به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از خراسان شمالی، نوزدهمین جشنواره تئاتر خراسان شمالی ٨ آبان ماه ۱۴۰۳ با روی صحنه رفتن اثر نمایشی مرگ در میزند به کارگردانی علی سعادتی در پلاتو شمس بجنورد آغاز به کار کرد.
برات محمد خیرآبادی کارگردان راه یافته به جشنواره گفت: رویدادهای هنری را انگیزهای مهم برای فعالیت تئاتری هنرمندان عنوان و به نقش جشنوارهها در رشد و پویایی جریان تئاتر استان اشاره کرد و افزود تماشای آثار دیگر هنرمندان در جشنواره سبب میشود تا هنرمندان به نقاط ضعف و قوت خود پی برده و با تجربه بیشتر برای خلق اثر هنری با کیفیتتر گام بردارند.
او که با اثر نمایشی «عروس پلنگ» در بخش صحنهای این رویداد هنری حضور پیدا کرده است، از این که آثار تولید شده در جشنواره را صرفا اهالی تئاتر میبینند سخن گفت و افزود: در حالی که در گذشته شهرستانها تبادل تئاتری داشتند و اجرای نمایش را در شهرستانهای یکدیگر تجربه میکردند.
وی اظهارداشت: با رونق تئاتر گردشی ذائقه مردم استان با تئاتر آشنا و با وارد شدن به سبد خانوار، اقتصاد تئاتر نیز شکوفا خواهد شد؛ اقدامی که در شهرستانها باید رقم بخورد.
وی خواستار روشن ماندن چراغ تئاتر بعد از جشنواره شد و بر اجرای عموم آثار در شهرستانهای مختلف تاکید کرد.
فرزانه فاطمی کارگردان اثر نمایشی «انشاء دهه نودی» گفت: با توجه به این که تئاتر در خراسان شمالی کم رنگ است، برگزاری این رویداد فرصتی را پیش روی فعالان این عرصه قرار میدهد تا بتوانند در فضای رقابتی قرار گرفته و خود را محک بزنند.
این کارگردان فاروجی که در بخش خیابانی این جشنواره حضور دارد، برگزاری کارگاههای تئاتر در دل جشنواره با بهره گیری از استادان مجرب و کارآزموده را اتفاقی خوشایند در طول سال عنوان کرد که سبب ارتقا تئاتر و پرورش نسل جدید تئاتری میشود.
فاطمی بر ضرورت شکل گیری روند اجرای عمومی آثار ارائه شده در جشنواره در طول سال در راستای ارتقای تئاتر و تقویت و رشد مخاطب تئاتری تاکید کرد و با توجه به حرکت جشنوارهها در کشور به سمت اجرای عمومی و پرهیز از اجرای جشنوارهای صرف، خواستار تغییر در شیوه اجرای جشنوارههای استانی و گنجاندن اجرای عموم علاوه بر اجرای جشنوارهای شد.
خبرنگار: امیرعلی احمدی
انتهای خبر/
نظر شما