به گزارش گروه استانهای ایسکانیوز از یزد، محمدمهدی فرهنگدوست، با بیان اینکه حبیبالله برادر شهیدش فرزند هفتم خانواده بود و نسبت به پنج برادر و دو خواهرش بسیار درسخوان بود، گفت: نمرات درسی حبیبالله همیشه عالی بود و در دوره دبیرستان بود که عازم جبهه شد.
وی ادامه داد: حبیبالله در عملیات محرم شرکت داشت که از ناحیه پا به شدت مجروح شد و عصب پایش مقداری مشکل پیدا کرد و کمی لنک میزد و پس از معالجه و بعد از تشکیل تیپ الغدیر در سال 63 در منطقه زید نیز از ناحیه دست زخمی شد، در عملیاتهای عملیات خیبر و بدر نیز شرکت داشت و بعد از علمیات بدر، در جاده خندق بود که خط پدافندی تیپ بود دیدهبان بود.
برادر شهید حبیبالله فرهنگدوست اضافه کرد: بنده آن زمان مسئول خط جاده خندق بودم، یک روز صبح که به بازرسی از خط رفتم و شهید حبیبالله دیدهبان بود، با هم احوالپرسی کردیم و چون آتش دشمن زیاد بود به من گفت چند لحظه صبر کن که من گرا بدهم تا آتش روی دشمن بریزند و بعد از کمتر شدن آتش دشمن به عقب برگرد.
وی ادامه داد: جاده خندق سه پد داشت، پد محلی گردمانند و محلی برای فرود آمدن و نشستن هلیکوپتر بود، پد اول محلی برای پیاده شدن نیروها بود و تدارکات را در آنجا مستقر میکردند، پد دوم محل استقرار فرمانده محور، نیروهای پشتیبانی مانند پست امداد و نیروهای ادوات بود و پد سوم به عبارتی خط اول بود که با ماشین و موتور نمیشد به آنجا رفت و باید پیاده میرفتند تا به آن برسند و من در پد دوم مستقر بودم.
این رزمنده دفاع مقدس گفت: در پد دوم قایقی از جبهه مجروحی را آورد که به پست امداد منتقل کردیم در همان زمان دشمن قایق را زد و سکانچی نیز به شهادت رسید و با آتش گرفتن قایق، دشمن آن محل را زیر آتش گرفت و مجروح و امدادگر در پست امداد نیز به شهادت رسیدند، دشمن از طریق هواپیما نیز آتش در آن محل ریخت و همان زمان دو ارتشی در این محل پیاده شدند و قصد رفتن به خط اول را داشتند که من گفتم نیروهای تیپ الغدیر و سپاه جلو هستند و شما ارتشی هستید چرا قصد رفتن به آنجا را دارید که در جواب گفتند دیدهبانهای الغدیر شهید شدند، دو نفر از همرزمان من نیز قرار شد که بروند پیکرها را بیاورند.
وی ادامه داد: برادرم و دو نفر دیگر از تیپ الغدیر شهید شده بودند، نزدیک غروب بود که برای وضو به کنار آب رفتم ناگهان دیدم قایقی از خط اول جبهه جلو آمد و چون سکانچی من را نمیشناخت کنار من ایستاد و من با نگاهی به داخل قایق پیکر برادرم حبیبالله را دیدم که در حال قرآن خواند ترکش به دست و صورتش خورده و شهید شده بود، فردای آن روز به یزد بازگشتم و بعد از چند روز که پیکر وی را آوردند همراه با دیگر شهدای جاده خندق در یزد تشییع و در خلدبرین به خاک سپرده شدند.
فرهنگدوست با ذکر خاطرهای از برادر شهیدش اضافه کرد: شهید حبیبالله بسیار درسخوان بود و وقتی مجتمع الغدیر در تیپ تشکیل شده بود او درسهایش را در جبهه ادامه داد و امتحانات همزمان هم در مدارس یزد و هم در تیپ برگزار میشد او در تیپ امتحان داد و نمرات عالی کسب کرد و جزو شاگردان نمونه یزد شد، او حتی زمانی که رزمنده و دیدهبان بود درس را رها نکرد و ادامه داد تا به شهادت رسید.
وی با اشاره به تأکیداتی که شهید در وصیتنامه خود داشته است، ادامه داد: شهید حبیبالله بر پیروی از ولایت فقیه تأکید داشت، همچنین به حضور مردم در نماز جمعه و مساجد سفارش داشت و تأکید داشت که پایگاههای مقاومت بسیج نباید خالی بماند.
این رزمنده و برادر شهید گفت: شهدا همواره بر چهار موضوع توکل بر خدا، توسل به اهل بیت(ع)، پیروی از ولایت فقیه و وحدت تأکید داشتند که همین چهار مورد نیز باعث شد که شهدا و رزمندگان بر دشمن بعثی و پشتیبانان آنها پیروز شوند و اگر مردم و مسئولان ما در این زمان نیز روحیه جهادی داشته باشند و این چهار مقوله را پایبند باشند کشور ما به پیشرفتهای زیادی دست پیدا میکند و دشمنان نمیتوانند نگاه چپی به ملت ایران داشته باشند.
گفتنی است، شهید حبیبالله فرهنگدوست 26 مرداد ۱۳۴۶ در محله چهارمنار یزد دیده به جهان گشود و در ششم فروردین ۱۳۶۴ با سمت دیدهبان در شرق رود دجله عراق در جاده خندق بر اثر اصابت ترکش بــه صورت و دست شهید شد.
خبرنگار: فاطمه صادقیان
انتهای خبر/
نظر شما