تقریظ رهبر انقلاب بر یک کتاب پژوهشی/ «ایستگاه خیابان روزولت» کتابی که پر کننده خلأهای رسانه‌ای و تبلیغاتی است

کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» روایتی مستند از تسخیر سفارت آمریکا در تهران است که در بخشی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر این کتاب آورده شده: «این، گزارشی متقن و پرفایده از یک حادثه مهم در تاریخ انقلاب؛ یعنی تسخیر لانه جاسوسی در سال ۱۳۵۸ است. این کتاب پُرکننده یکی از خلأهای رسانه‌ای و تبلیغاتی ما است.»

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» از تازه‌ترین کتاب‌های مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی است که به روایتی مستند از تسخیر سفارت آمریکا در تهران پرداخته و جزئیاتی از این رخداد تاریخی را برای مخاطب شرح می‌دهد.

این کتاب با بهره‌گیری از اسناد اطلاعاتی آمریکا که برای اولین‌بار در این کتاب منتشر شده‌اند، درک تازه‌ای از نحوه تعاملات آمریکا با ایران پس از انقلاب ارائه می‌دهد. اسناد منتشرشده شامل گزارش‌هایی از تحلیل‌ها و فعالیت‌های سازمان سیا و دیگر نهادهای امنیتی آمریکا در آن زمان است که نشان می‌دهد ایالات متحده نه تنها تلاش‌هایی برای کنترل اوضاع و حمایت از نیروهای مخالف انقلاب انجام می‌داده، بلکه حتی در پی ایجاد شبکه‌هایی برای تأثیرگذاری در سیاست‌های داخلی ایران نیز بوده است.

این کتاب با تمرکز بر روابط ایران و آمریکا از روزهای تسخیر سفارت تا آزادی گروگان‌ها در دی ۱۳۵۹، مسیر پرفراز و نشیب روابط دیپلماتیک دو کشور را روایت می‌کند. هرچند موضوع تسخیر سفارت در حافظه تاریخی ایرانیان و آمریکاییان جایگاه ویژه‌ای دارد، اما آنچه «ایستگاه خیابان روزولت» را برجسته می‌کند، ارائه دیدگاهی جامع از پس‌زمینه و حوادث بعد از این واقعه است.

«ایستگاه خیابان روزولت» به تفصیل به چالش‌ها و مانع‌هایی که در مسیر مذاکرات و تعاملات دیپلماتیک ایران و آمریکا وجود داشت نیز پرداخته است. برای مثال، این کتاب نشان می‌دهد که چگونه فشارهای داخلی در آمریکا و ایران، روند مذاکرات را پیچیده و گاه ناممکن می‌کرد. همچنین، این اثر به نقش شخصیت‌های کلیدی در این دوران می‌پردازد و تأثیر تصمیمات آن‌ها را بر روند بحران بررسی می‌کند.

«ایستگاه خیابان روزولت» فراتر از یک روایت تاریخی ساده، یک منبع پژوهشی برای درک عمیق‌تر روابط پیچیده ایران و آمریکا و تأثیرات این رویداد بر سیاست‌های داخلی و خارجی هر دو کشور است. این کتاب با ارائه اسناد و مدارک جدید و تحلیل‌های دقیق، به خواننده اجازه می‌دهد با دیدگاه جامع‌تری به وقایع نگاه کند و ارتباطات پنهان و آشکار این بحران را بهتر درک کند.

این کتاب به‌عنوان یک منبع پژوهشی، به کار کسانی می‌آید که به بررسی تاریخ معاصر ایران و رابطه پیچیده آن با آمریکا علاقه دارند؛ به‌ویژه با انتشار اسنادی که پیش‌تر در دسترس عموم قرار نگرفته است، «ایستگاه خیابان روزولت» نگاه تازه‌ای به یکی از رویدادهای مهم تاریخی ارائه می‌دهد و تصویری جامع از این دوران پرتنش را به نمایش می‌گذارد.

«ایستگاه خیابان روزولت» زمستان ۱۴۰۲ توسط مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی به چاپ رسیده و تقریظ رهبر انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر آن، امروز چهارشنبه ۹ آبان، طی مراسمی در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی با حضور نویسنده کتاب، کارشناسان و پژوهشگران تاریخ معاصر ایران و جمعی از فعالان حادثه‌ی تسخیر لانه‌ی جاسوسی آمریکا در تهران در ۱۳ آبان ۱۳۵۸، رونمایی و منتشر شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خزایی رئیس مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی در این‌ مراسم اظهار کرد: پس از تسخیرلانه جاسوسی، مجموعه اسناد کشف شده توسط دانشجویان پیرو خط امام به تدریج در قالب مجموعه کتاب منتشر شد. تعداد این کتاب به حدود ۷۸ جلد رسیده بود و البته نایاب شهم شده بود و تهیه آن برایعلاقه‌مندان سخت بود. در نهایت در سال ۱۳۸۶ موسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی این کتاب‌ها را در هشت جلد منتشر کرد. از سوی دیگر سه جلد هم از اسناد جدیدی که به دست آمده بود به این آثار اضافه شد.

