بدقولی سازمان دولتی در حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی/ پس از ثبت در سامانه ساتع گفتند اولویت پژوهشی ما نیست

سازمان بنادر و دریانوردی به رغم تایید حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی و ثبت در سامانه ساتع، پس از گذشت ۲ سال اعلام کرد که این پایان‌نامه‌ها در اولویت پژوهشی آن نیستند و باعث سرگردانی دانشجویان شد.

مهدی نورمحمدی سیگارودی دبیر کانون خیریه دانشگاه گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره ضرورت توجه به نخبگان اظهار کرد: رهبری در دیدار اخیر با نخبگان تاکید کرد که ‌حفظ و تکثیر نخبگان برای جلوگیری از فرار و خروج آن‌ها از کشور به امیدهای واهی در گرو احساس اثرگذاری نخبه برای کشور است. نخبه‌ای که با در بسته یک پژوهشگاه دولتی روبرو می‌شود، احساس بی‌اثری می‌کند و برای امرار معاش مجبور به کارهایی می‌شود که دیگر نخبه نخواهد بود.

وی افزود: رئیس جمهور هم در مراسم آغاز سال تحصیلی گفت ما میخواهیم مملکتمان به جایی برسد که رهبری در چشم‌انداز مشخص کردند. نخبگان و استادان سرمایه‌های گرانمایه این کشور هستند، قدر شما را خواهیم دانست و به شما احترام می‌گذاریم. شما به ما کمک کنید مملکت را بسازیم، با شما می‌توانیم مشکلات موجود در مملکت را حل کنیم.

نورمحمدی خاطرنشان کرد: سازمان‌های دولتی ملزم هستند یک درصد از بودجه‌ خود را برای امور پژوهشی هزینه کنند. این برگرفته از دیدگاه مقام معظم رهبری است. این بودجه در طرح‌های پژوهشی خود سازمان و پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. طرح‌های پژوهشی سازمان شامل قرارداد با موسسات پژوهشی و دانشگاه‌ها است. وزارت علوم سامانه ساتع را برای این منظور تعریف کرده است. سازمان‌ها در این سامانه اعلام نیاز می‌کنند و افراد هم پیشنهاده خود را بارگذاری می‌کنند و در صورت انتخاب پیشنهاده، قرارداد منعقد می‌شود.

دبیر کانون خیریه دانشگاه گیلان با ذکر مثالی یادآور شد: من برای پایان‌نامه دوره کارشناسی ارشد خود تصمیم گرفتم با سازمان بنادر و کشتیرانی اداره بنادر و دریانوردی بندر انزلی همکاری کنم. حدود ۲ سال پیش، این سازمان با وجود بروکراسی اداری شدیدی دارد، موضوع پایان‌نامه و پروپوزال من را تایید کرده، به تهران ارسال و در سامانه ساتع ثبت شد. این سازمان به دانشگاه گیلان هم نامه زد که اگر این پروپوزال تایید شود، مورد حمایت ماست.

وی تصریح کرد: با وجود همه ادعاهایی که در مورد دولت الکترونیک وجود داد؛ اما مرکز مطالعات سازمان بنادر با روش سنتی مجموعه خود را اداره می‌کند. به طوری که مجبور بودم از گیلان به تهران بیاییم و از تک تک افراد سازمان به صورت دستی امضا بگیریم. پس از انجام همه این مراحل و گذشت ۲ سال، سازمان بنادر گفت این پروپوزال اولویت ما نیست و نمی‌توانیم قرارداد ببندیم. پس از این اتفاق، من به بازرسی سازمان بنادر شکایت کردم و بازرسی هم حق را به من داد. در گزارش بازرسی بنادر آمده است که رفتار این سازمان مغرضانه بوده است؛ اما به نظر می‌رسد بازرسی هم توان مقابله با این تخلفات را ندارد.

نورمحمدی تاکید کرد: مدیران دولتی در همایش‌ها و سخنرانی‌ها به گونه‌ای از حقوق شهروندی سخن می‌گویند انگار هیچ حقی در سازمانشان ضایع نمی‌شود. این مدیران می‌دانند که بقایشان در چنین حرف‌هایی است چون دولت خریدار این نوع سخنان است. متاسفانه در عمل هیچ اثری از توجه به سخنان رهبری و رئیس جمهور نیست. باید توجه کنیم که ۹۰ درصد تجارت دنیا، دریایی است. متاسفانه ایرانی سهمی از این تجارت ندارد و عملکرد سازمان بنادر مناسب نیست. بسیاری از مشکلات کشور ربطی به تحریم ندارد و مشکل مدیریتی هستند.

وی افزود: طبق گفته خود سازمان بنادر ۱۰ها دانشجوی دیگر هم در کل کشور با این مشکل مواجه شده‌اند. این رها کردن دانشجویان علاو بر این که نمره دانشجویان را پایین می‌آورد، باعث می‌شود که دانشجویان مشمول سنوات شده و حتی از آینده عقب بمانند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1247358

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =