به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، وزارت امور خارجه اوکراین روز جمعه با صدور بیانیهای، ادعای برخی رسانههای خارجی درباره آمادگی کییف برای دادن امتیازات ارضی به روسیه را تکذیب کرد. در بیانیهای که در این رابطه در کانال تلگرام این وزارتخانه منتشر شد، آمده است: «بر غیرقابل قبول بودن چنین امتیاز دهی تأکید میکنیم.»
بیشتر بخوانید:
آخرین تحولات اوکراین| پاسخ فوری مسکو به حمله به عمق خاک روسیه
وزارت خارجه اوکراین تأکید کرد که «تنها راه برای بازگرداندن صلح فراگیر، عادلانه و پایدار» به کشور، «فرمول صلح» است که نشستهای موضوعی درباره محورهای این فرمول برگزار شده است.
پیش از این، روزنامه ایتالیایی "کوریره دلاسرا" گزارش داد که زلنسکی ظاهراً آماده است تا در ازای تسریع روند پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا و دریافت تضمینهای امنیتی از سوی ایالات متحده، آتشبس را بر اساس خط تماس کنونی در میدان نبرد بپذیرد. همچنین، خبرگزاری بلومبرگ گمانهزنی کرده بود که زلنسکی ممکن است مواضع خود در خصوص شرایط پایان درگیریها نرمتر کند. با این حال، کرملین اعلام کرد که هنوز هیچ نشانی از آمادگی کییف برای آتشبس دریافت نکرده است.
در این رابطه روزنامه "واشنگتن پست" نیز به لزوم تغییر رویکرد زلنسکی درباره پایان درگیری به دلیل ضعف موقعیت کییف در جبهه جنگ و موفقیتهای ارتش روسیه اشاره کرد. در این مقاله بهویژه به تلاش ناموفق نیروهای اوکراینی برای منحرف کردن توجه نیروهای مسلح روسیه از دونباس از طریق تهاجم به منطقه کورسک و همچنین تصرف کامل اخیر شهر اوگلدار در منطقه دونتسک توسط روسیه اشاره کرده و پیشبینی کردکه کییف در ماههای آینده متحمل تلفات انسانی و ارضی بیشتری خواهد شد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به نهصد و شصت و دومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
مذاکرات آمریکا و انگلیس درباره تشدید تحریمها علیه روسیه
آدواله آدیمو، معاون اول وزیر خزانهداری ایالات متحده، این هفته به لندن سفر خواهد کرد تا با همتایان بریتانیایی خود درباره تشدید تحریمهای ضدروسی و استفاده از داراییهای مسدود شده روسیه برای کمک به اوکراین گفتوگو کند. در بیانیهای که توسط وزارت خزانهداری آمریکا منتشر شده، آمده است که آدیمو در این مذاکرات بر لزوم «هماهنگی نزدیک در واکنش به چالشهای ژئوپلیتیکی کنونی» تأکید خواهد کرد.
مقامات آمریکایی معتقدند که این هماهنگی شامل «حمایت قاطعانه مشترک ایالات متحده و بریتانیا از اوکراین» و «همکاری مشترک در استفاده از ارزش اقتصادی داراییهای منجمد شده دولتی روسیه» خواهد بود. آدیمو در این سفر با تیم بَرو، مشاور امنیت ملی نخستوزیر بریتانیا، و اندرو بیلی، رئیس بانک انگلستان، ملاقات خواهد کرد.
اتحادیه اروپا، کانادا، ایالات متحده و ژاپن پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین، داراییهای روسیه به ارزش حدود ۳۰۰ میلیارد دلار را مسدود کردند. از این مقدار، حدود ۵ تا ۶ میلیارد دلار در ایالات متحده و بخش عمدهای در اروپا، بهویژه در پلتفرم بینالمللی Euroclear در بلژیک نگهداری میشود که در آنجا ۲۱۰ میلیارد دلار ذخیره شده است.
مجارستان: ناتو باید موضوع تضمینهای امنیتی با روسیه را بررسی میکرد
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان صبح امروز، شنبه، در مصاحبه با خبرگزاری نووستی روسیه، به اشتباه راهبردی ناتو که منجر به درگیری در اوکراین شد، اشاره کرده و یادآور شد که اگر ناتو در سال ۲۰۲۱ پروژه قرارداد تضمینهای امنیتی را با روسیه بررسی میکرد، وضعیت کنونی رخ نمیداد.
سییارتو گفت: «من آن روزها را به یاد دارم. فکر میکنم چیزی که آن زمان وجود نداشت، گفتوگوی جدی درباره پیشنهاد روسیه درباره تضمینهای امنیتی بود.»
وزیر خارجه مجارستان تأکید کرد که همواره به بحث و گفتوگو اعتقاد دارد و افزود: «متأسفانه قبل از آغاز درگیری این گفتوگو انجام نشد و اکنون نزدیک به سه سال از آن زمان گذشته و مناقشه اوکراین گسترش زیادی یافته است. شاید آنچه اکنون میگویم معنایی نداشته باشد، اما آرزو میکردم که آن گفتوگوها صورت میگرفت. چرا که اگر چنین میشد، ممکن بود ما در وضعیت کنونی نباشیم.»
مالزی خواستار کار بر روی حل و فصل مسالمتآمیز درگیری اوکراین شد
انور ابراهیم، نخستوزیر مالزی، از همه طرفها خواست تا برای حل و فصل مسالمتآمیز درگیری اوکراین تلاش کنند.
وی صبح امروز در کانال تلگرام خود نوشت: «ما نمیتوانیم پیامدهای ویرانگر درگیری نظامی در اوکراین را نادیده بگیریم. مالزی مخالف هرگونه اقدام خشونتآمیز و نقض تمامیت ارضی و حاکمیت کشورها است. این کشور از تمامی طرفهای درگیر درخواست میکند که از طریق گفتوگو و دیپلماسی و با رعایت حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل متحد، برای حل مسالمتآمیز این بحران تلاش کنند.»
اتحادیه اروپا طرح صلح پیشنهادی چین و برزیل در خصوص اوکراین را بررسی خواهد کرد
وزرای امور خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در نشست برنامهریزی شده خود در تاریخ ۱۴ اکتبر در لوکزامبورگ، طرح صلح پیشنهادی چین و برزیل برای حلوفصل درگیری اوکراین را مورد بررسی قرار خواهند داد.
یکی از مقامات بلندپایه اتحادیه اروپا در آستانه این نشست در بروکسل با اعلام این مطلب، گفت: «ما انتظار داریم که طرح صلح پیشنهادی ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، و همچنین پیشنهادات چین و برزیل که در نیویورک مطرح شد، مورد بحث قرار گیرد.»
به گفته این دیپلمات، اتحادیه اروپا تصمیم به بررسی طرح چین و برزیل گرفته است، زیرا پیشرفتی در موضع گیری این دو کشور در خصوص لزوم رعایت منشور سازمان ملل در حل و فصل درگیری اوکراین مشاهده کرده است. با این حال، این منبع تأکید کرد که مواضع اتحادیه اروپا و چین با برزیل همچنان فاصله زیادی از یکدیگر دارند.
پیشتر، وانگ ایی، وزیر امور خارجه چین، در دیدار با سلسیو آموریم، نماینده ویژه رئیسجمهور برزیل در نیویورک، اعلام کرده بود که چین، برزیل و سایر کشورهای جنوب جهانی پلتفرمی به نام «دوستان صلح» ایجاد خواهند کرد تا به حل مسالمتآمیز بحران اوکراین کمک کنند.
در ماه مه، پس از رایزنیهای دوجانبه، این دو مقام چینی و برزیلی بیانیهای مشترک در شش بند منتشر کردند که در آن تأکید شده، تنها راه حل بحران اوکراین از طریق گفتوگو و مذاکرات است. چین و برزیل پیشنهاد دادند که در «زمان مناسب» کنفرانس بینالمللی صلحی با مشارکت برابر همه طرفهای درگیر برگزار شود و طرحهای صلح مورد بحث قرار گیرد. در ماه سپتامبر، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کرد که مسکو از ابتکار صلح چین و برزیل استقبال میکند.
شولتس از تخصیص ۶۰۰ میلیون یورو کمک نظامی به اوکراین خبر داد
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، روز جمعه اعلام کرد که بستهای از کمکهای نظامی به ارزش ۶۰۰ میلیون یورو به اوکراین اختصاص داده شده است.
وی در دیدار با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در برلین، تأکید کرد که اولویت آلمان حمایت از سیستم دفاع هوایی اوکراین است. شولتس افزود که این بسته شامل پنجمین سیستم دفاع هوایی Iris-T SLM، خودروهای زرهی، تانکها، سامانههای توپخانه خودکششی، مهمات توپخانه، سیستم رادار و پهپادها میشود.
علاوه بر این، صدراعظم آلمان همچنین اعلام کرد که آلمان به همراه بلژیک، دانمارک و نروژ یک بسته نظامی دیگر به ارزش ۱.۴ میلیارد یورو به کییف ارائه خواهد کرد. شولتس یادآور شد که آلمان در سال آینده نیز برنامه دارد به ارسال کمکهای نظامی به اوکراین ادامه دهد و برای این منظور ۴ میلیارد یورو در بودجه کشور در نظر گرفته شده است. وی تاکید کرد که به عنوان عضو گروه G۷، آلمان امسال نیز به میزان ۵۰ میلیارد دلار به اوکراین کمک خواهد کرد.
تقریباً ۶۰ درصد آلمانیها خواستار مذاکرات شولتس و پوتین هستند
طبق گزارش روزنامه آلمانی "تاگس اشپیگل"، نزدیک به ۶۰ درصد از آلمانیهای مورد بررسی خواستار از سرگیری مذاکرات تلفنی بین اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، هستند.
بر اساس نتایج نظرسنجی انجامشده توسط موسسه تحقیقات اجتماعی YouGov، بیش از ۵۹ درصد از پاسخدهندگان از بازگشت به گفتوگو بین دو رهبر حمایت میکنند. ضمن اینکه ۲۶ درصد مخالف این مذاکرات هستند و ۱۵ درصد قادر به ارائه پاسخ مشخصی در این خصوص نبودهاند.
بالاترین میزان حمایت از مذاکرات شولتس و پوتین در مناطق شرقی آلمان مشاهده شده است، جایی که تنها ۱۹ درصد مخالف چنین مذاکراتی هستند و ۶۸ درصد از ساکنان مناطق جمهوری دموکراتیک سابق آلمان از این اقدام استقبال میکنند. تمایل به بازگشت به گفتوگو با روسیه در این مناطق به دلیل پیوند تاریخی با سازمان پیمان ورشو و تمایل دوستانهتر ساکنان آن نسبت به روسیه توضیح داده شده است.
همچنین، ۴۵ درصد از جمعیت آلمان بر این باورند که اوکراین باید از تمامی مناطقی که هماکنون تحت کنترل نیروهای مسلح روسیه است، صرف نظر کرده و اقدام به صلح کند.
پیش از این، یک منبع دولتی به خبرگزاری رویترز اطلاع داده بود که صدراعظم شولتس آماده است با رئیسجمهور روسیه پوتین گفتوگو کند. به گفته این منبع، مذاکره با پوتین برای شولتس "تابو" نیست و با هدف پایان دادن به بحران اوکراین در نظر گرفته میشود.
پاپ فرانسیس زلنسکی را به مذاکرات با روسیه ترغیب کرد
پاپ فرانسیس در جریان دیدار با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، بر اهمیت برگزاری مذاکرات صلح با روسیه تأکید کرد.
لئونید سواستیانوف، رئیس اتحادیه جهانی معتقدان کهن در این باره به خبرنگاران گفت: «این دیدار ۳۰ دقیقه به طول انجامید و پاپ به زلنسکی پیشنهاد کمک در سازماندهی دومین "نشست صلح" را داده و یادآور شد که در صورت دعوت از روسیه، خود شخصاً در آن شرکت خواهد کرد.»
به گفته او، پاپ فرانسیس معتقد است که زلنسکی اگر مذاکرات را آغاز کند، بیشتر به نفع اوکراین خواهد بود. وی اطمینان دارد که رهبر اوکراین از طریق دیپلماسی میتواند جایگاه خود را تقویت کند، در حالی که در صورت ادامه جنگ، همه چیز را از دست خواهد داد. پاپ همچنین به زلنسکی پیشنهاد کمک برای ایجاد ارتباط با روسیه و یافتن راهحلی مسالمت آمیز را داد.
وزیر خارجه مجارستان: سفر به روسیه حق حاکمیتی کشور ماست
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان، حق این کشور را برای تصمیمگیری مستقل درباره دیدار از دیگر کشورها، از جمله روسیه، یک حق حاکمیتی دانست.
او که برای شرکت در نشست بینالمللی گاز به سن پترزبورگ سفر کرده، در پاسخ به خبرنگار شبکه تلویزیونی آلمانی ZDF که از او پرسید که آیا سفرش به روسیه «یکی دیگر از تحریکات مجارستان علیه بروکسل» نیست، سییارتو پاسخ داد: «ما ملتی تابع فرمان ("جاوول" به زبان آلمانی) نیستیم.»
وزیر امور خارجه خواستار احترام به حق حاکمیت مجارستان شد و گفت که هیچکس، نه دولت آلمان و نه حزب "سبزها"، نمیتواند به وزرای مجارستان بگوید که به کدام کشورها سفر کنند و به کدامیک سفر نکنند.
پیشتر، چند روز قبل، ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، در جریان مناظرات پارلمان اروپا بهخاطر سیاستش در قبال روسیه مورد انتقاد قرار گرفت. سیاستمداران اروپایی او را به دلیل خودداری از حمایت نظامی از اوکراین، تمایل به ادامه خرید منابع هیدروکربنی با روسیه و تسهیل رژیم روادیدی با این کشور مورد سرزنش قرار دادند.
انتهای پیام/
نظر شما