خزایی با اشاره به اینکه پس از اینکه رهبر معظم انقلاب در دیدار با پرستاران بر روی موضوع تبیین تاکید داشتند و به روایت‌گری حضرت زینب(س) پرداختند، همچنین در این‌ جلسه به موضوع روایت‌گری از لانه جاسوسی اشاره داشتند و درخواست کردند که به اسناد این لانه جاسوسی پرداخته شود تا نسل جوان بداند که چه اتفاقاتی در اوایل انقلاب اسلامی رخ داده تصمیم به نگارش این کتاب گرفتیم.

وی ادامه داد: این کتاب براساس اسناد واقعی تنظیم شده است و هرآنچه در این کتاب می‌خوانید براساس اتفاقات واقعی است که در لانه جاسوسی رقم خورده است.

رئیس مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی در پایان خاطرنشان کرد: امروز باتوجه به جنگ شناختی که در دنیا وجود دارد، تولید سند، محتوا و تحلیل‌های مستند کار ارزشمندی است و ما هم سعی کردیم‌ با انتشار این‌ کتاب به افکار عمومی‌ و واقعیت‌های تاریخی کمک کنیم.

وی در پایان سخنانش افزود: کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» به قول طلبه‌ها «سند تَفور» است یعنی آبشاری پربار از اسناد است. در این کتاب همچون سایر آثاری که در موسسه منتشر شده است، این اسناد هستند که حرف می‌زنند. در جنگ شناختی و ادراکی، اسناد به منزله مهمات و اسلحه هستند.

تقریظ رهبر انقلاب بر یک کتاب پژوهشی/ «ایستگاه خیابان روزولت» کتابی که پر کننده خلأهای رسانه‌ای و تبلیغاتی است

محمد محبوبی نویسنده کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» در ادامه این‌ مراسم با اشاره به چگونگی تهیه منابع خود برای نگارش این کتاب گفت: سعی کردیم از ۴۵ کتاب انگلیسی و فارسی برای نوشتن این کتاب استفاده کنیم و در یک‌ بازده زمانی ۲ سال و نیم توانستیم کتاب را به پایان برسانیم.

وی ادامه داد: یکی از سختی‌های ما در طول این دو سال تشخیص حقیقت در روایت‌ها بود، زیرا در گزارشات خارجی صداقت وجود ندارد و آنها سعی کردند به نفع خود بنویسند، وقتی گزارشات آنها نسبت به اتفاقات لانه جاسوسی را بخوانید متوجه می‌شوید کاملا قرائت مهندسی شده‌ را ارائه می‌کنند، به همین خاطر ما باید تله‌هایی که در این مسیر وجود داشت را پیدا می‌کردیم.

نویسنده کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» ابراز کرد: برای تهیه اسناد و منابع این کتاب مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی بسیار به ما کمک کرد، تلاش ما هم بر این است که بتوانیم مواد خام این محتواها را باتوجه به تکنولوژی‌های جدید در اختیار نسل جدید قرار دهیم.

در ادامه مراسم از تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» رونمایی شد که متن آن به ظرح ذیل می‌باشد:

«بسمه تعالی

این، گزارشی متقن و پرفایده از یک حادثه مهم در تاریخ انقلاب؛ یعنی تسخیر لانه جاسوسی در سال ۱۳۵۸ است. این کتاب پُرکننده یکی از خلأهای رسانه‌ای و تبلیغاتی ما است.

ما به جنگ روایت‌ها در پیکارهای جهانی توجه لازم را نکرده‌ایم و دشمنان و بدخواهان ما از غفلت ما بهره برده و بسیاری از حوادث را وارونه نشان‌ داده‌اند.

باید از نویسنده این کتاب و تلاش ارزشمندش قدردانی شود بخاطر اقدام هشیارانه‌اش در این عرصه مهم. نثر کتاب، روان و رسا و تحقیق و تحلیل‌های آن منطقی و صادقانه و قانع‌کننده است.

نام انتخاب شده برای کتاب عالی است.

مهر ماه ۱۴۰۳»

تقریظ رهبر انقلاب بر یک کتاب پژوهشی/ «ایستگاه خیابان روزولت» کتابی که پر کننده خلأهای رسانه‌ای و تبلیغاتی است

در پایان این مراسم برخی از اساتید و نویسندگان حوزه ادبیات به بیان نکاتی در مورد این کتاب پرداختند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1247576

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =