به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، عباس جعفری، کارشناس پولی و بانکی اظهار کرد: افزایش نرخ ارزی که در حال حاضر شاهد آن هستیم به دلیل تنشهای خاورمیانه است و دلیل بنیادی برای افزایش نرخ ارز وجود ندارد. در این باره باید دقت داشت که سرمایهگذار، هم هوشمند است و هم ترسو و در چنین شرایطی تصمیم می گیرد که سرمایه خود را به بازارهای پایدار مانند بازارهای طلا و ارز ببرد، اما تجارب قبلی نشان داد که با فروکش کردن بحرانها سرمایه گذاری و خرید هیجانی در بازار طلا و دلار نیز کاهش خواهد یافت.
بیشتر بخوانید:
قیمت دلار ثابت ماند / نرخ سایر ارزهای مبادلهای
دارایی های ایران در خارج در حال آزادسازیست
وی ادامه داد: منابع زیادی از دارایی های ایران در خارج از کشور در حال آزاد سازی است، به خصوص وزیر امور خارجه در صحبت های اخیر خود تاکید کرد که منابع ایران در قطر آزاد و قابل استفاده است زیرا هم دولت امریکا و هم قطر مشکلی با آزاد سازی منابع ارزی ایران ندارند و در سازکاری مشخص، این منابع استفاده میشود. این موضوع موجب تزریق جو روانی به جامعه و کاهش انتظارات مردم خواهد شد که کاهش نرخ ارز را در بر خواهد داشت.
بحران های منطقه در حال کاهش است
جعفری تصریح کرد: از طرف دیگر فشارها بر رژیم صهیونیستی افزایش یافته است و شاهد تغییراتی در رویکرد این رژیم خواهیم بود و در کنار آن دیگر بحران های منطقهای نیز فروکش خواهد کرد که در نتیجه نرخ ارز در داخل کشور کاهش مییابد؛ یعنی نرخ دلار از کانال فعلی عقب نشینی میکند و قطعا تا سطوح قبلی ریزش خواهد داشت.
اثر روانی تحولات منطقه بر بازار
این کارشناس پولی و بانکی با اشاره به این که بعد روانی ناشی از بحران های سیاسی خارجی و داخلی عامل افزایش نرخ ارز بوده است، گفت: با توجه به روابط دوستانه ایران با کشورهای منطقه، دسترسی به منابع و افزایش درآمدهای ارزی ناشی از فروش نفت و صادرات غیرنفتی و البته با مدیریت هوشمندانه بازار ارز، شاهد بازگشت قیمتها خواهیم بود.
رفتار بازارساز هوشمندانه است
وی در پایان تاکید کرد: بازارساز در این شرایط بسیار هوشمندانه رفتار می کند و بدون ارزپاشی و با ابزارهایی که در اختیار دارد، نوسان بازار ارز را مانند تجارب قبلی در ماههای گذشته کنترل خواهد کرد و قیمت دلار را کاهش خواهد داد.
انتهای پیام/
نظر شما