف به دریافت تسلیحاتی در سال جاری که تاکنون عرضه نشده است

ایلاریون پاولیوک، سخنگوی وزارت دفاع اوکراین بامداد امروز، چهارشنبه مدعی شد که در سال ۲۰۲۴، کی‌یف "بسته‌های کمک بزرگی از چندین کشور" و همچنین سلاح هایی را که "هنوز به این کشور ارسال نشده است"، دریافت خواهد کرد.

پاولیوک پس از نشست گروه تماس برای هماهنگی تأمین تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف در روز سه‌شنبه، با اشاره به اینکه این مذاکرات سازنده بود، تأکید کرد که حمایت کشورهای متحد از اوکراین در سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت. وی گفت: «امسال ما تسلیحاتی از شرکای غربی خود دریافت خواهیم کرد که تاکنون وجود نداشته است و آنها به انجام حملات به مراکز لجستیکی روسیه کمک خواهند کرد.»

علاوه بر این، پالیوک گفت که در این دیدار کی‌یف قول‌هایی دریافت کرده است که بر اساس آنها "بسته‌های کمک بزرگی از چندین کشور" در راه خواهد بود و همچنین تولید مهمات و سلاح برای اوکراین افزایش خواهد یافت.

قصد پنتاگون برای انتقال اولین F-۱۶ به اوکراین در سال ۲۰۲۴

سلست والاندر، مشاور وزیر دفاع در امور امنیت بین‌الملل در نشستی برای خبرنگاران پس از نشست منظم گروه تماس برای هماهنگی تامین تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف که شب گذشته، سه‌شنبه، بصورت آنلاین برگزار شد، اعلام کرد که کشورهای غربی قصد دارند تا اوایل سال ۲۰۲۴ جنگنده بمب افکن‌های F-۱۶ و تجهیزات همراه لازم برای نگهداری آنها را به نیروهای مسلح اوکراین منتقل کنند.

این مقام پنتاگون گفت: ما این مسئله را هدف خود قرار داده‌ایم که به اوکراین برای دستیابی به آمادگی عملیاتی اولیه برای برنامه F-۱۶ خود در سال ۲۰۲۴ کمک‌های لازم را ارائه کنیم. این مسئله شامل آموزش خلبانی، آموزش تکنسین‌ها، آماده سازی زیرساخت‌ها، تامین قطعات یدکی و مهمات - همه اجزایی است که ائتلاف غربی مسئول آن است.

والاندر همچنین یادآور شد که خلبانان اوکراینی همچنان در حال گذراندن دوره آموزش پرواز با F-۱۶ هستند.

لاوروف: روابط روسیه با کره‌شمالی ناقض قوانین بین‌المللی نیست

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روز گذشته در مصاحبه با شبکه CBS آمریکا (که متن آن در وب سایت وزارت خارجه روسیه منتشر شده) تاکید کرد که مسکو در روابط با کره شمالی هیچ هنجارهای حقوق بین الملل را نقض نمی‌کند.

او بدین ترتیب به این سوال که آیا پیونگ یانگ در ازای دریافت فناوری، به روسیه برای ادامه جنگ با اوکراین سلاح میدهد؟ پاسخ داد و گفت: «ما در روابط خود با کره شمالی هیچ هنجارهای حقوق بین الملل را نقض کرده‌ایم. <...> اگر مدرکی دارید ارائه کنید. وقتی هیچ مدرکی مبنی بر اتهام وارده به وجود ندارد، لزومی برای دفاع از خود نمی‌بینیم.»

زاخارووا: آمریکا مشکلات داخلی خود را از طریق درگیری‌های خارجی حل می‌کند

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، بامداد امروز در گفتگو با خبرنگار روس در نیویورک، ابراز عقیده کرد که ایالات متحده برای سال‌های متمادی است که استراتژی حل مشکلات سیاسی داخلی خود از طریق راه انداختن درگیری‌های خارجی را به اجرا گذاشته و هدف آن تغییر تمرکز توجه مردم ایالات متحده است.

زاخارووا یادآور شد که با توجه به انتخابات آتی در ایالات متحده، نباید انتظار تغییری در الگوهای عملکرد سیستم انتخاباتی را داشت. و متأسفانه، استفاده از عوامل بین المللی امسال و در انتخابات ۲۰۲۴ استثنا نبوده و این مسئله، با توجه به درگیری اوکراین، بسیار بزرگ خواهد بود.

به عقیده این دیپلمات روس، ایجاد وخامت اوضاع در اوکراین یک نقشه طراحی شده از سوی ایالات متحده، بریتانیا و غرب جمعی بوده است. او گفت: کشورهای غربی در قرن گذشته و پس از جنگ جهانی دوم، شروع به آماده‌سازی شرایط در اوکراین کردند و در حالی که اتحاد جماهیر شوروی با باندها و تبهکارانی که در آن قلمرو باقی مانده بودند می‌جنگید، غرب فقط در حال اقدامات تحریک آمیز در آنجا بود و این مسئله بعد از دهه ۱۹۹۰، فقط شدت پیدا کرد.

استفاده از الکلی‌ها و بیماران دارای مشکلات جسمی در ارتش اوکراین

یک افسر ارتش اوکراین شب گذشته در گفتگو با روزنامه Newsweek Polska فاش کرد که وضعیت بسیج برای پر کردن صفوف نیروهای مسلح در حال تبدیل شدن به یک شکل بسیار جدی برای کی‌یف شده و آنها حتی از بکار گیری افراد معتاد به الکل و بیماران دارای مشکلات سلامتی و اعزام آنها به جبهه کوتاهی نمی‌کنند.

این نظامی اوکراینی گفت: «ما افراد بالای سن ۴۵ ساله را بیشتر و بیشتر می‌بینیم. حتی قبل از اینکه به خط مقدم برسند نفسشان بند می‌آید. میانگین سنی سربازان اوکراینی اکنون ۴۳ سال است و این ۱۰ سال بیشتر از سن تقریبی نظامیان ما در مارس ۲۰۲۲ است.»

این افسر اوکراینی افزود: مسائل دیگری غیر از سن نیز وجود دارد. نیروهای بسیج شده حتی نمی‌دانند چگونه اسلحه را در دست بگیرند و صدای شلیک باعث وحشت آنها می‌شود. افراد الکلی نیز در میان نیروهای بسیجی دیده می‌شود. در میان سربازان جدید، از هر ۱۰ نفر، سه تای آنها بعد از مست کردن به خواب می‌روند.

این افسر نیروهای مسلح اوکراین صحنه‌ای را به یاد آورد که چگونه مربیان نظامی مجبور شدند با دستان خود از یکی از سربازان حمایت کنند تا او بتواند شلیک کند، زیرا او به دلیل اعتیاد شدید به الکل نمی‌توانست روی پاهای خود بایستد.

خودداری وزیر خارجه سوئیس از پاسخ به سؤالی درباره لغو منع مذاکرات توسط کی‌یف

ایگنازیو کاسیس، وزیر امور خارجه سوئیس، شب گذشته سه‌شنبه، در جمع خبرنگاران در مقر سازمان ملل در نیویورک، از پاسخ به این سوال که آیا کی‌یف باید ممنوعیت مذاکره با مسکو را لغو کند، خودداری کرد.

وی تاکید کرد که اکنون زمان بحث در مورد این موضوع نیست، زیرا آنچه در حال حاضر در حال رخ دادن است را می توان "نقطه شروع مذاکرات مقدماتی" نامید و هنوز نمی توان تعیین کرد که آیا فرصتی برای دستیابی به هرگونه توافقی بین اوکراین و روسیه وجود دارد یا خیر. بدیهی است که بدون روسیه نمی‌توان راه‌حلی مسالمت‌آمیز داشت، زیرا این مناقشه مستقیماً به روسیه مربوط می‌شود.

وزیر خارجه سوئیس یادآور شد که یکی از اهداف مذاکرات امروز او با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در نیویورک، تلاش برای رفع انسداد در مذاکرات بین کشورهای درگیر بود.

وی در عین حال یادآور شد که شروط روسیه و اوکراین که این کشورها به عنوان مواضع خود برای حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران مطرح می‌کنند، «کاملاً متضاد» است. وی همچنین از آمادگی برای مذاکره در مورد سازماندهی کنفرانس صلح صحبت کرد که ممکن است با کمک چین و هند برگزار شود.

آلمان اعلام کرد که قصد دارد شش بالگرد نظامی در اختیار اوکراین قرار دهد

وزارت دفاع آلمان اعلام کرد که قصد دارد شش فروند بالگرد نظامی از نوع Sea King را به اوکراین منتقل کند. همانطور که در بیانیه وزارت دفاع مشخص شده، این تصمیم در جریان نشست گروه تماس در مورد کمک نظامی به اوکراین در قالب رامشتاین توسط بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان اعلام شد.

طبق این اطلاعات، این بالگرد آزمایش شده و قابل اعتماد است و می تواند از بسیاری جهات به نظامیان اوکراینی در زمینه‌های مختلف - از شناسایی بر فراز دریای سیاه تا حمل و نقل سربازان کمک کند.

این وزارتخانه همچنین تاکید کرد که تقویت دفاع هوایی همچنان یک اولویت برای اوکراین است و افزایش سرعت تولید تسلیحات ضروری است.

