به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از آذربایجان شرقی، اکبر محمدجعفری، رئیس پلیس فتا آذربایجان شرقی در نشست خبری با رسانههای استان اظهار کرد: وضعیت استان از نظر امنیت روانی و ذهنی در بین شهروندان در حد خوبی است که دراین بین نقش رسانه بسیار پراهمیت است.
وی با بیان اینکه تمام رسانهها بهصورت تعاملی با ما همکاری دارند، گفت: هدف اصلی پلیس فتا ایجاد امنیت و ایمنی در بین کاربران فضای مجازی است و تمام تلاش ما این است که فضای امن بدون هیچگونه دغدغه ذهنی در فضای مجازی ایجاد کنیم. رئیس پلیس فتا استان گفت: تعاملات مختلف با سازمانهای مختلف اعم از دستگاه قضایی و رسانهها منجر شده است تا در جرائم، پیشگیری از جرائم و غیره موفق شویم.
وی بیان داشت: افزایش همافزایی و همکاری بین تمامی دستگاهها قطعاً در خود استان لمس خواهد شد، محمدجعفری ادامه داد: حاصل این تعاملات و همکاری منجر شده است تا ۸۵ درصد جرائم سایبری در استان کشف شود به طوری که در طول ۴ماهه گذشته بیش از ۸ هزار نفر به پلیس فتا در قالب پرونده و مشاوره و سایر موضوعات مراجعه کردند.
عودت ۱۰ میلیارد تومانی مبالغ فیشینگ به مال باختگان
رئیس پلیس فتا استان گفت: نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان از مبالغ از دسترفته شهروندان در فضای مجازی به خودشان عودت داده شده است.
وی خاطرنشان کرد: پلیس فتا یک مرکز فوریت سایبری با شماره ۰۹۶۳۸۰ دارد که هر کسی که دچار کلاهبرداری اینترنتی شود، میتواند از این طریق اعلام شکایت کند.
وی افزود: اگر شکی وجود دارد که یک وبگاه یا رابطی کلاهبرداری است یا خیر، باز هم میتوانند با این شمارهتلفن تماس بگیرند و اصالت آن سایت و لینک را استعلام کنند.
رئیس پلیس فتا استان گفت: بیش از ۲۰ هزار تماس تلفنی در چهار ماهه اخیر با این شماره برقرار شده و یک هزار و ۸۹۰ نفر نیز بهصورت حضوری به مرکز مراجعه کردهاند.
وی ابراز کرد: برداشتهای اینترنتی جزو پنجم اول جرائم استان است؛ کلاهبرداری رایانهای نیز یکی دیگر از جرائم اینترنتی است. محمدجعفری ادامه داد: نزدیک به ۶۰ درصد جرائم سایبری استان موضوعات مالی است.
کدام لینکها کلاهبرداری هستند؟
وی متذکر شد: ارسال لینکهای کلاهبرداری، پرداخت بیعانه در وبگاههای فروشگاهی، اجاره کارتبانکی، دریافت پیامک یا اکانتهای مشابه با آشنایان که حاوی پیام دریافت پول هستند، جزو دغدغههای سایبری و جرائم سایبری است.
وی ادامه داد: استخدام و کار در منزل نیز یکی دیگر از مباحث کلاهبرداری در فضای مجازی است. مواردی وجود داشت که فرد با دیدن آگهی در یک پیج، با ادمین آن اکانت ارتباط گرفته و برای اینکه ثبتنام اولیه بکند، یک مبلغی را پرداخت میکند و سپس با همین روال ساده پول زیادی را واریز کرده و در نهایت هیچ خبری از کار نیست.
محمدجعفری بیان داشت: پرداخت نذورات و احسانات نیز از جمله دیگر مواردی است که اگر سایت معتبری نباشد، به هیچ وجه مبلغی پرداخت نکنید، زیرا این سایتهای غیر معتبر همان سایتهای فیشنگ است، از اینرو تمامی نذورات را به جاهای معتبر پرداخت کنید.
شماره تماس فوریتهای پلیس فتا
وی با اشاره بر توصیههایی در رابطه با جلوگیری از جرائم گفت: ما شبانهروزی پاسخگوی شماره تماس پلیس فتا هستیم و شهروندان در هر لحظه از شبانهروز میتوانند با مرکز فوریت تماس بگیرند.
رئیس پلیس فتا استان گفت: هشدارهایی که پلیس فتا ارسال میکند، بدون دلیل نیست و قطعاً اتفاقاتی افتاده است که لازم بر ارسال این هشدارها دانستهایم.
وی افزود: تلاش کنیم تا اطلاعات بهروز در خصوص فتا داشته باشیم، زیرا اثرات امنی در حوزه قربانی شدن در فضای سایبری کسب خواهیم کرد.
خبرنگار : محمد لطفی
انتهای پیام/
نظر شما