به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز جهانبخش یوسفی اظهار کرد: تشخیص قارچ سمی از روی ظاهر، محل رویش، جوشاندن در شیر یا آب، قرار دادن در معرض قاشق نقره، وجود حشرات در اطراف یا روی قارچ و خورده شدن قارچ توسط حیوانات یا پرندگان باورهای غلطی هستند که در بین مردم شایع شده و تنها راه شناسایی این قارچ ها آزمایش تخصصی است.
بیشتر بخوانید
افزایش مسمومیتهای ناشی از مصرف قارچهای سمی در فصل بهار
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با اشاره به انواع قارچهای سمی گفت: حدود ۱۰۰ نوع قارچ سمی داریم و به طور کلی این قارچ ها دو نوع هستند، سریع الاثر که ۳۰ دقیقه تا دو ساعت پس از مصرف، فرد دچار علائم بیماری می شود، گروه بعدی دیر اثر که ۶ تا ۲۴ ساعت پس از مصرف فرد را دچار عارضه میکند.
وی درباره علائم شایع این بیماری اظهار کرد: بیشتر علائم مسمومیت گوارشی است از جمله تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم، تب، افزایش ضربان قلب و خشکی دهان که در مسمومیت شدید علاوه بر موارد فوق سرگیجه، تاری دید، زرد شدن چشم ها، تشنج و حتی کاهش سطح هوشیاری نیز رخ می دهد و در صورت عدم درمان به موقع آسیب به کلیه و کبد و حتی منجر به مرگ شخص خواهد شد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه با اشاره به اقدامات اورژانسی بعد از مسمومیت گفت: بایستی شخص به محض شروع علائم به بیمارستان مراجعه کند و اگر هوشیار بود شروع به استفراغ کند تا معده او تخلیه شود باید به این نکته توجه کرد که در صورت ممکن نمونه ای از قارچ مصرفی را هم جهت بررسی همراه داشته باشد.
یوسفی خاطرنشان کرد: این نکته بسیار مهم است که تنها طریقه تشخیص قارچ سمی از غیر سمی فقط آزمایش تخصصی است در واقع باید قارچ های پرورشی که تحت نظر جهاد کشاورزی هستند را مصرف کرد نه قارچ های خودرو در طبیعت.
منبع: ایسنا
انتهای پیام
نظر شما