اعتراف انگلیس به پیشرفت قابل‌توجه توان رزمی نیروهای مسلح روسیه

یک مقام ارشد نیروهای مسلح بریتانیا در گفتگو با نشریه Breaking Defense اعتراف کرد که ارتش روسیه طی دو سال درگیری نظامی در اوکراین، به طور قابل توجهی با تجربه تر شده است.

به عقیده این مقام نظامی که نامش فاش نشده، خطوط دفاعی نیروهای مسلح روسیه "به خوبی ساخته، محافظت شده و استتار شده است. وی یادآور شد که ارتش روسیه بطور گسترده" از حملات هواپیماهای بدون سرنشین استفاده کرده و حملات شناسایی آنها بسیار دقیق شده است.

کرملین ادعاهای ارضی اوکراین علیه روسیه را غیرقابل دفاع خواند

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی، تاکید کرد که ادعاهای ارضی مقامات کی‌یف نسبت به روسیه غیرقابل دفاع است و فقط وضعیت آنها را بدتر خواهد کرد.

دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه گفت: ادعاهای مقامات کی‌یف تلاشی برای استتار مشکلات انباشته شده در داخل اوکراین است، در حالی که ولادیمیر زلنسکی اصلاً تمایلی برای حل آنها ندارد، چون هر چه مشکلات بیشتر باشد، او می تواند از غرب کمک بیشتری طلب کند.

پسکوف افزود: زلنسکی تنها به دنبال بازگشت به موقعیتی است که در آن جریان انتقال بی حد و حصر پول و مهمات برای او فراهم شود.

این مقام کرملین یادآور شد: «البته ناکامی همه این تلاش‌ها با چشم غیرمسلح نیز قابل مشاهده است، مشکلات او [زلنسکی] در حال افزایش است، آنها همچنان رشد خواهند کرد، و وضعیت برای کی‌یف روز به روز دشوارتر خواهد شد. و این در حالی است که عملیات ویژه نظامی تا لحظه‌ای که تمام وظایف تعیین شده تکمیل نشده، ادامه خواهد داشت.»

او یادآور شد: ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در شرایط بسیار سختی قرار دارد: کشورهای غربی به او پول ندادند، سلاح و مهمات کافی برای او از خارج از کشور نمی رسد و در داخل اوکراین نیز اوضاع ناآرام است و بسیاری از مردم ناراضی هستند.

دیمیتری پسکوف همچنین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه قصد ندارد تا قبل از پایان ماه مارس سال جاری به کره شمالی سفر کند. او در مورد احتمال سفر پوتین به پیونگ یانگ قبل از پایان ماه مارس گفت: خیر، هنوز هیچ برنامه‌ای در این رابطه وجود ندارد.

فرانسه و آلمان یکدیگر را به‌دلیل عرضه ناکافی تسلیحات به اوکراین سرزنش می‌کنند

آژانس خبری بلومبرگ روز گذشته به نقل از منابع آگاه خود گزارش داد که کشورهای اتحادیه اروپا، از جمله آلمان و فرانسه، به طور فزاینده‌ای یکدیگر را به دلیل ارسال نکردن تسلیحات کافی به اوکراین سرزنش می‌کنند و این اختلافات وحدت کشورهای اروپایی را تضعیف کرده است.

طبق این اطلاعات، آلمان کمیسیون اروپا و نهاد اجرایی اتحادیه اروپا را تحت فشار قرار داده تا فهرستی کلی از کمک‌های مالی و نظامی برنامه ریزی شده به اوکراین از سوی کشورهای عضو اتحادیه تهیه کند. در برلین معتقدند که این اقدام کمک می‌کند تاکشورها در قبال کمک‌های ارائه شده، پاسخگو باشند.

به گفته این مقام آگاه، بحث در مورد این اقدام پیش از نشست سران اضطراری اول فوریه انجام می شود که در آن رهبران اروپایی تلاش خواهند کرد تا در مورد بسته کمکی ۵۰ میلیارد یورویی (۵۴.۵ میلیارد دلاری) که مجارستان در دسامبر مسدود کرده بود، به توافق برسند.

علاوه بر این، این آژانس یادآور شد که نگرانی‌ها در اروپا در حال افزایش است که کی‌یف ممکن است از اوایل ماه مارس از کمبود منابع مالی رنج ببرد، در حالی که ارتش اوکراین پس از شکست ضد حمله خود به حالت دفاعی بازگشته است.

طبق این گزارش، فرانسه اتهامات مربوط به تاخیر در کمک رسانی به اوکراین را رد کرد. سباستین لکورنو، وزیر دفاع این کشور در مصاحبه رادیویی با فرانس اینتر، برنامه‌ پاریس برای تامین ۴۰ موشک کروز دوربرد SCALP بر خلاف آلمان که علیرغم درخواست اوکراین تمایلی به ارسال موشک‌های کروز خود ندارد، را اعلام کرد.

