به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگویی تلویزیونی که به مناسبت بررسی صلاحیت داوطلبان نامزدی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری انجام شد، در پاسخ به اینکه آیا فشارها به شورای نگهبان آغاز شده است؟ با تاکید بر اینکه مردم شورای نگهبان را میشناسند، اظهار کرد: مبنای کار شورای نگهبان قانون است و تمام تلاش شورا بر این است که قانون را مبنای عمل قرار دهد و هیچ سفارش و فشاری بر کار شورای نگهبان تاثیرگذار نیست.
بیشتر بخوانید:
طحان نظیف: تمام مراحل ثبتنام انتخابات ریاستجمهوری حضوری است
وی افزود: بیشتر تحت هجمه هستیم که چرا در جاهایی تحت تاثیر جریانات سیاسی قرار نمیگیریم.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا برای افزایش مشارکت در انتخابات، صلاحیت افراد از همه طیفها تایید نمیشود؟ گفت: اگر دولت فعلی را با دولت قبل و دولت قبل را با دولت قبلتر مقایسه کنیم و اسامی را در ذهن مرور کنم، حاکی از این است که طیفها و جریانات سیاسی مختلف از دل صندوق آرا و با اراده و انتخاب مردم خارج شدند؛ به لحاظ نظری من نیز میشنوم که بعضی وقتها انتقاداتی مطرح میشود اما اگر به خروجی نگاه کنیم، موضوع خیلی روشن است.
طحان نظیف در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه مطرح میشود تعداد نامزدها از قبل مشخص است و به صدا و سیما گفته میشود که ۶ الی ۸ صندلی برای مناظرههای تلویزیونی بچیند، آیا این صحیح است؟ تاکید کرد: واقعیت این است که ما پرونده تک تک افراد را بررسی میکنیم و تعداد را از قبل مشخص نمیکنیم و رای گیری میشود و بعد مشخص میشود که چه تعدادی تایید صلاحیت شدهاند؛ واقعاً سقفی برای این موضوع از قبل تعیین نمیشود و تعدادی که در دورههای مختلف بوده را مقایسه کنیم، هیچگاه عدد ثابتی نبوده است.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه گفته میشود که برخی از داوطلبان نامزدی انتخابات پیش از ثبتنام از شورای نگهبان برای نامنویسی چراغ سبز دریافت میکنند و برخی بعد از ثبتنام از طریق شورای نگهبان به آنها اعلام میشود که انصراف دهید، آیا این موضوع صحیح است؟ اظهار کرد: ممکن است فردی به من مراجعه کند و من نظر شخصی خودم را آن هم با احتیاط به او بگویم؛ بر همین اساس نیز آنچه که درباره پیش از ثبتنام مطرح میشود خیلی دقیق نیست. درباره بعد از ثبتنام نیز آنقدر در تنگناهای زمانی هستیم که فرصت برای انجام چنین کارهایی نخواهد بود.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به اینکه گفته میشود شورای نگهبان انتخابات را مهندسی میکند، تاکید کرد: ما نگاه حزبی، جناحی و گروهی به افراد نداریم و اساساً افراد را فارغ از خاستگاه سیاسیشان بررسی میکنیم؛ خود شخص را بررسی میکنیم و طبیعتاً اگر احراز صلاحیت شود، گروههای سیاسی میتوانند او را به عنوان نماینده خود معرفی کنند؛ لذا مبنای ما قانون است و مهندسی بلد نیستیم و اساساً مهندس نیستیم.
طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره اعلام عمومی نشدن دلیل عدم احراز داوطلبان نامزدی انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما نکاتی که نسبت به افراد در جلسه مطرح میشود را به انحای مختلف اعم از جلسات حضوری یا تلفنی با خود افراد مطرح میکنیم ولی نسبت به انتشار عمومی، ما نیاز به مجوز قانونی داریم؛ لذا در حالت عادی امکان این کار نیست مگر اینکه قانون اصلاح شود.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا کسی صلاحیتش برای انتخابات ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان احراز نشده، بعداً در مسئولیتهای دیگری حضور پیدا میکند؟ عنوان کرد: ممکن است فردی وزیر خوبی باشد و در حوزه وزارتخانه خودش هم خوب عمل کند و دانش خوبی نیز داشته باشد اما همین فرد نتواند کشور یا یک وزارتخانه دیگر را اداره کند؛ لذا این حاکی از آن است که هر جایگاهی شرایط خود را دارد و به این معنا نیست که آن شخص لزوماً مشکلی داشته که صلاحیتش احراز نشده است.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین در پاسخ به اینکه آیا این احتمال وجود دارد که صلاحیت کسانی که در دورههای قبل احراز شده یا نشده، در این دوره وضعیتشان تغییر کند؟ گفت: در هر دوره و در هر انتخاباتی بررسی صلاحیت را نسبت به اشخاص داریم و هر دو امکان پذیر است.
طحان نظیف در پاسخ به اینکه آیا رای اعضا با یکدیگر تفاوت دارد؟ آیا رای آیتالله جنتی در صورت اعلام در جلسات موجب تاثیرگذاری روی رای دیگر اعضا میشود؟ تصریح کرد: اساساً کار به آنجا نمیرسد و رای گیری بصورت مخفی است و آیتالله نیز بزرگتر از این حرفها هستند و این دقت نظر را دارند که اعضا اعم از حقوقدانان و فقها مستقل هستند؛ در جلسات، نظر و استدلال خود را بیان میکنیم اما نسبت به هیچکس حتی در حد توصیه نمیتوانیم ورود کنیم چراکه معنا ندارد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به اینکه این روزها درخواست مردم از شما چیست؟ اظهار کرد: برخی مراجعه میکنند و درخواست میکنند که فلانی را تائید کن و برخی دیگر نیز مراجعه میکنند و میگویند که فلانی را رد کن و اینگونه فکر میکنند که یک نفر میتواند چنین کارهایی انجام دهد درحالی که تصمیم جمعی است. ما خود را در محضر مردم میبینیم و فکر میکنم که درباره تصمیماتی که میگیریم باید در قبال مردم پاسخگویی داشته باشیم.
انتهای پیام/
نظر شما