به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، «محمدمهدی قاسمی» امروز سهشنبه در نشست خبری خود به مناسب گرامیداشت دهه مبارک فجر افزود: بر اساس اجرای الگوی کشت تمرکز کشت برنج در استانهای گیلان و مازندران و بخشی اندکی در گلستان است؛ بنابراین کشت برنج در استانهای غیر شمالی که دارای اقلیم خشک و بارش کم هستند، باید محدود شود.
بیشتر بخوانید:
قیمت برنج ایرانی کاهش یافت
به گفته وی، در سالهای پر بارش نیز امکان کشت در برخی استانها مانند خوزستان وجود داشته است.
تحقق بیش از ۷۰ درصد الگوی کشت
معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه سال گذشته طرح الگوی کشت به تفکیک استانها مشخص و ابلاغ شد، اظهار داشت: علیرغم عدم تناسب اعتبارات با اجرای طرح بیش از ۷۰ درصد الگوی کشت در کشور محقق شده است.
وی با بیان اینکه طرح اجرای الگوی کشت دارای نقشه راهی است که وزارت جهاد کشاورزی به طور جد آن را پیگیری میکند، تصریح کرد: برای اجرای طرح الگوی کشت کاروانهای آموزش و ترویج در نظر گرفته شده که برای هر محصول اساسی بستههای آموزشی و ترویجی ارایه شده است که این بستهها علاوه بر کارشناسان اجرایی در اختیاران کشاورزان قرار گرفته است.
قاسمی درباره انتقال کشت سبزی و صیفی از فضای باز به گلخانهها افزود: به دلیل محدودیت منابع آبی، برای اجرای این طرح نیازمند تسهیلات و اعتبارات مناسب هستیم.
رشد ۴۰ درصدی سطح زیرکشت محصولات کشاورزی
معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به افزایش میزان تولیدات از ابتدای انقلاب تاکنون اشاره کرد و گفت: در ابتدای انقلاب اسلامی میزان تولیدات بخش کشاورزی ۲۵ میلیون تن بود که در حال حاضر به ۱۲۵ میلیون تن رسیده این در حالی است که سطح زیر کشت ۴۰ درصد افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: با توجه به میزان تولیدات بخش کشاورزی، سطح زیرکشت رشد چندانی نداشته به عبارت دیگر این افزایش تولید با ورود علم و دانش و نوآوری امکانپذیر شده است.
قاسمی با بیان اینکه با مباحث تغییر اقلیم روبرو هستیم گفت: در بحث بارشها با چالش پراکندگی روبرو هستیم، میزان بارش طی ۵۰ سال اخیر کاهش و درجه حرارت افزایش یافته است و به همین دلیل نیازمند ورود هرچه بیشتر دانش و فناوری به این بخش هستیم.
کشاورزی سنتی نداریم
معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به اینکه کشاورزی سنتی در کشور نداریم، گفت: تمامی کشاورزان به نحوی از فنّاوری در سطوح مختلف استفاده میکنند؛ بنابراین کشاورزی ما سنتی نیست.
وی اضافه کرد: اکنون بهکارگیری از بذور و ارقام گواهی شده، مکانیزاسیون پیشرفته، ماشینآلات و تجهیزات مختلف از جمله دنباله بند، اقدامات به زراعی، به باغی در تولیدات کشاورزی موثر است.
قاسمی با بیان اینکه ۳ هزار مزرعه الگویی در کشور داریم افزود: بالغ بر ۲۵۰ شرکت دانش بنیان در بخش کشاورزی مشارکت و همکاری دارند که نوآوری و فناوریهای جدید را به کشاورزان ارایه میدهند.
معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار داشت: اکنون ۱۰ میلیون نفر زنان روستایی و عشایری، در بخش کشاورزی فعال هستند که در تحقق امنیت غذایی نقشآفرینی میکنند.
نظر شما