وزیر دفاع فرانسه گفت: من نمی‌خواهم انگشت اتهام را به سمت برخی از متحدانمان بگیرم، اما می‌توانیم به این واقعیت که سیستم‌های قابل اعتمادی را به اوکراین تحویل داده‌ایم افتخار کنیم.»

بلومبرگ یادآور شد که آلمان در سال جاری هشت میلیارد یورو برای حمایت دوجانبه به اوکراین اختصاص داده و هلند نیز بیش از دو میلیارد یورو ارائه خواهد کرد. در حالیکه برخی از کشورهای عضو هنوز هیچ بسته کمکی ارائه نکرده اند. این در حالی است که کشورهای شرقی بلوک قبلاً بخش قابل توجهی از ذخایر تسلیحاتی خود را برای حمایت از اوکراین در آغاز درگیری به پایان رسانده‌اند.

استولتنبرگ: ناتو تهدیدی مستقیم از سوی روسیه نمی‌بیند

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز گذشته در یک نشست خبری در بروکسل اعلام کرد که ائتلاف آتلانتیک شمالی در حال حاضر تهدیدی از سوی روسیه در رابطه با هیچ یک از کشورهای عضو خود نمی بیند.

به گفته دبیرکل، پس از آغاز درگیری نظامی در اوکراین، ناتو دو وظیفه برای خود تعیین کرده است. استولتنبرگ توضیح داد که اولی حمایت از اوکراین و دومی جلوگیری از تشدید تنش بین ائتلاف و روسیه بود و تنها به این دلیل نیاز است تا هوشیاری خود را افزایش دهیم.

استولتنبرگ تاکید کرد که ائتلاف در حال تقویت حضور خود در جناح شرقی ناتو به منظور جلوگیری از حملات احتمالی به کشورهای متحد است.

ناتو ۱.۲میلیارد دلار در تولید مهمات برای اوکراین سرمایه‌گذاری می‌کند

ینس استولتنبرگ در این نشست خبری در بروکسل اعلام کرد که این ائتلاف ۱.۲ میلیارد دلار برای افزایش تولید مهمات توپخانه برای حمایت از اوکراین سرمایه گذاری کرده است.دبیرکل گفت: «ما به تازگی قراردادهایی به ارزش بیش از ۱.۲ میلیارد دلار برای خرید صدها هزار مهمات ۱۵۵ میلی متری امضا کردیم.»

به گفته وی، درگیری در اوکراین به نبرد برای مهمات تبدیل شده و بسیار مهم است که متحدان بتوانند منابع تسلیحاتی خود را دوباره پر کنند و در عین حال به حمایت از کی‌یف ادامه دهند.

آژانس خبری بلومبرگ شب گذشته گزارش داد که مصادره دارایی‌های روسیه می‌تواند وضعیت اوکراین را به‌مراتب وخیم‌تر کند.

در این گزارش یادآوری شده است که دولت‌های غربی آشکارا در حال بررسی گزینه توقیف دارایی‌های مسدودشده دولتی روسیه و انتقال سود آن به اوکراین هستند. در این مقاله آمده است: «با وجود این، مصادره دارایی‌های حاکمیتی در زمان حاضر می‌تواند در نهایت وضعیت مخمصه اوکراین را بدتر کند».

کارشناسان در عین حال توضیح دادند که روند توقیف دارایی‌ها بسیار طولانی خواهد بود و با اختلاف، بحث و ادعاهای زیادی همراه خواهد بود. شروع این روند ممکن است به کشورهای غربی اجازه دهد که بگویند "آنها در حال تلاش هستند"، اما این اقدام هم به نجات اوکراین کمکی نخواهد کرد.

بلژیک ۶۱۱میلیون یورو از درآمد دارایی‌های روسیه به اوکراین اختصاص خواهد داد

لودیوین ددوندر، وزیر دفاع بلژیک روز گذشته اعلام کرد که این کشور ۶۱۱ میلیون یورو از درآمدهای دریافتی از دارایی‌های مسدود شده فدراسیون روسیه را برای کمک به اوکراین اختصاص خواهد داد.

بر اساس اطلاعات دفتر وزیر دفاع، صحبت بر سر سود دارایی‌های مسدود شده روسیه در بلژیک است. این در حالی است که سپرده بین المللی Euroclear، مستقر در بلژیک، حاوی حدود ۱۸۰ میلیارد دلار از دارایی های مسدود شده روسیه است.

پیش از این بلومبرگ گزارش داد که کشورهای اتحادیه اروپا در حال بحث در مورد امکان وضع مالیات بر سود دارایی‌های مسدود شده روسیه هستند. در عین حال، یادآور شد که ایالات متحده از قبل آمادگی خود برای مصادره کامل دارایی‌های روسیه را اعلام کرده است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1217148

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =